Постанова
від 19.09.2011 по справі 2а-0870/5747/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 вересня 2011 року < Текст > Справа № 2а-0870/5747/11

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого - судді Авдєє ва М.П.,

при секретарі судового зас ідання Задунайському І.О.,

за участю представників:

позивача - не з' явився;

відповідача - не з' явивс я;

третьої особи - не з' явив ся;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу

за позовом Державної подат кової інспекції у Ленінськом у районі м. Запоріжжя

до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Дельта-Фар м»

про припинення юридичної о соби,

ВСТАНОВИВ:

21.07.2011 Державна податкова інс пекція у Ленінському районі м. Запоріжжя (далі - ДПІ у Лен інському районі м. Запоріжжя , позивач) звернулась до Запор ізького окружного адміністр ативного суду (далі-суд) із поз овною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта-Фарм» (далі - відпов ідач), в якій просить припинит и юридичну особу. Позовні вим оги обґрунтовує ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців» ві д 15.05.2003 №755-ІV (далі - Закон №755-ІV), п. 67.2 ст. 67 Податкового кодексу Ук раїни, зокрема зазначає, що пі дставою для постановлення су дового рішення щодо припинен ня юридичної особи, що не пов'я зано з банкрутством юридично ї особи, зокрема є неподання п ротягом року органам державн ої податкової служби податко вих декларацій, документів ф інансової звітності відпові дно до закону. Зазначає, що від повідач не надає до податков их органів фінансову звітніс ть з грудня 2006. Просить позов за довольнити.

Ухвалою суду від 25.07.2011 відкри то провадження в адміністрат ивній справі №2а -0870/5747/11 та призначено розгляд сп рави на 18.08.2011. Провадження у спр аві було зупинено до 19.09.2011.

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився, п роте 19.09.2011 надіслав на адресу су ду клопотання про розгляд сп рави без його участі, позов пі дтримує повністю.

Представник відповідача в судове засідання не з' явив ся, про причини неявки суду не повідомив, клопотання про ро згляд справи без його участі суду не надсилав. Про дату, ча с та місце проведення судово го розгляду справи повідомля вся належним чином.

Третя особа повторно в судо ве засідання не з' явилась, п ро причини неявки суду не пов ідомив, клопотання про розгл яд справи без його участі суд у не надсилались. Про дату, час та місце проведення судовог о розгляду справи повідомляв ся належним чином.

За таких обставин суд вважа є за можливе розглянути спра ву по суті без участі предста вників сторін.

У зв' язку із неявкою у судо ве засідання всіх осіб, які бе руть участь у справі, на підст аві приписів ч. 6 ст. 12 та ч.1 ст. 41 К АС України фіксування судово го засідання за допомогою зв укозаписувального технічно го засобу не здійснювалося.

Розглянувши подані докуме нти і матеріали судом встано влені наступні обставини.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Дельта-Фрам» (код ЄДРПОУ 30001146) є юридичною ос обою та зареєстроване Викона вчим комітетом Запорізької м іської ради від 23.09.1998.

Згідно довідки ДПІ у Ленінс ькому районі м. Запоріжжя №9014/10 /28-142/4 від 02.06.2011 Товариство з обмеж еною відповідальністю «Дель та-Фарм» не звітує до податко вих органів починаючи з груд ня 2006.

Відповідно до довідки з ДПІ у Ленінському районі м. Запор іжжя №8914/10/19-11 від 31.05.2011 заборговані сть перед бюджетом у відпові дача відсутня.

Оцінивши надані документи та матеріали, суд вважає позо вні вимоги такими, що підляга ють задоволенню з огляду на н аступне.

Згідно п. 15.1 ст. 15 Податкового кодексу України платниками п одатків визнаються фізичні о соби (резиденти і нерезидент и України), юридичні особи (рез иденти і нерезиденти України ) та їх відокремлені підрозді ли, які мають, одержують (перед ають) об' єкти оподаткування або провадять діяльність (оп ерації), що є об' єктом оподат кування згідно з цим Кодексо м або податковими законами, і на яких покладено обов'язок і з сплати податків та зборів з гідно з цим Кодексом.

Відповідно до п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 П одаткового кодексу України п латник податків зобов' язан ий подавати до контролюючих органів у порядку, встановле ному податковим та митним за конодавством, декларації, зв ітність та інші документи, по в' язані з обчисленням і спл атою податків та зборів.

Згідно п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податко вого кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встан овлених законом, звертатися до суду щодо припинення юрид ичної особи та підприємницьк ої діяльності фізичної особи -підприємця про визнання нед ійсними установчих (засновни цьких) документів суб' єктів господарювання.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців» від 15.05.2003 № 755-IV підставою для постановлен ня судового рішення щодо при пинення юридичної особи, що н е пов' язано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам держав ної податкової служби податк ових декларацій, документів фінансової звітності відпов ідно до закону, а також наявні сть в Єдиному державному реє стрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Із матеріалів справи вбача ється, що Товариство з обмеже ною відповідальністю «Дельт а-Фарм» не надає органам держ авної податкової служби пода ткову звітність з грудня 2006.

Проаналізувавши вищезазна чені норми законодавства та всебічно розглянувши матері али справи суд дійшов виснов ку, що позовні вимоги правомі рні, позивачем обґрунтовані, відповідачем не спростовані .

Згідно ст. 11 КАС України, розг ляд і вирішення справ в адмін істративних судах здійснюєт ься на засадах змагальності сторін та свободи в наданні н ими суду своїх доказів і у дов еденні перед судом їх переко нливості.

Згідно ч. 4 ст. 94 КАС України, у справах, в яких позивачем є су б' єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юр идична особа, судові витрати , здійснені позивачем, з відпо відача не стягуються.

Керуючись ст.ст.161 - 163, 167 КАС Ук раїни, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов Д ержавної податкової інспекц ії у Ленінському районі м.Зап оріжжя до Товариства з обмеж еною відповідальністю «Дель та-Фарм» про припинення юрид ичної особи - задовольнити.

2. Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою ві дповідальністю «Д ельта-Фарм» (69118, м. Запоріжжя, вул. Маршала Чуйкова, буд. 30, кв . 27, код ЄДРПОУ 30001146).

3. Після набрання судовим рі шенням законної сили, його ко пію надіслати державному реє стратору Запорізької місько ї ради.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скасо вано, набирає законної сили п ісля повернення апеляційно ї скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження аб о набрання законної сили ріш енням за наслідками апеляцій ного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України - з дня отримання такої постанови, апеляційно ї скарги, з подачею її копії ві дповідно до кількості осіб, я кі беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Постанова в повному обсязі у відповідності до вимог ст. 1 60 КАС України оформлена і підп исана 27.09.2011.

Суддя М.П . Авдєєв

Дата ухвалення рішення19.09.2011
Оприлюднено17.10.2011
Номер документу18563308
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/5747/11

Ухвала від 18.08.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

Постанова від 19.09.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

Ухвала від 19.09.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

Ухвала від 25.07.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Авдєєв Максим Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні