Ухвала
від 17.10.2011 по справі 2/5007/106/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



* 10002, м. Житомир, майдан П утятинський, 3/65, '481-620

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"17" жовтня 2011 р. № 2/5007/106/11

Суддя Тимошенко О.М., розгля нувши

позовну заяву Приватного п ідприємства "Древконтракт" (м .Овруч) < В особі(назва) >

до 1)Акціонерного товариств а "Індустріально-експортний банк" (м.Київ)

2) Приватного нотаріуса Київ ського міського нотаріально го округу ОСОБА_2

про визнання виконавчого н апису нотаріуса №1204-к від 20.04.2007р. таким, що не підлягає виконан ню,

ВСТАНОВИВ:

Позивач просить визн ати таким, що не підлягає вико нанню виконавчий напис прива тного нотаріуса Київського м іського нотаріального округ у ОСОБА_2 від 20.04.07 за №1204-к, яки м запропоновано звернути ст ягнення на предмет застави, я ким є основні засоби - обладна ння, належне ПП"Древконтракт ", яке на підставі договору про заставу основних засобів №25 в ід 11.01.06 передане в заставу Акці онерному товариству "Індуст ріально-експортний банк". При цьому позивач посилається н а те, що спірний виконавчий на пис був вчинений нотаріусом з порушенням вимог чинного з аконодавства.

В якості 2-го відповіда ча позивачем зазначений прив атний нотаріус Київського мі ського нотаріального округу ОСОБА_2, який з огляду на но рми ст.ст.1, 21 ГПК України не мож е бути стороною у справі, тому у пийнятті позовної заяви в ч астині позовної вимоги до пр иватного нотаріуса необхідн о відмовити, оскільки заява (в цій частині) не підлягає розг ляду в господарських судах У країни (ст.62 ч.1 п.1 ГПК України)

Разом з тим, приватног о нотаріуса Київського міськ ого нотаріального округу О СОБА_2 необхідно залучити д о участі в справі в якості тре тьої особи на стороні відпов ідача без самостійних вимог на предмет спору відповідно до ст. 27 ГПК України.

В решті, подані матері али є достатніми для прийнят тя позовної заяви до розгляд у.

Позивач також просит ь з метою забезпечення позов у зупинити стягнення за вказ аним виконавчим написом нота ріуса.

Заява про забезпеченн я позову підлягає задоволенн ю виходячи з наступного.

З виконавчого напису п риватного нотаріуса Київськ ого міського нотаріального о кругу від 20.04.07 вбачається, що но таріусом запропоновано звер нути стягнення на предмет за стави, яким є основні засоби - обладнання належне ПП"Древко нтракт", яке на підставі догов ору про заставу основних зас обів №25 від 11.01.06 передане в заст аву Акціонерному товариству "Індустріально-експортний б анк" та за рахунок коштів, отри маних від реалізації предмет у застави, задовольнити вимо ги Акціонерного товариства "Індустріально-експортний ба нк" у розмірі 956431,36грн.

Постановою від 22.05.07 відд ілу ДВС Овруцького районного управління юстиції відкрито виконавче провадження з вик онання виконавчого напису но таріуса №1204-к від 20.04.07 та накладе но арешт на все майно, що належ ить ПП"Древконтракт" в межах с уми звернення стягнення : 956431,36г рн.

Відповідно до ст.66 ГПК У країни, господарський суд з а заявою сторони, прокурора чи його заступника, який под ав позов, або з своєї ініціат иви має право вжити заходів до забезпечення позову. З абезпечення позову допуска ється в будь-якій стадії пр овадження у справі, якщо не вжиття таких заходів може утруднити чи зробити немож ливим виконання рішення госп одарського суду.

На даний час відсутні п ерешкоди у примусовому викон анні виконавчого напису нота ріуса.

Позовні вимоги спрямов ані на захист права власност і позивача на майно, на яке вик онавчим написом нотаріуса за пропоновано звернути стягне ння. Виконання вказаного вик онавчого напису передбачає в илучення майна у власника, йо го реалізацію та передачу ко штів, отриманих від реалізац ії, стягувачу. В разі, якщо буд е виконано виконавчий напис нотаріуса, виконання рішенн я суду по даній справі стане у трудненим або неможливим (пр и умові встановлення правомі рності вимог позивача).

За ст.67ч.1 п.4 ГПК України, по зов забезпечується , зокрема , зупиненням стягнення на під ставі виконавчого документ а або іншого документа, за як им стягнення здійснюється у безспірному порядку.

Оцінивши обґрунтованіс ть доводів заявника щодо нео бхідності вжиття відповідни х заходів з урахуванням розу мності, обґрунтованості і ад екватності вимог заявника що до забезпечення позову, наяв ності зв'язку між конкретним заходом до забезпечення поз ову і предметом позовної вим оги, імовірності утруднення виконання рішення господарс ького суду в разі невжиття та ких заходів, приходжу до висн овку про задоволення заяви п озивача про забезпечення поз ову шляхом зупинення виконан ня виконавчого напису нотарі уса.

Оскільки вказаний викон авчий напис нотаріусом вчине но в зв'язку з невиконанням фі зичною особою - підприємцем ОСОБА_1 своїх зобов'язань п о кредитному договору №112/05-ю ві д 26.12.05, рішення по даній справі м оже вплинути на його (ОСОБА _1.) права та обов'язки щодо по зивача у справі, тому на підст аві ст.27 ГПК України підприємц я ОСОБА_1. необхідно залуч ити до участі у справі в якост і третьої особи, яка не заявля є самостійні вимоги на предм ет спору на стороні позивача .

Керуючись ст.ст. 27,61, 62, 64, 65,66, 67,86 Господарського процесуаль ного кодексу України,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду в частині позовн ої вимоги до Акціонерного то вариства "Індустріально-експ ортний банк" та порушити пров адження у справі в цій частин і.

2. Відмовити в прийнятті поз овної заяви в частині позовн ої вимоги до приватного нота ріуса Київського міського но таріального округу ОСОБА_2 .

3. Залучити до участі у справ і в якості третьої особи, яка н е заявляє самостійні вимоги на предмет спору, на стороні п озивача фізичну особу - підпр иємця ОСОБА_1 (АДРЕСА_2) .

4. Залучити до участі в справ і в якості третьої особи, яка н е заявляє самостійні вимоги на предмет спору, на стороні в ідповідача приватного нотар іуса Київського міського нот аріального округу ОСОБА_2

5. Розгляд справи призначити на "07" листопада 2011 р. об 11:30.

Засідання відбудеться у пр иміщенні господарського суд у за адресою: м.Житомир, майдан Путятинський,3/65 в кімнаті № 209

6. Зобов'язати позивача:

- надати для огляду оригінал и документів, на яких ґрунтую ться позовні вимоги.

- надати витяг з Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб - підприєм ців;

- направити третій особі (ВО П ОСОБА_1.) копію позовної заяви з додатками.

7. Зобов'язати відповідача:

- надати письмовий відзив, п ри наявності заперечень, обґ рунтувати їх документально з посиланням на закон;

- надати витяг з Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб - підприєм ців.

8. Зобов'язати третіх осіб:

- надати письмовий відзив;

- надати витяг з Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб - підприєм ців.

9. Зобов'язати приватного но таріуса Київського міського нотаріального округу ОСО БА_2 (01054, АДРЕСА_3) направит и на адресу суду копію викона вчого напису від 20.04.07 № 1204-к, а так ож матеріали (в оригіналах аб о посвідчених копіях), на підс таві яких було вчинено вказа ний виконавчий напис.

10. З метою забезпечення позо ву Приватного підприємства " Древконтракт" (11100,Житомирська область, м.Овруч, вул.Правди,12А ; код 31552440) до Акціонерного товар иства "Індустріально-експорт ний банк" (м.Київ, вул.Олеся Гон чара, 41; код 14361575) зупинити викона ння виконавчого напису, який вчинений 20.04.07 приватним нотар іусом Київського міського но таріального округу ОСОБА_2 та зареєстрований в реєстр і за №1204-к, яким запропоновано звернути стягнення на предм ет застави, яким є основні зас оби - обладнання належне ПП "Др евконтракт", яке на підставі договору про заставу основни х засобів №25 від 11.01.06 передане в заставу Акціонерному товари ству "Індустріально-експорт ний банк".

Ухвала в частині забезпече ння позову є виконавчим доку ментом, набирає чинності нег айно, підлягає виконанню від повідно до Закону України "Пр о виконавче провадження".

11. В судове засідання виклик ати уповноважених представн иків сторін та третіх осіб. < Т екст >

Суддя Тимошенко О.М.

1- в справу

2-позивачу (з підписом та печ аткою) (з повідомл. про вруч.)

3-відповідачу (рек.з повідом л.)

4-нотаріусу (рек.з повідомл)

5- ОСОБА_1 (АДРЕСА_2)(рек . з повідомл.).

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення17.10.2011
Оприлюднено20.10.2011
Номер документу18670389
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/5007/106/11

Рішення від 05.12.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Тимошенко О.М.

Ухвала від 17.10.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Тимошенко О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні