Ухвала
від 17.10.2011 по справі б8/157-11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. Комінтерн у, 16. тел. 230-31-77

У Х В А Л А

про порушення провадження у справі

"17" жовтня 2011 р. Справа № Б8/157-11

Господарський суд Київс ької області в складі судді Скутельника П.Ф., розгляну вши матеріали за заявою товариства з обмеженою відп овідальністю «МЕГАКОРМ», іде нтифікаційний код: 36415443, місцез находження: 08543, Київська обл., Ф астівський р-н, с. Червоне, вул . Білоцерківська, 25 (надалі за т екстом: «Заявник» / «К редитор»),

до боржника, - товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Сояагрокорм», ідентифіка ційний код: 35221819, місцезнаходже ння: 08503, Київська обл., Фастівсь кий р-н, с. Королівка, пров. Поль овий, 4 (надалі за текстом: «Б оржник»),

про порушення справи про б анкрутство, -

ВСТАНОВИВ:

12 жовтня 2011 року до госп одарського суду Київської об ласті звернулось товариство з обмеженою відповідальніст ю «МЕГАКОРМ», ідентифікаційн ий код: 36415443, місцезнаходження: 0 8543, Київська обл., Фастівський р -н, с. Червоне, вул. Білоцерківс ька, 25 (Заявник / Кредит ор), із заявою від 11 жовтня 2011 року за №51 про порушення спра ви про банкрутство боржника - товариства з обмеженою відп овідальністю «Сояагрокорм» , ідентифікаційний код: 35221819, міс цезнаходження: 08503, Київська об л., Фастівський р-н, с. Королівк а, пров. Польовий, 4, з підстав, п ередбачених ст. ст. 1, 6, 7, 8, 11, 12, 13, 14 За кону України «Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м».

Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом», с права про банкрутство порушу ється господарським судом, я кщо безспірні вимоги кредито ра (кредиторів) до боржника су купно складають не менше трь охсот мінімальних розмірів з аробітної плати, які не були з адоволені боржником протяго м трьох місяців після встано вленого для їх погашення стр оку, якщо інше не передбачено цим Законом.

Станом на дату звернення до суду мінімальна заробітна п лата в Україні відповідно до ст. 22 Закону України «Про Держ авний бюджет України на 2011 рік »від 23 грудня 2010 року за № 2857-VI., ста новить на період 01 жовтня 2011 - 30 листопада 2011 року - 985 гривен ь (розмір 300 мінімальних розмі рів заробітної плати станови ть 295 500,00 грн.).

На день подачі в господарсь кий суд заяви про порушення п ровадження у справі про банк рутство, як стверджує Заявни к в своїй заяві від 11 жовтня 2011 р оку за №51, безспірні вимоги кр едитора до боржника сукупно складають більше трьохсот мі німальних розмірів заробітн ої плати, які не були задоволе ні боржником більш ніж протя гом трьох місяців після вста новленого для їх погашення с троку.

Згідно ч. 1 ст. 88 Закону Україн и «Про нотаріат», нотаріус вч иняє виконавчі написи, якщ о подані документи підтвердж ують безспірність заборгова ності або іншої відповіда льності боржника перед стягу вачем та за умови, що з дня вин икнення права вимоги минуло не більше трьох років, а у відн осинах між підприємствами, у становами та організаціями - не більше одного року.

Статтею 164 Господарського к одексу України у п. п. 7 передба чено, що суб'єкти господарюва ння мають право в порядку, вст ановленому законом, випускат и в обіг векселі - боргові цінн і папери, які посвідчують б езумовне грошове зобов'язанн я векселедавця або його нака з третій особі сплатити післ я настання строку платежу ви значену суму власнику вексел я (векселедержателю).

Відповідно до ст. 4 Закону У країни «Про обіг векселів в У країні», видавати переказні і прості векселі можна лише д ля оформлення грошового борг у за фактично поставлені тов ари, виконані роботи, надані п ослуги; на момент видачі пере казного векселя особа, зазна чена у векселі як трасат, або в екселедавець простого вексе ля повинні мати перед трасан том та/або особою, якій чи за н аказом якої повинен бути зді йснений платіж, зобов'язання , сума якого має бути не меншою , ніж сума платежу за векселем .

Рішенням Державної комісі ї з цінних паперів та фондово го ринку № 2095 від 09 жовтня 2007 року «Про затвердження висновку щодо віднесення векселя до о рдерних цінних паперів»визн ачено, що вексель (простий чи п ереказний) належить до ордер ного цінного папера.

Статтею 4 Закону України «Пр о державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», - « Діяльність на ринку цінних п аперів, що підлягає ліцензув анню»(в тому числі станом на д ату укладення «договору врах ування векселів № D48-08VKI від 13 сер пня 2008 року») встановлено, що де ржавна комісія з цінних папе рів та фондового ринку у вста новленому нею порядку вид ає ліцензії на такі види діял ьності на ринку цінних папер ів: брокерська діяльність , дилерська діяльність …. Відп овідно до ч. 1 ст. 16 зазначеного Закону, професійною діяльніс тю на фондовому ринку є діяль ність юридичних осіб з надан ня фінансових та інших послу г у сфері розміщення та обігу цінних паперів, обліку прав з а цінними паперами, управлін ня активами інституційних ін весторів, що відповідає вимо гам, установленим до такої ді яльності цим Законом та зако нодавством.

Відповідно до абз. 1-4 ст. 5 Зако ну України «Про обіг векселі в в Україні»від 05 квітня 2001 рок у 2374-III, векселі (переказні і прос ті) складаються у документар ній формі на бланках з відпов ідним ступенем захисту від п ідроблення, форма та порядок виготовлення яких затверджу ються Державною комісією з ц інних паперів та фондового р инку за погодженням з Націон альним банком України з урах уванням норм Уніфікованого з акону, і не можуть бути переве дені у бездокументарну форму (знерухомлені); вексель, який видається на території Украї ни і місце платежу за яким так ож знаходиться на території України, складається державн ою мовою. Найменування траса нта або векселедавця, інших з обов'язаних за векселем осіб заповнюється тією мовою, яко ю визначено офіційне наймену вання в їх установчих докуме нтах; вексель підписується: в ід імені юридичних осіб - вл асноручно керівником та голо вним бухгалтером (якщо така п осада передбачена штатним ро зписом юридичної особи) чи уп овноваженими ними особами; п ідписи скріплюються печатко ю.

Представлених матеріалів достатньо для порушення спра ви про банкрутство, призначе ння розгляду справи у підгот овчому засіданні.

Статтею 27 Господарського пр оцесуального кодексу Україн и у абз. 1, 3 передбачено, що трет і особи, які не заявляють само стійних вимог на предмет спо ру, можуть вступити у справу н а стороні позивача або відпо відача до прийняття рішення господарським судом, якщо рі шення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторі н. Їх може бути залучено до уча сті у справі також за клопота нням сторін, прокурора або ін іціативи господарського суд у. Питання про допущення або з алучення третіх осіб до учас ті у справі вирішується госп одарським судом, який виноси ть з цього приводу ухвалу.

Зважаючи на те, що прийняття рішення по справі господарс ьким судом може вплинути на п рава та обов' язки ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , який є засновником/учасник ом Боржника, - суд вважає доціл ьним залучення до справи ост аннього у якості третьої осо би, яка не заявляє самостійни х вимог на предмет спору на ст ороні Боржника.

Згідно ч. 4 ст. 12 Закону Україн и «Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом», мораторі й на задоволення вимог креди торів вводиться одночасно з порушенням провадження у спр аві про банкрутство, про що за значається в ухвалі господар ського суду.

Згідно ч. 1-2 ст. 28 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни, справи юридичних осіб в господарському суді вед уть їх органи, що діють у межах повноважень, наданих їм зако нодавством та установчими до кументами, через свого пре дставника.

Керівники підприємств та організацій, інші особи, повноваження яких визначен і законодавством або установ чими документами, подають го сподарському суду документи , що посвідчують їх посадове с тановище, що обумовлює нео бхідність подачі заявником д окументів, підтверджуючих об сяг повноважень керівника За явника, в межах та на підставі яких він діє.

Частиною 1 ст. 5 Закону Україн и «Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом»встановле но, що провадження у справах п ро банкрутство регулюється ц им Законом, Господарським пр оцесуальним кодексом Україн и, іншими законодавчими акта ми України.

Абзацом 2 ч. 7 ст. 7 Закону Укра їни «Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом»встанов лено, що заява кредитора пови нна містити крім відомостей, передбачених частиною першо ю цієї статті, такі відомості : виклад обставин, що підтверд жують наявність зобов'язання боржника перед кредитором, з якого виникла вимога, а також строк його виконання.

Частиною 8 ст. 7 Закону Україн и «Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом»передбаче но, до заяви кредитора додают ься відповідні документи: рі шення суду, господарського с уду, які розглядали вимоги кр едитора до боржника; копія не оплаченого розрахункового д окумента, за яким відповід но до законодавства здійснює ться списання коштів з рахун ків боржника, з підтвердженн ям банківською установою бор жника про прийняття цього до кумента до виконання із зазн аченням дати прийняття, вико навчі документи (виконавчий лист, виконавчий напис нотар іуса тощо) чи інші документи, я кі підтверджують визнання бо ржником вимог кредиторів; до кази того, що вартість предме та застави є недостатньою дл я повного задоволення вимоги , забезпеченої заставою у раз і, якщо єдина підтверджена ви мога кредитора, який подає за яву, забезпечена активами бо ржника.

Відповідно до ч. 2 ст. 36 Господ арського процесуального код ексу України, письмові доказ и подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. Якщо для вирішення спо ру має значення лише частина документа, подається засвід чений витяг з нього.

Керуючись ст. ст. 27, 28, 36, 64, 65, 86 Госп одарського процесуального к одексу України, ст. ст. 1, 5-8, 11-13 Зак ону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , суд, -

УХВАЛИВ:

1. Порушити прова дження у справі про банкрутс тво, прийняти заяву до розгля ду.

2. Призначити справ у до розгляду у підготовчо му засіданні на 01 листоп ада 2011 року на 10 год. 00 хв. в при міщенні господарського суду Київської області (м. Київ, ву л. Комінтерну, 16, каб. 201).

3. Залучити у якост і третьої особи, яка не зая вляє самостійних вимог на пр едмет спору на стороні Боржн ика - ОСОБА_1, місце прожи вання: АДРЕСА_1.

Зобов' язати Заявника пр отягом одного дня з дати отри мання цієї ухвали надіслати копію Заяви Заявника від 11 жов тня 2011 року за №51 з доданими до н еї копіями документів тре тій особі, яка не заявляє само стійних вимог на предмет спо ру на стороні Боржника, - ОСО БА_1 (АДРЕСА_1).

4. Зобов'язати учас ників провадження до дня зас ідання подати письмові до кази в оригіналі для огляду та належним чином засвідче ні копії (за винятком поданих копій) для долучення до матер іалів справи.

5. Зобов'язати Заявник а подати до суду на признач ене судове засідання для огл яду оригінали поданих ним документів та належним чино м засвідчені копії для долуч ення до матеріалів справи (за винятком тих, що було пода но в належним чином засвідче них копіях), в тому числі :

- оригінали та належни м чином засвідчені копії: про стого векселя серії АА №1895640, но мінальною вартістю 304 000,00 грн. (н адалі за текстом також «ве ксель»), а також належним ч ином засвідчену його копію; о ригінал постанови про відкри ття виконавчого провадження від 19 травня 2011 року, видану зас тупником начальника Відділу державної виконавчої служби Фастівського міськрайонног о управління юстиції Безштан ьком В.В.; оригінали усіх ін ших документів, копії яких до лучено до заяви Заявника, в тому числі виконавчий напис , протест про неоплату вексел я; інші оригінали документів , долучених до заяви Заявника ;

- на виконання вимог аб з. 1, 2 ч. 8 ст. 7 Закону України «Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом»надати на призн ачене судове засідання рішен ня суду, господарського суду , які розглядали вимоги креди тора до боржника; копію неопл аченого розрахункового доку мента, за яким відповідно до з аконодавства здійснюється с писання коштів з рахунків Бо ржника, з підтвердженням бан ківською установою Боржника про прийняття цього докумен та до виконання із зазначенн ям дати прийняття, виконавчі документи (виконавчий лист, в иконавчий напис нотаріуса то що) чи інші документи, які підт верджують визнання боржнико м вимог кредиторів;

- надати письмово інфо рмацію щодо забезпечення зас тавою майном Боржника викона ння зобов' язань Боржником п еред Кредитором;

- власне письмове підт вердження того, що у провадже нні господарських судів Укра їни або іншого органу, відсут ня справа між тими ж сторонам и, про той же предмет із тих же підстав або є рішення цих орг анів з такого предмету, інші д окази, що підтверджують викл адені в заяві обставини.

6. Зобов'язати Боржник а, власника Боржника - О СОБА_1, на призначене судове засідання подати до суду для огляду оригінали документів та належним чином засвідчен і копії документів відповідн о до ч. 2 статті 36 Господарськог о-процесуального кодексу Укр аїни для долучення до справи :

- установчих та реєстр аційних документів (в тому чи слі: статуту - в останній редак ції, свідоцтва про державну р еєстрацію, довідки про включ ення до Єдиного державного р еєстру юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців), доку ментів про призначення керів ника (протокол про обрання на посаду, кадровий наказ про пр иступання до виконання обов' язків керівника); витяг з Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців про знаходження Бо ржника в Єдиному державному юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців станом на дату після одержання ухвали про порушення провадженн я у справі про банкрутство (з з аповненими усіма полями витя гу);

- відзив на заяву про по рушення справи про банкрутст во відповідно до п. 3 ст. 11 Закон у України «Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом» з підтвердженням чи заперече нням щодо факту неплатоспром ожності та розміру вимог Зая вника, загальною сумою забор гованості Боржника перед кре диторами, у тому числі по заро бітній платі працівникам Бор жника станом на поточну дату , а також заборгованості із ст рахових внесків на загальноо бов'язкове державне пенсійне страхування та інші види заг альнообов'язкового державно го соціального страхування п о податках і зборах (обов'язко вих платежах), відомості про н аявне у боржника майно, у тому числі і кошти, які знаходятьс я на його рахунках у банках чи інших фінансово-кредитних у становах, поштові адреси бан ків чи інших фінансово-креди тних установ;

- баланс Боржника стан ом на 11 жовтня 2011 року чи на оста нню звітну дату (Форма 1 або фо рму 1-м відповідно), форму 2 (або форму 2-м відповідно) фінансов ої звітності Боржника, розши фровку балансу Боржника стан ом на останню звітну дату по о сновним засобам, інші відомо сті про фінансовий та майнов ий стан підприємства; пере лік (розшифровку балансу Бор жника станом на останню звіт у дату) по всім дебіторам і кре диторам із зазначенням сум з аборгованості, підстав їх виникнення з документальним підтвердженням; дані про всі наявні рахунки в банківськи х установах та відомості про місцезнаходження коштів на рахунках у банках і інших фін ансово-кредитних установах;

- документи оцінки вар тості наявних майнових актив ів Боржника; правовстановлюю чі документи боржника на нал ежне йому нерухоме майно, вит яги Бюро технічної інвентари зації про реєстрацію права в ласності на нерухоме майно, т ехнічну документацію та прав овстановлюючі документи на з емельні ділянки, на яких розт ашоване нерухоме майно Боржн ика та інші ділянки, які належ ать Боржнику, свідоцтва про д ержавну реєстрацію транспор тних засобів належних Боржни ку;

- перелік і повний оп ис заставленого майна із заз наченням його місцезнаходже ння та вартості на момент вин икнення права застави;

- місцезнаходження ба нків, що здійснюють розрахун ково-касове обслуговування б оржника; довідки з банку (на ба нківському фірмовому бланку , завірені печаткою банківсь кої установи) про обороти кош тів по всіх рахунках по місяц ях за 12 останніх місяців;

- довідки всіх банкі в, які здійснюють розрахунко во-касове обслуговування Бор жника, про внесення документ у на безспірне стягнення кош тів, в тому числі до карт отеки на окремий позабалансо вий рахунок.

7. Зобов' язати Бор жника провести аудит за оста нні 24 календарних місяців йог о господарської діяльності н а надати аудиторський виснов ок суду.

8. Визнати обов' яз ковою участь в судовому підг отовчому засіданні належним чином уповноважених предста вників Кредитора та Боржника .

9. Ввести мораторій на задоволення вимог кредит орів відповідно до ст. 12 Закон у України «Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом», у зв' язку з чим заборонити о рганам стягнення та органам виконавчої служби стягнення на підставі виконавчих доку ментів та інших документів, з а якими здійснюються стягнен ня відповідно до законодавст ва.

10. Попередити сторо ни про матеріальну відповіда льність невиконання вимог су ду, зокрема, попередити учасн иків провадження про те, що ві дповідно до п. 5 ст. 83 Господарсь кого процесуального кодексу України, господарський суд, п риймаючи рішення, має право: с тягувати в доход Державного бюджету України з винної сто рони штраф у розмірі до ста не оподатковуваних мінімумів д оходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на стор ону.

11. Ухвалу надіслат и: Відділу державної викон авчої служби Фастівського мі ськрайонного управління юст иції (08500, Київська обл., м. Фастів , вул. Суворова, 1), державному ре єстратору Фастівської район ної державної реєстрації (08500, К иївська обл., м. Фастів, пл. Собо рна, 1), державному нотаріусу Ф астівської районної державн ої нотаріальної контори (08500, Київська обл., м. Фастів, ву л. Радянська, 25);

12. Копію ухвали н адіслати: Заявнику (08543, Київ ська обл., Фастівський р-н, с. Че рвоне, вул. Білоцерківська, 25), Б оржнику (08503, Київська обл., Фаст івський р-н, с. Королівка, пров . Польовий, 4), Управлінню з пита нь банкрутства у м. Києві та Ки ївській області (03680, Київ, вул. П. Любченка 15), Фастівській ОДП І (08500, Київська обл., м. Фастів, ву л. Кірова, 28); Управлінню Пенсій ного фонду України у Фастівс ькому районі (08500, Київська обл. , м. Фастів, вул. Горького, 10), Відд іленню виконавчої дирекції Ф онду соціального страхуванн я від нещасних випадків на в иробництві та професійних за хворювань України у Фастівсь кому районі (08500, Київська обл., м . Фастів, вул. Суворова, 3).

Дата набрання чинност і ухвалою - 17 жовтня 2011 року;

Термін пред' явлення вико навчого документу до виконан ня - до 17 жовтня 2012 року.

Дана ухвала виконуєтьс я в порядку встановленому дл я виконання судових рішень, т а відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 17 Зако ну України «Про виконавче пр овадження»є виконавчим доку ментом.

Суддя Скутельник П.Ф .

Дата ухвалення рішення17.10.2011
Оприлюднено25.10.2011
Номер документу18720456
СудочинствоГосподарське
Сутьб анкрутство

Судовий реєстр по справі —б8/157-11

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 15.11.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 17.10.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні