Ухвала
від 17.01.2012 по справі 14/1604
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

          "17" січня 2012 р.                              Справа № 14/1604

                                                                                вх. № 20373/2011 від 16.12.2011

Господарський суд у складі головуючого судді Хабазні Ю.А., при секретарі судового засідання Яцен Ю.Ф., за участю: представників за довіреностями –ОСОБА_1 (від ініціюючого кредитора), ОСОБА_2, ОСОБА_3 (від державної податкової інспекції у місті Черкаси), розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Черкаси у приміщенні суду клопотання

заявника          ліквідатора банкрута, арбітражного керуючого Коваля С.А.

про          дострокове припинення його повноважень

у справі за заявою

ініціюючого кредитора            управління Пенсійного фонду України в Черкаському

          районі

до боржника             Черкаської міжрайонної коконосушарки

          “Міжрайшовк”

про           визнання банкрутом відсутнього боржника, –

ВСТАНОВИВ:

Ліквідатором банкрута, арбітражним керуючим Ковалем С.А. заявлено клопотання про винесення ухвали про дострокове припинення повноважень ліквідатора банкрута у зв'язку з сімейними обставинами та відсутністю можливості здійснювати обов'язки ліквідатора банкрута.

Учасники провадження у справі про банкрутство боржника були належним чином повідомлені про час і місце розгляду справи, однак ліквідатор банкрута, представники від Головного управління юстиції у Черкаській області, гр. ОСОБА_6 у судове засідання не з'явились і про причини неявки не повідомили.

У судовому засіданні присутні учасники провадження у справі про банкрутство боржника заявлене ліквідатором банкрута клопотання підтримали, проти запропонованої Головним управлінням юстиції у Черкаській області кандидатури арбітражного керуючого не заперечували.  

Заслухавши представників учасників провадження у справі про банкрутство боржника та дослідивши наявні у справі докази суд вважає, що відмова арбітражного керуючого у виконанні обов'язків ліквідатора у цій справі з названих мотивів не підтверджується будь-якими доказами, а тому є надуманою і суперечить ухвалі суду від 10.10.2011. Вказані обставини суд оцінює як невиконання ліквідатором банкрута покладених на нього обов'язків, що відповідно до ч.9 ст.3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" є підставою усунення його від їх виконання. У зв'язку з цим клопотання про дострокове припинення повноважень задоволенню не підлягає.

Головним управлінням юстиції у Черкаській області на виконання ухвали суду від 05.01.2012 надіслано суду пропозицію про кандидатуру арбітражного керуючого Легкого Т.І. для призначення його ліквідатором банкрута.

Враховуючи дану пропозицію, відсутність заперечень у кредиторів та у  суду проти запропонованої кандидатури, суд вважає, що Легкого Т.І. необхідно призначити ліквідатором банкрута.

Враховуючи закінчення строків ліквідації банкрута 09.03.2012 суд вважає за необхідне установити новий строк для усунення недоліків її проведення, вказаних в ухвалі суду від 20.09.2011.

При підготовці звіту новопризначеному ліквідатору необхідно проаналізувати дії арбітражних керуючих Занька М.М. та Коваля С.А. на посаді ліквідатора банкрута на предмет правильності відновлення та ведення бухгалтерського обліку, повноти вчинених дій з розшуку і витребування документів та майна банкрута від попередніх керівників.

Керуючись ст.3-1, та ч.2 ст.2,  52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 53 Господарського процесуального кодексу України, суд –

УХВАЛИВ:

1. У задоволенні клопотання арбітражного керуючого Коваля С.А. від 29.11.2011 №29/11 відмовити.

Усунути Коваля Сергія Андрійовича, призначеного ліквідатором банкрута ухвалою суду від 10.10.2011, від їх виконання.

2.Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Легкого Тараса Івановича (АДРЕСА_1, ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства серії АВ №НОМЕР_2 від 23.03.2010, ідентифікаційний номер фізичної особи –платника податків НОМЕР_1).

3.Зобов‘язати арбітражного керуючого Легкого Т.І.:

отримати документи у арбітражних керуючих Коваля С.А. та Занька М.М.;

подати відомості про своє призначення на посаду державному реєстратору для внесення відомостей до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців;

вжити заходів до виявлення документації і майна банкрута та не пізніш як через два місяці після прийняття цієї ухвали направити суду інформацію про виконану роботу та докази прийняття фінансово-господарської документації банкрута;

завершити процедуру ліквідації банкрута, усунути недоліки і порушення, вказані в ухвалі суду від  20.09.2011, скласти і подати суду ліквідаційний баланс, а також повний звіт про проведення ліквідаційної процедури.

4.Установити строк завершення ліквідаційної процедури 09.09.2012.

Направити дану ухвалу кредиторам (2), Головному управлінню юстиції у Черкаській області, Міністерству агропромислової політики України, ОСОБА_6 (18000, АДРЕСА_2), а також рекомендованим листом арбітражним керуючим Ковалю С.А., Легкому Т.І.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду.

Суддя                                                             Ю.А. Хабазня

8

Дата ухвалення рішення17.01.2012
Оприлюднено23.01.2012
Номер документу20964203
СудочинствоГосподарське
Суть          дострокове припинення його повноважень

Судовий реєстр по справі —14/1604

Ухвала від 09.10.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 28.09.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 17.01.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 19.12.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 10.10.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 20.09.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 12.09.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 21.07.2006

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні