Постанова
від 18.07.2011 по справі 2а/1770/2292/2011
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а/1770/2292/2011

18 липня 2011 року 15год. 35хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд у складі головуючого судді Зозулі Д. П . розглянувши в порядку скоро ченого провадження адмініст ративну справу за позовом

Прокурора Дубровицького району в інтересах держави в особі Рівненського територі ального управління Державно ї комісії з цінних паперів та фондового ринку

до Відкритого акціонерного т овариства "Україна"

про стягнення штрафних сан кцій, -

ВСТАНОВИВ :

Прокурор Дубровицького району в інтересах держави в особі Рівненського територі ального управління Державно ї комісії з цінних паперів та фондового ринку звернувся д о Рівненського окружного адм іністративного суду з адмін істративним позовом до Відк ритого акціонерного товарис тва "Україна" про стягнення шт рафних санкцій.

Справа розглянута в порядку скороченого провадж ення.

Ухвалою про відкритт я скороченого провадження ві д 31 травня 2011 року відповідачу було надано десятиденний ст рок з дня одержання ухвали, ко пії позовної заяви та копій д окументів для подання запере чення. У вказаний строк відпо відачем не було подано запер ечення на адміністративний п озов та заяви про визнання по зову.

Відтак, суд вважає за можливе розглянути справу п о суті в порядку скороченого провадження у встановлений ст.183-2 КАС України строк.

Розглянувши матеріали спр ави, оцінивши повідомлені по зивачем обставини, дослідивш и наявні докази, суд вважає, щ о позов підлягає до задоволе ння.

Суд виходив з такого.

Відповідно до ч. 1 ст. 39, ст. 40 Зак ону України "Про цінні папери та фондовий ринок", п. 1 глави 1 р озділу V та вимог розділу VІІІ "Положення про розкриття інф ормації емітентами цінних па перів", затвердженого рішенн ям Державної комісії з цінни х паперів та фондового ринку від 19 грудня 2006 року № 1591 емітент и, які здійснили відкрите (пуб лічне) розміщення цінних пап ерів, зобов'язані своєчасно т а в повному обсязі розкриват и інформацію про фінансово-г осподарський стан і результа ти діяльності емітента у стр оки, встановлені законодавст вом та зобов'язані розкриват и регулярну річну інформацію у повному обсязі.

05.11. 2009 року уповноваженою осо бою Рівненського територіал ьного управління Державної к омісії з цінних паперів та фо ндового ринку щодо відповіда ча було винесено розпоряджен ня № 070-РІ, яким відкрите акціон ерне товариство "Україна" бул о зобов'язано у термін до 20.01. 2010 р оку усунути порушення законо давства про цінні папери (а.с. 8).

У ході перевірки Рівненськ им територіальним управлінн ям Державної комісії з цінни х паперів та фондового ринку було встановлено, що відкрит им акціонерним товариством "Україна" не було виконано роз порядження уповноваженої ос оби Рівненського територіал ьного управління Державної к омісії з цінних паперів та фо ндового ринку.

Відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 11 Зако ну України "Про державне регу лювання ринку цінних паперів в Україні" за невиконання або несвоєчасне виконання рішен ь Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку а бо розпоряджень, постанов аб о рішень уповноважених осіб Державної комісії з цінних п аперів та фондового ринку що до усунення порушень законод авства на ринку цінних папер ів, передбачена відповідальн ість у вигляді штрафу у розмі рі одна тисяча неоподатковув аних мінімумів доходів грома дян.

Постановою про порушення с прави про правопорушення на ринку цінних паперів від 21.01. 2010 року уповноваженою особою по зивача було порушено справу про правопорушення на ринку цінних паперів у відношенні до відкритого акціонерного товариства "Україна" (а.с. 10), яка була надіслана відповідачу відповідно до копії реєстру вихідної кореспонденції № 2 в ід 25.01. 2010 року (а.с. 11).

Уповноваженою особою ком ісії щодо відкритого акціоне рного товариства "Україна" бу ло складено акт про правопор ушення на ринку цінних папер ів за № 008-РІ від 03.02. 2010 року (а.с.12).

Згідно постанови про розгл яд справи про правопорушення на ринку цінних паперів від 03 .02. 2010 року розгляд справи було п ризначено на 15.02. 2010 року на 09:40 год . (а.с. 13). Про дату та час розгляду справи відповідач повідомля вся шляхом направлення йому вищезазначеної постанови. На правлення підтверджено копі єю реєстру вихідної кореспон денції № 4 від 04.02. 2010 року (а.с.14).

Постановою про накладення санкції за правопорушення н а ринку цінних паперів № 008-РІ в ід 15.02. 2010 року (а.с.15) позивачем нак ладено на відповідача штраф в розмірі 17000 грн. На розгляд сп рави представник відповідач а не з' явився, постанова № 008-Р І була направлена відповідач у згідно копії реєстру вихід ної кореспонденції № 6 від 16.02. 201 0 року (а.с. 16).

На момент подання адмініст ративного позову постанова п ро накладення санкції за пра вопорушення на ринку цінних паперів відповідачем в судов ому порядку не оскаржувалася , штраф не сплачено.

Відповідно до ч. 3 статті 11 За кону України "Про державне ре гулювання ринку цінних папер ів в Україні", штрафи, накладен і Державною комісією з цінни х паперів та фондового ринку , стягуються у судовому поряд ку.

З урахуванням наведеного позовні вимоги пр о стягнення штрафу підтвердж уються належними та допустим ими доказами, а тому підлягаю ть задоволенню.

Судові витрати, відпо відно до статті 94 КАС України, з відповідача не присуджуют ься.

Керуючись статтями 160- 163, 183-2 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повні стю.

Стягнути з відкритого акці онерного товариства "Україна " (34133, вул. Центральна, с. Біле, Дуб ровицького району, Рівненськ ої області, код ЄДРПОУ 13976642) штра фні санкції за правопорушенн я на ринку цінних паперів в ро змірі 1000 (одну тисячу) неоподат кованих мінімумів доходів гр омадян, що складає 17000 (сімнадця ть тисяч) грн. в дохід Державно го бюджету України.

Постанова суду перш ої інстанції є остаточною, кр ім випадків оскарження її в а пеляційному порядку.

У разі апеляційного о скарження постанова, якщо її не скасовано, набирає законн ої сили після повернення апе ляційної скарги, відмови у ві дкритті апеляційного провад ження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга по дається до Житомирського апе ляційного адміністративног о суду через Рівненський окр ужний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одн очасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирськог о апеляційного адміністрати вного суду.

Апеляційна скарга на пост анову суду першої інстанції подається протягом десяти дн ів з дня отримання копії пост анови.

Відповідно до п. 8 ч. 6 с т. 183-2 Кодексу адміністративно го судочинства України відпо відач зобов' язаний виконат и постанову негайно.

Суддя < Підпис > Зозуля Д. П.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.07.2011
Оприлюднено13.10.2011
Номер документу18513341
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1770/2292/2011

Ухвала від 31.10.2012

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

Постанова від 18.07.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

Ухвала від 31.05.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні