Ухвала
від 20.09.2011 по справі 14/1604
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКА СЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"20" вересня 2011 р. Справа № 14/1604

вх. № 14135/2011 від 09.09.2011

Господарський суд у склад і головуючого судді Хабазні Ю.А. , при секретарі судового за сідання Соколишиній І.А., за уч астю: особисто - арбітражног о керуючого Занька М.М. (лі квідатор банкрута), представ ників за довіреностями - О СОБА_2 (від державної податк ової інспекції у місті Черка си), ОСОБА_3 (від управління Пенсійного фонду України в Ч еркаському районі), розгляну вши у відкритому судовому за сіданні у м. Черкаси у приміще нні суду клопотання

заявника ліквід атора банкрута, арбітражного керуючого Занька М.М.

про затвердженн я звіту та ліквідаційного ба лансу

у справі за заявою

ініціюючого кредитора управління Пенсійного фон ду України в

Черкаському районі

до боржника Черкаська міжрайон на коконосушарка “Міжрайшов к”

про визнання банкрутом відсутнього боржн ика,

ВСТАНОВИВ:

Ліквідатором банкрута зая влено клопотання про затверд ження звіту про проведення л іквідаційної процедури та лі квідаційного балансу.

До початку засідання лікві датор банкрута повідомив, що відповідно до ухвали суду ві д 12.09.2011 має усі документи ліквід аційної процедури.

У судовому засіданні лікві датор банкрута заявлене ним клопотання підтримав з підст ав викладених у звіті.

Присутні кредитори підтри мали клопотання ліквідатора банкрута про затвердження з віту ліквідатора банкрута та ліквідаційного балансу.

Заслухавши присутніх у суд овому засіданні учасників пр овадження у справі про банкр утство боржника та дослідивш и наявні у справі і додатково пред' явлені у судовому зас іданні докази, суд вважає, що л іквідатором банкрута не нада но доказів установлення таки х обставини чи вчинення наст упних дій:

питання утворення підприє мства ліквідатором банкрута не з' ясовано, однак підприє мство є державною власністю. Так, у звіті вказується про зв ернення ліквідатора банкрут а до державного реєстратора та неповна відповідь останнь ого, яка не містить відомосте й про наявність установчих д окументів, реєстраційної спр ави. Питання про те, хто і коли заснував підприємство, на як ій підставі був призначений керівником ОСОБА_5, ліквід атором банкрута не з' ясован о. Довідку Міністерства агра рної політики та продовольст ва України від 24.01.2011 суд вважає недостатнім доказом з' ясов ування цих обставин з огляду на визначення органу уповно важеного управляти майном пі дприємства, правонаступнико м якого є боржник, Законом Укр аїни «Про внесення змін до За кону України «Про перелік об ' єктів права державної влас ності, що не підлягають прива тизації»від 21.10.2004 №2101-ІV;

у справі наявні відомості: п ро взяття пояснень від ОСОБ А_5, згідно з якими документи , печатка і штампи знаходятьс я у матеріалах кримінальних справ, які перебувають у пров адженні суду загальної юрисд икцій; про фактичну відсутні сть цих документів у криміна льних справах, - однак питан ня розбіжності з поясненнями і відповідальності керівник а не вирішені;

питання руху матеріальних цінностей не з' ясовано. Так , згідно з фінансовим звітом п ідприємства станом на 01.01.2005 у бо ржника наявні активи на суму 125 тис. однак фактичне їх вибут тя, підстави вибуття не з' яс овані. Наявна у справі ухвала про затвердження мирової уг оди від 18.03.2004 на суму 144117,75 грн. не п ояснює обставин тотожності ц их активів;

згідно із довідкою міськра йонного управління Держкомз ему від 26.11.2010 земельна ділянка п о вул. Чиковані, 102 обліковуєть ся за Черкаським цехом шо вківництва, правонаступнико м якого, як зазначає ліквідат ор банкрута у своєму запиті д о Черкаського міськвиконком у від 01.04.2011, є боржник, однак відо мості про з' ясування даного питання повною мірою відсут ні.

При цьому листом господарс ького суду Черкаської област і від 06.06.2011 звернено увагу арбіт ражного керуючого на те, що з м оменту направлення листа про куратурі Черкаської області від 17.01.2011 пройшло більш як чоти ри місяці, відомості про ньог о суду було надано у інформац ії ліквідатора банкрута від 28.02.2011 №3262, тому подібне очікуванн я зі сторони ліквідатора бан крута є невиправданим і оста нній зобов' язаний вчиняти а ктивні дії щодо розшуку та ви требування документації і ма йна боржника, однак відомост і про усунення цього недолік у у звіті відсутні.

З огляду на можливі відпові дно до ст.31 Закону України “Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом” ( далі - З акон ) ступені оцінки дія льності арбітражного керуюч ого та враховуючи установлен і судом обставини, суд оцінює вищевказані обставини як не належне виконання арбітражн им керуючим покладених на нь ого обов' язків ліквідатора банкрута, що є самостійною пі дставою для усунення його ві д виконання обов' язків лікв ідатора банкрута.

Крім того, суд вважає, що лік відатор банкрута не виявив у сі наявні майнові активи лік відаційної маси, необхідні д ля повного задоволення вимог кредиторів, не виконав покла дені на нього обов' язки (п.72. л иста ВАСУ від 10.06.1996 №01-8/207) у зв' яз ку з чим необхідно, відповідн о до ч.5 ст.32 Закону винести ухва лу про призначення нового лі квідатора.

Оскільки комітет кредитор ів повністю погодився зі зві том арбітражного керуючого Занька М.М. та самоусунувс я від контролю за його діяльн істю, що стало однією з причин допущення порушень чинного законодавства, оскільки підп риємство є державним, оскіль ки здійснюється процедура лі квідації відсутнього боржни ка, суд вважає за необхідне на правити дану ухвалу державно му органу з питань банкрутст ва для надання суду пропозиц ії про кандидатуру арбітражн ого керуючого та призначення ліквідатора банкрута.

Керуючись ст.ст. 25, 32, 52 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, ст. 86 Господарського процесуальн ого кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1.У задоволенні клопотання ліквідатора про затвердженн я звіту про проведення лікві даційної процедури від 09.09.2011 №35 78 та ліквідаційного балансу в ідмовити.

2.Усунути арбітражного керу ючого Занька Миколу Микола йовича (АДРЕСА_1), призна ченого постановою суду від 09.0 9.2010 ліквідатором банкрута, від виконання обов' язків остан нього.

3.Зобов' язати Черкаськи й обласний сектор з питань банкрутства у десятиденний т ермін надати суду пропозицію про кандидатуру арбітражног о керуючого для призначення ліквідатором банкрута з копі єю заяви останнього, поданої відповідно до ст. 3-1 Закону Укр аїни “Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом”, та коп ією ліцензії.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду.

Направити дану ухвалу кред иторам (2), сектору з питань бан крутства у Черкаській област і, а також рекомендовани м листом арбітражному к еруючому Заньку М.М.

Суддя Ю.А . Хабазня

5

Дата ухвалення рішення20.09.2011
Оприлюднено17.10.2011
Номер документу18590642
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом відсутнього боржн ика

Судовий реєстр по справі —14/1604

Ухвала від 09.10.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 28.09.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 17.01.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 19.12.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 10.10.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 20.09.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 12.09.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 21.07.2006

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні