Ухвала
від 15.08.2011 по справі 23/5009/2736/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

15.08.11 Спр ава № 23/5009/2736/11

Суддя Шевченко Т.М.

Господарський суд у складі судді Шевченко Т.М.,

за участю представників с торін:

від кредитора - ОСОБА_1, довіреність № 15/10-01 від 20.04.2011р.;

від банкрута - ліквідатор ТО В «Монтажсервіс»(на підставі постанови суду від 06.06.2011 р.) - пре дставник ОСОБА_1, довірені сть № 15/10-01 від 20.04.2011р.;

розглянувши поданий лікві датором звіт та ліквідаційни й баланс у справі № 23/5009/2736/11

Кредитор - Товариство з о бмеженою відповідальністю « Монтажсервіс»(03134, м. Київ, вул. С имиренка, буд 36, оф.304, ідент. код юридичної особи 32073237)

Боржник - Товариство з об меженою відповідальністю «П ерша Українська Дистриб'ют ерська Компанія»(69059, м. Запоріж жя, вул. Гоголя, буд. 100, офіс, 2, іде нт. код юридичної особи 36885193)

про визнання банкрутом ,

ліквідатор - Товарист во з обмеженою відповідальні стю «Монтажсервіс»(03134, м. Київ, вул. Симиренка, буд 36, оф.304, іден т. код юридичної особи 32073237),

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарськог о суду Запорізької області в ід 06.06.2011 р. у справі № 23/5009/2736/11 Товари ство з обмеженою відповідаль ністю «Перша Українська Дист риб'ютерська Компанія»(м. З апоріжжя) визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну проце дуру, ліквідатором банкрута призначено Товариство з обме женою відповідальністю «Мон тажсервіс», зобов'язано лік відатора здійснити ліквідац ійну процедуру згідно із Зак оном України «Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м»та за результатами проведе ної роботи подати до господа рського суду звіт про свою ді яльність та ліквідаційний ба ланс для затвердження у стро к до 30.10.2011 р.

22.07.2011 року ліквідатором ТОВ « Монтажсервіс»подано на затв ердження суду звіт ліквідато ра, реєстр вимог кредиторів т а ліквідаційний баланс.

Ухвалою суду від 25.07.2011 р. призн ачено судове засідання для з аслуховування звіту ліквіда тора та ліквідаційного балан су на 15.08.2011 р.

Розгляд справи здійснював ся без застосування технічни х засобів фіксування судовог о процесу.

Заслухавши звіт ліквідато ра (представника ТОВ Монтажс ервіс»), дослідивши подані до кументи, господарський суд в важає за можливе затвердити звіт ліквідатора та ліквідац ійний баланс.

Відповідно до ч. 5 ст. 52 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом»(д алі за текстом - Закон про ба нкрутство) ліквідатор письмо во повідомляє про визнання г осподарським судом відсутнь ого боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відс утнього боржника, які в місяч ний строк з дня одержання пов ідомлення можуть направити л іквідатору заяви з вимогами до банкрута.

Виходячи з приписів ст. 25 та с т. 52 Закону про банкрутство в л іквідаційній процедурі лікв ідатор виявляє та повідомляє кредиторів банкрута, здійсн ює пошук майна та будь-яких ак тивів підприємства-банкрута , в тому числі можливих активі в боржника по реєстрах обтяж ень.

Згідно із ст. 32 Закону про бан крутство після завершення ус іх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господа рського суду звіт та ліквіда ційний баланс, до якого додаю ться: показники виявленої лі квідаційної маси (дані її інв ентаризації); відомості про р еалізацію об'єктів ліквідаці йної маси з посиланням на укл адені договори купівлі-прода жу; копії договорів купівлі-п родажу та акти приймання-пер едачі майна; реєстр вимог кре диторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджуют ь погашення вимог кредиторів .

Господарський суд після за слуховування звіту ліквідат ора та думки членів комітету кредиторів або окремих кред иторів виносить ухвалу про з атвердження звіту ліквідато ра та ліквідаційного балансу .

Отже, законодавством перед бачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору в чинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатк ів до звіту ліквідатора, які п одаються суду разом із зазна ченим звітом та є предметом д ослідження в судовому засіда нні за підсумками ліквідацій ної процедури, яке проводить ся за участю кредиторів (комі тету кредиторів); подання зві ту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором з а наслідком всіх проведених нім дій в ході ліквідаційної процедури.

Якщо за результатами лікві даційного балансу після задо волення вимог кредиторів не залишилося майна, господарсь кий суд виносить ухвалу про л іквідацію юридичної особи - б анкрута. Копія цієї ухвали на правляється органу, який зді йснив державну реєстрацію юр идичної особи - банкрута та органам державної статистик и для виключення юридичної о соби з Єдиного державного ре єстру підприємств та організ ацій України, а також власник у (органу, уповноваженому упр авляти майном), органам держа вної податкової служби за мі сцезнаходженням банкрута (ч. 2 ст. 32 Закону про банкрутство).

Якщо ліквідатор не виявив м айнових активів, що підлягаю ть включенню до ліквідаційно ї маси, він зобов'язаний подат и господарському суду ліквід аційний баланс, який засвідч ує відсутність у банкрута ма йна (ч. 5 ст. 32 Закону про банкрут ство).

З поданих ліквідатором док ументів встановлено, що ним б уло здійснено публікацію ого лошення про визнання відсутн ього боржника банкрутом в га зеті «Голос України»№ 109 (5109) від 17.06.2011 р. та повідомлено про визн ання господарським судом від сутнього боржника банкрутом наступні підприємства та де ржавні органи: УПФУ в Жовтнев ому районі м. Запоріжжя, Відді лення виконавчої дирекції Фо нду соціального страхування від нещасних випадків на вир обництві та професійних захв орювань в України в м. Запоріж жі, Відділення виконавчої ди рекції Запорізького обласно го Фонду соціального страхув ання з тимчасової втрати пра цездатності, ПАТ «Запоріжжяо бленерго», Концерн «Міські т еплові мережі», ПАТ «Запоріж газ».

Після публікації оголошен ня з вимогами до боржника кре дитори не заявились.

Згідно довідок Жовтневого ВДВС Запорізького МУЮ (№ 12304/2 ві д 12.08.11, № 1355) та Головного управлі ння держкомзему у Запорізькі й області за банкрутом не зар еєстровано ані рухомого, ані нерухомого майна.

Відповідно до витягу з Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб - підприємців банкрут не значи ться засновником будь-яких г осподарюючих суб'єктів.

Згідно з інформацією держа вних органів, які реєструють обтяження (заборону відчуже ння) нерухомого майна, не було виявлено заставних кредитор ів боржника та можливих акти вів боржника по реєстрах обт яжень.

Ліквідатором також було зр облено запит до Жовтневого В ДВС Запорізького МУЮ. Викона вчою службою надано відповід ь щодо відсутності на викона нні виконавчих документи від носно боржника.

Згідно з довідкою АТ «Райфф айзен Банк Аваль»відкритих р ахунків у боржника немає.

Всі здійснені ліквідаторо м запити та отримані відпові ді досліджено та приєднано д о матеріалів справи.

Отже, ліквідатором в повній мірі виконано обов'язки по ро зшуку кредиторів банкрута (з дійснено оголошення в офіцій них засобах масової інформац ії) та виявленню майна (активі в) банкрута.

Як вбачається з матеріалів справи та відображено у реєс трі вимог кредиторів, банкру т має заборгованість лише пе ред ТОВ «Монтажсервіс»у розм ірі 3500 грн. - вимоги четвертої черги задоволення.

За результатами пошуку лік відатором майна (активів) у ба нкрута відсутні майнові акти ви та грошові кошти, за рахуно к яких можливо було б погасит и кредиторську заборгованіс ть.

Будь-яких інших заяв з креди торськими вимогами до банкру та ліквідатору та господарсь кому суду не надходило.

Слід зазначити, що за підсум ками ходу ліквідаційної проц едури вбачається, що ліквіда тором вчинено належні дії по виявленню активів та пасиві в боржника, доведено неможли вість відновлення платоспро можності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів та необхідність його ліквід ації. Вказані висновки про вс тановлені обставини відпові дають дійсності та підтвердж уються достовірними доказам и, дослідженими в судовому за сіданні та долученими до спр ави.

Враховуючи викладене, суд в важає за необхідне звіт лікв ідатора та ліквідаційний бал анс банкрута затвердити.

Пунктом 6 ч. 1 ст. 40 Закону про б анкрутство передбачено, що г осподарський суд припиняє пр овадження у справі про банкр утство, якщо: затверджено зві т ліквідатора в порядку, пере дбаченому статтею 32 цього Зак ону.

Таким чином, оскільки за рез ультатами ліквідаційного ба лансу у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можли ве погашення кредиторських в имог, підприємницька діяльні сть припинена, його необхідн о ліквідувати, а провадження у справі припинити.

Відповідно до ч. 6 статті 31 За кону України «Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м»вимоги, не задоволені за не достатністю майна, вважаютьс я погашеними.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 5, 31, 32, 40, 52 Закону Укр аїни «Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом», ст.ст. 4 1, 45 , 86 Господарського процесуа льного кодексу України, госп одарський суд Запорізької об ласті

УХВАЛИВ:

Звіт ліквідатора та лікві даційний баланс банкрута зат вердити.

Банкрута - Товариство з об меженою відповідальністю «П ерша Українська Дистриб'ют ерська Компанія»(69059, м. Запоріж жя, вул. Гоголя, буд. 100, офіс, 2, іде нт. код юридичної особи 36885193) - лі квідувати.

Провадження у справі припи нити.

Вимоги, що не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

Завірені примірники ухвал и надіслати: кредитору (лікві датору), державному реєстрат ору виконавчого комітету Зап орізької міської ради, Жовтн евому ВДВС Запорізького МУЮ, Головному управлінню статис тики у Запорізькій області, В ідділу з питань банкрутства у Запорізькій області.

Суддя Т.М. Ше вченко

Дата ухвалення рішення15.08.2011
Оприлюднено10.10.2011
Номер документу18478088
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом , ліквідатор - Товарист во з обмеженою відповідальні стю «Монтажсервіс»(03134, м. Київ, вул. Симиренка, буд 36, оф.304, іден т. код юридичної особи 32073237

Судовий реєстр по справі —23/5009/2736/11

Ухвала від 04.02.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 04.02.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 13.08.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Судовий наказ від 13.08.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 29.07.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 06.07.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Ухвала від 06.04.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Черкаський В.І.

Постанова від 19.09.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Мартюхіна Н.О.

Ухвала від 14.08.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Мартюхіна Н.О.

Ухвала від 12.08.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Мартюхіна Н.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні