Ухвала
від 08.09.2011 по справі 20/109б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГА НСЬКОЇ ОБЛАСТІ

91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВ В, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

08.09.11 С права № 20/109б.

За заявою

кредитора - Ві дкритого акціонерного товар иства «Державний ощадний бан к України»в особі філії - С євєродонецьке відділення № 7 854,

м. Сєвєродонецьк Луга нської області,

до боржника - Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Алекс-Плюс»,

м. Рубіжне Луганської області,

про банкрутство

суддя Кірпа Т.С.,

представники:

від кредиторів:

- ОСОБА_1, дов. № 1698 від 22.08.2011, ПАТ "Державний Ощадний ба нк України" в особі філії - Сє вєродонецьке відділення № 7854;

- ОСОБА_2, дов. №1/06 від 24.06.201 1, ТОВ «Металсевергруп»;

заявник скарги - фізична о соба-підприємець ОСОБА_3 ., паспорт НОМЕР_1

ліквідатор - Льовін А.П.,

від третьої особи, яка не за являє самостійних вимог на п редмет спору - ОСОБА_4, дов. б/н від 30.12.2010, Рубіжнська мі ська рада Луганської області ,

обставини справи: банкр утство, ліквідаційна процеду ра, відповідно до положень ст . 52 Закону України “Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом” від 14.05.1992. №2343-ХІІ (в редакц ії Закону від 30.06.1999 №784-ХІV), розгля д заяви ліквідатора про визн ання договору суборенди земл і недійсним,

в с т а н о в и в:

За заявою кредитора, Ві дкритого акціонерного товар иства «Державний Ощадний бан к України»в особі філії - Сєвєродонецьке відділення № 7854, м. Сєвєродонецьк Лугансько ї області, 28.10.2010 господарським с удом Луганської області пору шено провадження у справі пр о банкрутство щодо боржника, Товариства з обмеженою відп овідальністю «Алекс-Плюс», м . Рубіжне Луганської області ; відповідно до положень ст. 52 З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом” у зв' язку з неспроможні стю останнього сплатити борг перед кредитором у встановл ений Законом термін у сумі 12741 0 грн. 70 коп. та незнаходженням б оржника за юридичною адресою .

Постановою господарського суду Луганської області від 08.11.2010. по справі №20/109б боржника в изнано банкрутом, відкрито л іквідаційну процедуру строк ом на 12 місяців, до 02.09.2011. та призн ачено ліквідатором арбітраж ного керуючого Льовіна А.П., як ого зобов' язано організува ти проведення ліквідаційної процедури, подати до суду зві т про роботу та ліквідаційни й баланс банкрута у відповід ності до вимог ст.ст. 16, 22-32, 52 Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом", з дійснити публікацію про визн ання Товариства з обмеженою відповідальністю “Алекс-Плю с”, м. Рубіжне Луганської обла сті, банкрутом в офіційних др укованих органах Верховної Р ади України чи Кабінету Міні стрів України (газеті “Голос України” чи “Урядовий кур' єр” в порядку, передбаченому п.п. 3, 5 ст. 23 Закону України “Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом”.

Керуючись абз. 6 ч. 1 ст. 23 Закон у України «Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом»с уд скасував арешт, накладени й на майно боржника, визнаног о банкрутом, чи інші обмеженн я щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обме жень щодо розпорядження майн ом банкрута не допускається.

Як вбачається із матеріал ів справи, ліквідатором Льов іним А.П. подано заяву від 23.05.2011 за №126/31401530-11 про визнання д оговору суборенди землі, укл аденого між орендарем - Тов ариством з обмеженою відпові дальністю «Алекс-Плюс»та суб орендарем - Товариством з обм еженою відповідальністю «Ме талосевергруп», ідентифікац ійний код 34767741, недійсним.

В обґрунтування поданої за яви ліквідатор посилається н а наступне.

При проведенні ліквідацій ної процедури встановлено, щ о боржником, Товариством з об меженою відповідальністю «А ЛЕКС-ПЛЮС»з Товариством з об меженою відповідальністю «М еталсевергруп»укладено ран іше договір суборенди земель ної ділянки для розміщення п ромислового майданчику, яка знаходиться за адресою м. Руб іжне Луганської обл., ву л. Тупік Гортопу, №9, загальною площею 0,3020 га.

За предметом договору пере дбачено платне користування (суборенда) земельної

діл янки, тобто, отримання прибут ку ТОВ «АЛЕКС-ПЛЮС». Але факти чно, за умовами даного

дог овору вся орендна плата спла чується суборендарем на кори сть третьої особи - Рубіжанс ької міської ради, в збиток Т ОВ «АЛЕКС-ПЛЮС». Тобто, останн ій не отримує ніякого прибут ку від цієї суборенди. І викон анням цього договору суборен ди завдаються збитки боржник у, ТОВ «АЛЕКС-ПЛЮС». Ця обстави на підтверджується наданою Р убіжанською ОДПІ довідкою пр о наявні банківські рахунки боржника, ТОВ «АЛЕКС-ПЛЮС»ві д 26.12.2010 №9068-29/29, яка залучена до мате ріалів справи клопотанням ві д 10.01.2011 №034/31401530-11.

Вказаний договір суборенд и є довгостроковим (понад оди н рік) і не розрахований зовсі м на отримання позитивних ек ономічних результатів для бо ржника.

Виконання цього договору с уборенди не. має в собі ніяког о технологічного циклу, та ви конання цього Договору субор енди створює умови, що перешк оджають відновленню платосп роможності боржника.

Ці обставини підтверджуют ься умовами договору суборен ди земельної ділянки, зареєс трованого в Державному реєст рі земель від 03.11.2008 за №040842000049.

Право користування земель ною ділянкою, яке перебуває у банкрута, ТОВ «АЛЕКС-

ПЛЮС », як актив, зобов'язальне прав о, у відповідності до ст. 213 ЦК У країни.

Договір суборенди земельн ої ділянки, укладений боржни ком на вкрай невигідних для н ього умовах, оскільки за цим д оговором суборенди актив, ви лучений з користування боржн ика. Таким чином, договір субо ренди земельної ділянки укла дений на невигідних для борж ника, ТОВ «АЛЕКС-ПЛЮС»умовах , що спричиняє збитки (шкоду) б оржнику, і, як наслідок, і його кредиторам, за рахунок кошті в від продажу активів банкру та відбувається погашення як им грошових вимог.

Інших виробничих площ та п отужностей боржник має.

У відповідності до чинног о законодавства про банкрутс тво, з метою забезпечення

збереження майна боржника лі квідатором своєчасно та нале жним чином повідомлено субор ендаря, ТОВ «Металсевергруп» , про припинення договору суб оренди (відмова від виконанн я договору) за повідомленням від 10.01.2011 №017/31401530-11, проте відповіді до цього часу не отримано.

З метою проведення заходів ліквідаційної процедури для виготовлення технічної доку ментації ліквідатором залуч ено КП «БТІ»Рубіжнської місь кої ради, шляхом укладення ві дповідного договору.

Але суборендарем, ТОВ «Мета лсевергруп», чиняться перешк оди щодо ліквідаційних дій, з окрема, щодо проведення техн ічної інвентаризації об'єкту і складання технічного пасп орту промислового майданчик у, який розташований на цій зе мельній ділянці. І здійснюєт ься недопущення фахівців суб 'єкту оціночної діяльності д о проведення дій з оцінки на м ісці активів банкрута. Зазна чені факти унеможливлюють зд ійснення ліквідаційної проц едури, і вимагають прийняття дій для завершення судової п роцедури у справі про банкру тство.

Відмова арбітражного керу ючого у справі про банкрутст во від виконання договору

суборенди узгоджується з по ложеннями ст. 525 ЦК України, яко ю передбачено недопущення од носторонньої відмови від зоб ов'язання чи односторонньої зміни його умов, за винятком в ипадків, передбачених за дог овором або Законом.

Законом України «Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом» (ч. 10 ст. 17) передбачено п раво арбітражного керуючого відмовлятися від виконання договорів боржника в разі, як що виконання договору спричи няє збитки боржнику,

А ч.3 ст.25 вказаного Закону вс тановлені повноваження лікв ідатора щодо подання заяви д о господарського суду в межа х справи про банкрутство про визнання угод боржника неді йсними, з підстав, передбачен их ч. 10 ст. 17 цього Закону.

У відповідності до ч. 6 ст. З З акону України «Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом»арбітражний керуючий зоб ов'язаний діяти з урахування м інтересів боржника та його кредиторів.

Ліквідатор просить суд виз нати договір суборенди земел ьної ділянки між ТОВ «АЛЕКС-П ЛЮС»та ТОВ «Металсевергруп» зареєстрований в Державному реєстрі земель від 03 .11.2008 за М040842000049 недійсним, в силу ві дмови ліквідатора від викона ння договору, як такого, що зав дає збитки боржнику (та його к редиторам), є достроковим (пон ад один рік), позитивних резул ьтатів від якого не очікуєть ся, і виконання його створює у мови, що перешкоджають здійс ненню ліквідаційної процеду ри.

Відзивом на заяву ліквідат ора від 24.06.2011 б/н ТОВ «Металсеве ргруп»проти поданої заяви за перечує з наступних підстав.

Відповідно до рішення 42 сес ії Рубіжанської міської ради від 29.10.2008, міська рада надала зг оду ТОВ «Алекс-Плюс»на перед ачу земельної ділянки площею 0,3020 га за адресою: м. Рубіжне, Ту пик Гортопа, 9, ТОВ «Металсеве ргруп» в суборенду на умовах , які обмежені договором орен ди землі від 03.05.2006 №040642000049, що уклад ений між ТОВ «Алекс-Плюс»та Р убіжанською міською радою.

На думку ТОВ «Металсевергр уп», спірний договір не може б ути визнаний недійсним саме у відповідності до вимог ч. 10 с т. 17, ст. 25 Закону України “Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом”.

В обґрунтування поданих за перечень ТОВ «Металсевергру п»посилається і на той факт, щ о спірний договір суборенди не завдає жодних збитків, і, як наслідок, не завдає шкоди кре диторам ТОВ «Алекс-Плюс»та с амому банкруту.

За таких обставин, ТОВ «Мет алсевергруп» просив суд залу чити Рубіжанську міську раду до участі у розгляді заяви пр о визнання договору суборенд и землі від 03.11.2008, недійсним, оск ільки рішення суду з даного п итання може вплинути на прав а та обов' язки міської ради .

Суд задовольнив подане кло потання ухвалою від 04.07.2011 №20/109б.

Як вбачається із матеріал ів справи, суд зобов' язав Ру біжанську міську раду Луганс ької області у термін до 20.07.2011 н адати відзив на заяву ліквід атора банкрута про визнання договору суборенди землі від 03.11.2008, недійсним, при наявності заперечень - їх документал ьне та нормативне обґрунтува ння.

На виконання вказаної ухв али суду Рубіжанською місько ю радою надано відзив на заяв у ліквідатора про наступне:

- до набрання чи нності Податковим кодексом У країни була чинна редакція

частини сьомої ст. 21 Закону У країни «Про оренду землі», зг ідно якої плата за суборенду земельних ділянок державної і комунальної власності не може перевищувати оренд ної плати.

З дня набрання чиннос ті Податковим кодексом Украї ни частина сьома ст. 21 Закону У країни «Про оренду землі»бул а виключена, на даний час, згід но пункту 288,6 Податкового коде ксу України плата за суборен ду земельних ділянок не може перевищувати орендної плати .

Таким чином, ТОВ «Алекс-Пл юс», згідно вимог Закону Укра їни «Про оренду землі»ст. 8 Под аткового кодексу України, не має права отримувати прибут ок від надання земельної діл янки в суборенду.

Будь-яких повідомлен ь з Рубіжанської об'єднаної д ержавної податкової

інсп екції про несвоєчасність або відсутність оплати ТОВ «Мет алсевергруп»

за суборенд у земельної ділянки на адрес у Рубіжанської міської ради

Луганської області не над ходило.

Тобто, ТОВ «Металсеве ргруп»здійснює повні розрах унки за суборенду земельної ділянки відповідно до умо в Договору суборенди землі , зареєстрованого в Державно му реєстрі земель 03.11.2008 за №040842000049.

Абзацом першим пункт у 12 розділу X "Перехідні положе ння" Земельного

кодексу Ук раїни встановлено, що до розм ежування земель державної та комунальної

власності по вноваження щодо розпоряджен ня землями (крім земель, перед аних у

приватну власність , та земель, зазначених в абзац і другому цього пункту) в межа х

населених пунктів здійс нюють відповідні сільські, с елищні, міські ради, з

урах уванням вимог абзацу третьою цього пункту, а за межами насе лених пунктів -

відповідні органи виконавчої влади.

Також ч. 1 ст. 127 Земельного код ексу України встановлено, що органи державної влади, Рада міністрів Автономної Респуб ліки Крим та органи місцевог о самоврядування відповідн о до їх повноважень, визначе них ст. 122 цього Кодексу, здійс нюють продаж земельних ділян ок державної чи комунальної власності або прав на них (оре нди, суперфіцію, емфітевзису ) громадянам, юридичним особа м та іноземним державам на пі дставах та в порядку, встанов лених цим Кодексом.

У ліквідатора відсутні пра вові підстави для включення до складу ліквідаційної маси права оренди земельної діля нки та продажу права оренди з емельної ділянки тому, що згі дно ст.ст. 80, 127 Земельного кодек су України вирішувати питанн я продажу права оренди на зем ельні ділянки комунальної вл асності може тільки Рубіжанс ька міська рада Луганської о бласті.

Неправомірним є включення до складу ліквідаційної мас и асфальто-

бетонного зам ощення тому, що воно відносит ься до об'єктів комунальної і нфраструктури та

пов'язано з земельною діля нкою і відноситься до якісни х характеристик земельної ді лянки;

замощення призначено для п окращення можливості викори стання земельної ділянки за призначенням, тобто, для розм іщення промислового майданч ика за адресою: м. Рубіжне, вул . Тупік Гортопа, 9.

Відповідно до ст.30 Закону У країни «Про оренду державног о та

комунального майна», у разі банкрутства орендаря він відповідає за свої борги

майном, яке належить йому на праві власності, відповід но до законодавства України.

Тобто, ліквідатор не є вла сником земельної ділянки за адресою: м. Рубіжне, вул. Тупік

Гортопа, 9 і у нього не виник ає права продажу права оренд и на неї.

На підставі наведеного, у зв'язку з необґрунтованістю та безпідставністю, на думку ради, заяви ліквідатора банк рута про визнання договору с уборенди землі від 03.11.2008. недійс ним, враховуючи, що розірванн я Договору суборенди землі, з ареєстрованого в Державному реєстрі земель 03.11.2008 за №040842000049 за вдасть збитків Рубіжанській міській раді, а саме, відсутн ість розрахунків за оренду з емельної ділянки, рада проси ть суд відмовити ліквідатор у банкрута ТОВ «Алекс-Плюс»у задоволенні вимог, викладен их у заяві про визнання догов ору суборенди землі від 03.11.2008, н едійсним, та винести окрему у хвалу щодо ліквідатора банкр ута ТОВ «Алекс-Плюс», з метою у сунення порушень законодавс тва, а саме, зобов'язати виключ ити із складу ліквідаційної маси асфальто-бетонне замоще ння та право оренди земельно ї ділянки.

Запереченнями на ві дзив від 21.07.2011 №187/31401530-11 ліквідатор Льовін А.П. повідомив наступн е.

Суборендар, ТОВ «Металсев ергруп»своїм відзивом від 24.06 .2011. б/н не заперечує проти вста новлених правовідносин субо ренди земельної ділянки між ним та банкрутом, ТОВ «Алекс-П люс».

Суборендар, ТОВ «Металсеве ргруп»підтверджує той факт, що не сплачує за майнові акти ви банкрута, які використову є в своїй господарській діял ьності грошових коштів на ко ристь ТОВ «Алекс-Плюс».

Але посилання суборендаря , ТОВ «Металсевергруп», як на о бґрунтування свого відзиву н а заяву ліквідатора на норми Закону України «Про оренду д ержавного та комунального ма йна», є безпідставним, оскіль ки, на думку ліквідатора, цей Закон не регулює правовідно син користування земельними ділянками, передусім оренди , суборенди землі.

Як зазначено в роз'яснені Ви щого арбітражного суду Украї ни «Про деякі питання практи ки застосування Закону Украї ни «Про оренду державного та комунального майна», в пункт і 2, - «об'єктами оренди може бут и лише майно, зазначене в част ині 1 статті 4 Закону».

Цією правовою нормою (ч. 1 ст. 4 зазначеного Закону) визначе ний виключний Перелік об'єкт ів майна державної та комуна льної власності, які можуть б ути у правовідносинах оренди за цим Законом:

- цілісні майнові ко мплекси;

- нерухоме майно (будів лі, споруди, приміщення);

- майно, що не увійшло до ст атутних фондів господарськи х товариств, створених в проц есі приватизації (корпоратиз ації).

На думку суборендаря догов ірні відносини з суборенди з аздалегідь, начебто, мають ха рактер збиткових, не направл ених на отримання економічно позитивного результату.

Провадження у справі про ба нкрутство боржника є спеціал ьною процедурою, і направлен о, у відповідності до ст. 31 Зако ну України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом »на погашення вимог кредитор ів та відновлення платоспром ожності боржника.

Твердження суборендаря, ТО В «МЕТАЛСЕВЕРГРУПП»про те, щ о ліквідатор не повинен вклю чати до ліквідаційної маси з обов'язальне право за догово ром оренди земельної ділянки не вірне, оскільки за правови ми нормами ст. 26 Закону Україн и «Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом», ст. 213 ГК Укр аїни, пункту 90 Постанови Плену му ВСУ «Про судову практику в справах про банкрутство»виз начено виключний перелік май нових активів банкрута, які л іквідатором не включаються в ліквідаційну масу, а передаю ться до комунальної власност і. Зобов'язального права борж ника (право оренди землі )за до говором оренди земельної діл янки в даному законодавчому переліку не передбачено, а на впаки.

Також і твердження суборен даря, ТОВ «МЕТАЛСЕВЕРГРУПП», щодо неправомірності включе ння виявленого майна банкрут а в ліквідаційній процедурі ліквідатором до складу лікві даційної маси є неправомірни м, оскільки згідно частини 4 с татті 25 Закону України «Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом», дії ліквідатора можуть бути оскаржені до гос подарського суду, зокрема, ос обою, яка посилаючись на свої права власника або іншу підс таву, передбачену законом чи договором, оспорює правомір ність віднесення майнових ак тивів або коштів до ліквідац ійної маси.

Крім того, до суду надійшла скарга від суб' єкта підприє мницької діяльності - фізич ної особи-підприємця ОСОБА _3 від 20.07.2011 б/н щодо неправомір ності віднесення майна лікві датором Льовіним А.П. до склад у ліквідаційної маси та зобо в' язання ліквідатора ТОВ «А лекс-Плюс»виключити з ліквід аційної маси неправомірно ві днесене до неї майно, по якому не встановлюється приналежн ість до власності відсутньог о боржника та яке є приватною власністю ОСОБА_3

Також, заявою від 18.07.2011 за №307 на чальник Сватівської дистанц ії колії просить суд виключи ти колію №30 ст. Рубіжне, яка зна ходиться на балансі Сватівсь кої дистанції колії ДП «Доне цька залізниця», з ліквідаці йної маси ТОВ «Алекс-Плюс».

Враховуючи зазначене, суд зобов' язав ліквідатора Льо віна А.П. у термін до 01.09.2011 надати суду баланси підприємства-б анкрута за 2008, 2009, 2010 роки, з додано ю до них розшифровкою активі в боржника.

Крім того, суд, керуючись ст .ст. 38, 43, ч. 4 ст. 65 Господарського п роцесуального кодексу Украї ни, зобов' язав Головне упра вління статистики в Луганськ ій області у термін до 01.09.2011 над ати копії балансів ТОВ «Алек с-Плюс», м. Рубіжне Луганської області, вул. Леніна, буд. 4, іде нтифікаційний код 31401530, з додан ими до них розшифровками акт ивів боржника за вказані пер іоди.

Як вбачається із матеріалі в справи, Головним управлінн ям статистики в Луганській о бласті листом від 27.07.2011 № 03-07/4221 за п ідписом заступника начальни ка головного управління Іван ова В.О. повідомлено наступне .

Згідно з діючим законодавс твом (Закон України «Про держ авну статистику»), первинні д ані отримані органами держав ної статистики респондентів є конфіденційною інформаціє ю, яка використовуються викл ючно у статистичних цілях та надається користувачам тіль ки у зведеному знеособленому вигляді.

Ця інформація не може вимаг атися органами державної вла ди, органами місцевого самов рядування, іншими юридичними особами з метою використанн я для прийняття рішень щодо к онкретного респондента.

Поширення цієї інформації можливо лише за згодою респо ндента, відповідно до погодж ених з ним умов. Механізм та фо рмат отримання згоди про над ання даних з фінансової звіт ності підприємств, визначено п. 2 Постанови Кабінетом Мініс трів України від 28.02.2000 № 419 «Про з атвердження порядку подання фінансової звітності».

Зазначене Товариство звіт увало до органу державної ст атистики з фінансової звітно сті за 2008 рік та 1-2-3 квартали 2009 ро ку, але згоду на поширення дан их з фінансової звітності не надавало тому, на думку Голов ного управління статистики, законних підстав надати копі ї з фінансової звітності заз наченого підприємства у упра вління немає.

Суд вважає відмову Головно го управління статистики у Л уганській області такою, що с уперечить чинному законодав ству, виходячи з наступного.

Провадження у спр авах про банкрутство регулює ться Законом України від 14 .05.1992 №2343-ХІІ Закону України “Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом” (в редакції Зак ону від 30.06.1999 №784-ХІV), Господарс ьким процесуальним кодексом України, іншими законодав чими актами України.

Закон містить спец іальні норми, які мають пріор итет у застосовуванні при ро згляді справ про банкрутство щодо інших законодавчих акт ів України.

Відповідно до ст. 4-1 Го сподарського процесуальног о кодексу України, господарс ькі суди вирішують господарс ькі спори у порядку позовног о провадження, передбаченого цим Кодексом.

Господарські суди ро зглядають справи про банкрут ство у порядку провадження, п ередбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, в становлених Законом України “Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом” (ч. 1 Постано ви Пленуму Верховного Суду У країни №15 від 18.12.2009 «Про судову п рактику в справах про банкру тство»).

З огляду на ч. 4 ст. 65 Госп одарського процесуального к одексу України, з метою забез печення правильного та своєч асного вирішення господарсь кого спору (заяви) суддя в необ хідних випадках зобов' язує сторони, інші підприємства, у станови, організації, держав ні та інші органи, їх посадови х осіб виконати певні дії, вит ребуя від них документи, відо мості, висновки, необхідних д ля вирішення спору (заяви).

Відповідно до ст. 38 Гос подарського процесуального кодексу України, якщо подані сторонами докази є недостат німи, господарський суд зобо в' язаний витребувати від пі дприємств та організацій, не залежно від їх участі у справ і документи і матеріали, необ хідні для вирішення спору (за яви).

Враховуючи зазначене суд вдруге зобов' язує Голо вне управління статистики в Луганській області у термін до 01.10.2011 надати копії балансів ТОВ «Алекс-Плюс», м. Ру біжне Луганської області, ву л. Леніна, буд. 4, ідентифікацій ний код 31401530, за 2008-2009 роки, з додани ми до них розшифровками акти вів боржника за вказані пері оди.

У судовому засіданні ліквідатором Льовіним А.П. на дані додаткові пояснення по справі 20/109б щодо включення лік відатором до складу ліквідац ійної маси права користуванн я земельною ділянкою за дого вором оренди відповідно до ч . 1 ст. 26 Закону України “Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом” та повідомив, що ст . 213 Господарського кодексу Ук раїни передбачає включення з обов' язального та речового права, до яких і відноситься п раво користування земельною ділянкою в склад ліквідацій ної маси, а зазначена ст. 26 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” зобов' язує ліквідатора це здійснити.

Враховуючи зазначене суд, керуючись ст. 77 Господарс ького процесуального кодекс у України, розгляд справи від кладає.

На підставі викладен ого, керуючись ст. ст. 1, 31, 5, 22, 24, 25, 52 З акону України “Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом”, ст.ст. 1, 41, 22, 27, 38, 43, ч. 4 ст. 65, ст. ст. 77 , 86, 87 Господарського процесуал ьного кодексу України, суд

у х в а л и в:

1. Відкласти розгляд спра ви на 31.10.2011, на 12 год. 00 хв., у пр иміщенні господарського суд у Луганської області, каб. № 333.

2. Вдруге зобов' язати Го ловне управління статистики в Луганській області у тер мін до 01.10.2011 надати суду ко пії балансів Товариства з об меженою відповідальністю «А лекс-Плюс», м. Рубіжне Лугансь кої області, вул. Леніна, буд. 4, ідентифікаційний код 31401530, за 200 8-2009 роки, з доданими до них розш ифровками активів боржника, відповідно за вказані період и.

3. Зобов' язати ліквідат ора банкрута Льовіна А.П. у тер мін до 01.10.2011 надати суду інве нтаризаційні описи майна бан крута, яке ввійшло до ліквіда ційної маси банкрута.

4. Дану ухвалу надіслати: бан круту, ліквідатору Льовіну А .П., Товариству з обмеженою від повідальністю «Металсеверг руп», м. Сєвєродонецьк Луганс ької області, Рубіжанській м іській раді Луганської облас ті, Головному управлінню ста тистики в Луганській області .

Явка у судове засідання ліквідатора Льовіна А.П., пред ставника Товариства з обмеже ною відповідальністю «Метал севергруп»обов`язкова.

Суд звертає увагу сторін, щ о відповідно до ч. 5 ст. 83 Господ арського процесуального код ексу України, за ухилення від вчинення дій, покладених гос подарським судом на сторону, з винної сторони може бути ст ягнуто штраф у доход Державн ого бюджету України у розмір і до 100 неоподатковуваних міні мумів доходів громадян.

Суддя Т.С. Кірпа

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення08.09.2011
Оприлюднено24.10.2011
Номер документу18691831
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —20/109б

Ухвала від 22.03.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 20.08.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 18.06.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 17.05.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 03.05.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 30.01.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 28.11.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Окрема ухвала від 14.11.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 08.09.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 08.09.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні