Постанова
від 23.09.2011 по справі 4-169
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

№ 4-169/11

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 вересня 2011 року Франківсь кий районний суд м. Львова в с кладі:

головуючого судді - Марти нишин М.О.

при секретарі - Радченко О .О.

з участю прокурора - Дідов ського М.Ю.

розглянувши в відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду в м. Львові скаргу ОС ОБА_1 на постанову дільничн ого інспектора Франківськог о РВ ЛМУ ГУ МВСУ у Львівській о бласті ст. лейтенанта міліці ї ОСОБА_2 від 08.04.2011 року про в ідмову в порушенні криміналь ної справи, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулас ь до суду зі скаргою на постан ову від 08.04.2011 року про відмову в порушенні кримінальної спра ви винесену дільничним інспе ктором Франківського РВ ЛМУ ГУ МВСУ у Львівській області ст. лейтенантом міліції ОС ОБА_2, посилаючись на те, що о скаржувана постанова винесе на незаконно, перевірка пров едена неповно, висновки щодо відсутності в діях ОСОБА_3 складу злочину, передбачено го ст.296 ч.2 КК України незаконн і. З посиланням на ст.236-2 КПК Укр аїни скаржник просить скасув ати зазначену постанову про відмову в порушенні кримінал ьної справи.

В судовому засіданні скарж ник не з' явилась, хоча належ ним чином була повідомлена п ро день, час та місце розгляду скарги, а тому суд вважає, що с праву слід слухати у її відсу тності на підставі наявних у справі доказів.

Прокурор заперечував прот и задоволення скарги, посила ючись на те, що оскаржувана по станова прийнята у відповідн ості з вимогами ст.ст. 97 та 99 КПК України, на підставі проведе ної перевірки, яка проводила сь відповідно до вимог чинно го законодавства України.

Заслухавши думку прокурор а, вивчивши матеріали, на підс таві яких було відмовлено в п орушенні кримінальної справ и, дослідивши матеріали скар ги, суд вважає, що скаргу слід залишити без задоволення з н аступних підстав.

Суд, розглядаючи скаргу на п останову про відмову в поруш енні кримінальної справи у в ідповідності до вимог ст. 236-2 КП К України перевіряє наявніст ь приводів і підстав для вине сення відповідної постанови .

Приводом для винесення оск аржуваної постанови стала за ява ОСОБА_1 від 22.03.2011 року(а.с .7) в порядку ст. 97 КПК України.

Відповідно до вимог ст. 94 КПК України кримінальна справа порушується за наявності при воду та достатніх даних, які в казують на наявність ознак з лочину, зокрема, приводом до п орушення кримінальної справ и є, в тому числі, безпосереднє виявлення органом дізнання, слідчим, прокурором або судо м ознак злочину. Такими даним и є фактичне існування доказ ів, які підтверджують реальн ість конкретної події злочин у (час, місце, спосіб та інші об ставини здійснення злочину).

Відповідно до ч. 4 ст. 97 КПК Укр аїни коли необхідно перевіри ти заяву або повідомлення пр о злочин до порушення справи , така перевірка здійснюєтьс я прокурором, слідчим або орг аном дізнання в строк не біль ше десяти днів шляхом відібр ання пояснень від окремих гр омадян чи посадових осіб або витребування необхідних док ументів.

Згідно вимог ст. 99 КПК Україн и при відсутності підстав до порушення кримінальної спра ви прокурор, слідчий, орган ді знання або суддя своєю поста новою відмовляють у порушенн і кримінальної справи.

Надані суду матеріали пере вірки ЖРЗПЗ №2199 вказують на пр оведення достатніх та належн их заходів по встановленню о бставин, які є предметом пере вірки.

При вивченні матеріалів, на підставі яких було відмовле но в порушенні кримінальної справи, було встановлено, що м іж сторонами виникли спірні цивільно-правові відносини , які вирішуються судом, а пит ання щодо нарахування плати за комунальні послуги, замін у водопровідних труб, підкл ючення води до помешкань та в иселення громадян з квартир не заходяться в компетенції правоохоронних органів.

В результаті перевірки, не б уло знайдено об' єктивного п ідтвердження та даних, які б в казували на наявність ознак злочинів в діях гр.ОСОБА_4 та його дружини гр.ОСОБА_3 , у зв' язку з чим, постановою від 08.04.2011 року було відмовлено в порушенні кримінальної спр ави відносно вказаних осіб.

Оскаржувана постанова від повідає вимогам ст.ст.99, 130 КПК У країни, є мотивованою та не мі стить суперечливих висновкі в.

У зв' язку з чим, суд вважає , що перевірка була проведена достатньо повно, оскаржуван а постанова є законною та обґ рунтованою, отже заявлені ви моги щодо її скасування задо воленню не підлягають.

Керуючись ст.ст.94, 97, 99, 130, 236-2 КПК У країни, -

ПОСТАНОВИВ:

Скаргу ОСОБА_1 на постанову дільничного інспе ктора Франківського РВ ЛМУ Г У МВСУ у Львівській області с т. лейтенанта міліції ОСОБА _2 від 08.04.2011 року про відмову в п орушенні кримінальної справ и - залишити без задоволе ння .

На постанову може бути под ана апеляція до апеляційного суду Львівської області про тягом семи діб з моменту її ви несення.

Суддя Мартинишин М.О.

СудФранківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення23.09.2011
Оприлюднено21.10.2011
Номер документу18532621
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-169

Постанова від 06.12.2011

Кримінальне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Ступін І. М.

Постанова від 23.09.2011

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Постанова від 23.09.2011

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Постанова від 10.06.2009

Кримінальне

Військовий місцевий суд Київського гарнізону

Слободянюк П.Л.

Постанова від 10.06.2009

Кримінальне

Військовий місцевий суд Київського гарнізону

Слободянюк П.Л.

Постанова від 27.12.2010

Кримінальне

Сарненський районний суд Рівненської області

Власик Наталія Миколаївна

Постанова від 09.12.2010

Кримінальне

Гірницький районний суд м.Макіївки

Безрученко Юлія Олескандрівна

Постанова від 26.11.2010

Кримінальне

Ясинуватський міськрайонний суд Донецької області

Циктіч Віталій Михайлович

Постанова від 24.11.2010

Кримінальне

Мостиський районний суд Львівської області

Борисенко Володимир Володимирович

Постанова від 27.12.2010

Кримінальне

Сарненський районний суд Рівненської області

Власик Наталія Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні