Постанова
від 08.08.2011 по справі 2а/1770/3108/2011
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а/1770/3108/2011

08 серпня 2011 року 9год. 30хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд у складі судді Махаринця Д. Є. розгляну вши в порядку скороченого пр овадження адміністративну с праву за позовом

Управління Пенсійного фо нду України в Сарненському р айоні < Список > < Позивач в осо бі > третя особа, яка не заявля є самостійних вимог на предм ет спору на стороні позивача < 3-тя особа >

до товариство з обмеженою від повідальністю "Спільне украї нсько-голандське підприємст во "Вуд-продукт" третя особа, яка не заявляє самостійних в имог на предмет спору на стор оні відповідача < 3-тя особа >

про стягнення заборговано сті, -

ВСТАНОВИВ :

Управління Пенсійного ф онду України в Сарненському районі < Список > < в особі > зве рнувся до Рівненського окруж ного адміністративного суду з адміністративним позовом до товариство з обмеженою ві дповідальністю "Спільне укра їнсько-голандське підприємс тво "Вуд-продукт" третя особа , яка не заявляє самостійних в имог на предмет спору на стор оні відповідача < 3-тя особа > п ро стягнення заборгованості .

Справа розглянута в порядку скороченого провадж ення.

Ухвалою про відкритт я скороченого провадження ві д 14 липня 2011 року відповідачу було надано десятиденний стр ок з дня одержання ухвали, коп ії позовної заяви та копій до кументів для подання запереч ення. У вказаний строк відпов ідачем не було подано запере чення на адміністративний по зов та заяви про визнання поз ову.

Давши оцінку доказам у справі, повно і всебічно з' ясувавши всі обставини справ и в їх сукупності на підставі чинного законодавства, пере віривши їх дослідженими дока зами, суд приходить до виснов ку, що позов підлягає до задов олення.

Судом встановлено, щ о відповідачем подано до упр авління ПФУ в Сарненському р айоні звіти про суми нарахов аної заробітної плати (доход у, грошового забезпечення, до помоги, компенсації) застрах ованих осіб та сум нарахован ого єдиного внеску на загаль нообов'язкове державне соціа льне страхування до органів Пенсійного фонду України, що підлягають сплаті за березе нь - квітень 2011р., відповідно до якого Відповідач був зобов'я заний сплатити до управління ПФУ в Сарненському районі 1852,80 грн. єдиного внеску на загаль нообов'язкове державне соціа льне страхування.

Згідно ст.7 Закону України "П ро збір та облік єдиного внес ку на загальнообов'язкове де ржавне соціальне страхуванн я" єдиний внесок нараховуєть ся на суму нарахованої зароб ітної плати за видами виплат , які включають основну та дод аткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаці йні виплати, у тому числі в нат уральній формі, що визначают ься відповідно до Закону Укр аїни "Про оплату праці", та сум у винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання п ослуг) за цивільно-правовими договорами, а також на суми до ходу (прибутку), отриманого ві д відповідної діяльності, що підлягає обкладенню податко м на доходи фізичних осіб, та н а суму доходу (прибутку), що ро зподіляється між членами сім 'ї фізичних осіб-підприємців , які беруть участь у провадже нні ними підприємницької дія льності.

Однак, у строки, визначені в казаним Законом, страхові вн ески Відповідачем повністю с плачені не були.

Управлінням ПФУ у Сарненсь кому районі відповідно до ч.4 с т. 25 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на зага льнообов'язкове державне соц іальне страхування" Відповід ачу направлялися вимоги про сплату боргу № Ю-62 від 06.05.2011р. на с уму 746,00 грн. та № Ю-62 від 06.06.2011р. на су му 1852,80 грн.

Протягом 10 робочих днів із д ня одержання вимоги Відповід ач був зобов'язаний сплатити суми недоїмки, а в разі незгод и із розрахунком суми недоїм ки, зазначеної у вимозі, мав пр аво узгодити з управлінням П ФУ в Сарненському районі сум у недоїмки протягом 10-ти робоч их днів з дня одержання вимог и, а в разі неузгодження вимог и мав право оскаржити вимогу в судовому порядку. Так як Від повідач у встановлений Закон ом 10-денний термін повністю за боргованість не сплатив, вим оги в судовому порядку не оск аржив, то вимоги про сплату бо ргу вважаються узгодженими.

Таким чином, станом на 12.07.2011 ро ку заборгованість Відповіда ча (за квітень-травень 2011 року) по єдиному внеску на загальн ообов'язкове державне соціал ьне страхування становить 1852, 80 грн.

Сума заборгованості до Пен сійного фонду підтверджуєть ся звітами про суми нарахова ної заробітної плати (доходу , грошового забезпечення, доп омоги, компенсації) застрахо ваних осіб та сум нараховано го єдиного внеску на загальн ообов'язкове державне соціал ьне страхування до органів П енсійного фонду України, що п ідлягають сплаті за березень -квітень 2011 року, узгоджених з в ідповідачем вимог про сплату боргу.

З урахуванням навед еного позовні вимоги про стя гнення заборгованості в сумі 1852,80 грн. підтверджуються нале жними та допустимими доказам и, а тому підлягають задоволе нню.

Судові витрати, відпо відно до статті 94 КАС України, з відповідача не присуджуют ься.

Керуючись статтями 160- 163, 183-2 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повні стю.

Стягнути з Товариства з о бмеженою відповідальністю "Спільне українсько-голандсь ке підприємство "Вуд-продукт " (код ЄДРПОУ 36492423) на користь уп равління Пенсійного фонду України в Сарненському райо ні заборгованість по єдиному внеску на загальнообов'язко ве державне соціальне страху вання в сумі 1852,80 грн .

Постанова суду перш ої інстанції є остаточною, кр ім випадків оскарження її в а пеляційному порядку.

У разі апеляційного о скарження постанова, якщо її не скасовано, набирає законн ої сили після повернення апе ляційної скарги, відмови у ві дкритті апеляційного провад ження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга по дається до Житомирського апе ляційного адміністративног о суду через Рівненський окр ужний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одн очасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирськог о апеляційного адміністрати вного суду.

Апеляційна скарга на пост анову суду першої інстанції подається протягом десяти дн ів з дня отримання копії пост анови.

Відповідно до п. 8 ч. 6 с т. 183-2 КАС України відповідач зо бов' язаний виконати постан ову негайно.

Суддя < Підпис > М ахаринець Д. Є.

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.08.2011
Оприлюднено25.10.2011
Номер документу18705072
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1770/3108/2011

Постанова від 08.08.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Махаринець Д. Є.

Ухвала від 14.07.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Махаринець Д. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні