Ухвала
від 11.10.2011 по справі 4604-2010
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

Автономна Республіка К рим, 95003, м.Сімферополь, вул.О.Нев ського/Річна, 29/11, к. 101

УХВАЛА

< Список (При необходимости выбрать) >

< Список (При необходимос ти выбрать) >

11.10.2011 Справа №5002-7/4604-2010

За заявою Товариства з обме женою відповідальністю “Дай віс” (98500, м. Алушта, ву л. 15 квітня, 4, ідентифікаційний код 30999380) про заміну сторони в п роцесі виконання рішення ГС АР Крим від 04.10.2010р. у справі №5002-7/4604 -2010.

За позовом Фонду майна Авто номної Республіки Крим (м. Сім ферополь, вул. Севастопольська, 17, іде нтифікаційний код 00036860)

До відповідача: Товариства з обмеженою відповідальніст ю “Дайвіс” (98500, м. Алушта, вул. 15 квітня, 4, ідентифікаці йний код 30999380)

За участю Прокуратури Авто номної Республіки Крим (95000, м. С імферополь, вул. Се вастопольська, 21)

Про спонукання до виконанн я певних дій.

Суддя ГС АР Крим І. І. Дворни й

ПРЕДСТА НИКИ:

Від заявника (відповідача, б оржника) - не з' явився

Від позивача (стягувача) - ОСОБА_1., предст., дов. №85-Д від 09.07.2011 р.

Від прокуратури - Куінджи М. О., посв. №09006.

Суть справи: Фонд майна Авт ономної Республіки Крим звер нувся до Господарського суду Автономної Республіки Крим з позовом до Товариства з обм еженою відповідальністю “Да йвіс”, в якому просить суд зоб ов' язати відповідача повер нути Фонду майна АР Крим за ак том приймання-передачі ціліс ний майновий комплекс держав ного підприємства “Пансіона т з лікуванням “Северна Двін а”, що належить Автономній Ре спубліці Крим, розташований за адресою: м. Алушта, вул. 15 кві тня, 4.

Рішенням ГС АР Крим від 04.10.2010 р ., залишеним без змін постанов ою Севастопольського апеляц ійного господарського суду в ід 22.12.2010 р., позов був задоволени й.

На примусове виконання ріш ення ГС АР Крим від 04.10.2010 р. та пос танови Севастопольського ап еляційного господарського суду від 22.12.2010 р. у справі №5002-7/4604-2010 б ули видані накази.

Постановою Вищого господа рського суду України від 15.03.2011 р . постанова Севастопольськог о апеляційного господарсько го суду від 22.12.2010 р. у справі №5002-7/460 4-2010 була залишена без змін, а ма теріали справи надіслані до суду першої інстанції.

22 квітня 2011 року на адресу суд у від Товариства з обмеженою відповідальністю “Дайвіс” н адійшла заява про заміну сто рони, в якій заявник просить с уд замінити сторону виконавч ого провадження - ТОВ “Дайв іс”, на його правонаступника - ТОВ “ММХ” у зв' язку з прий няттям рішення від 04 квітня 2011 року про ліквідацію ТОВ “Дай віс” шляхом приєднання до юр идичної особи Товариства з о бмеженою відповідальністю “ ММХ” з повним правонаступниц твом.

Ухвалою ГС АР Крим від 26.04.2011 р. було відкладено вирішення пи тання про прийняття заяви То вариства з обмеженою відпові дальністю “Дайвіс” у справі №5002-7/4604-2010 про заміну сторони на й ого правонаступника, до пове рнення матеріалів справи з С евастопольського апеляційн ого господарського суду.

Після повернення матеріал ів справи до суду першої інст анції ухвалою ГС АР Крим від 22 .09.2011 р. розгляд заяви був призна чений на 11.10.2011 р. на 12 годин 20 хвили н.

У судове засідання предста вник Товариства з обмеженою відповідальністю “Дайвіс” н е з' явився, про причини неяв ки суд не повідомив, про час та місце розгляду справи був пр оінформований належним чино м рекомендованою кореспонде нцією.

Розглянувши матеріали спр ави та заслухавши пояснення представників стягувача та п рокуратури, суд дійшов висно вку щодо відсутності підстав для задоволення заяви з огля ду на наступне.

Так, згідно зі статтею 25 Госп одарського процесуального к одексу України у разі смерті або оголошення фізичної осо би померлою, припинення діял ьності суб'єкта господарюван ня шляхом реорганізації (зли ття, приєднання, поділу, перет ворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а так ож в інших випадках заміни ос оби у відносинах, щодо яких ви ник спір, господарський суд з алучає до участі у справі пра вонаступника відповідної ст орони або третьої особи на бу дь-якій стадії судового проц есу.

Відповідно до частини 5 стат ті 8 Закону України «Про викон авче провадження» у разі виб уття однієї із сторін держав ний виконавець з власної іні ціативи або за заявою сторон и, а також сама заінтересован а сторона мають право зверну тися до суду із заявою про зам іну сторони її правонаступни ком. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов' язкові тією мірою, якою вони б ули б обов'язковими для сторо ни, яку правонаступник замін ив.

Посилаючись на наявність п ідстав для заміни сторони ви конавчого провадження право наступником, Товариство з об меженою відповідальністю “Д айвіс” посилається на проток ол загальних зборів учасникі в від 04.04.2011 р., яким вирішено здій снити реорганізацію Товарис тва з обмеженою відповідальн істю “Дайвіс” шляхом приєдна ння до юридичної особи Товар иства з обмеженою відповідал ьністю “ММХ”, яке буде правон аступником всіх прав та обов ' язків реорганізованого то вариства.

Згідно з частиною 1 статті 104 Цивільного кодексу України ю ридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язкі в іншим юридичним особам - пра вонаступникам (злиття, приєд нання, поділу, перетворення) а бо в результаті ліквідації.

Стаття 59 Господарського код ексу України визначає, що рео рганізація може проводитися шляхом злиття, приєднання, по ділу, перетворення. У разі зли ття суб'єктів господарювання усі майнові права та обов'язк и кожного з них переходять до суб'єкта господарювання, що у творений внаслідок злиття. У разі приєднання одного або к ількох суб'єктів господарюва ння до іншого суб'єкта господ арювання до цього останнього переходять усі майнові прав а та обов'язки приєднаних суб 'єктів господарювання. У разі поділу суб'єкта господарюва ння усі його майнові права і о бов'язки переходять за розді льним актом (балансом) у відпо відних частках до кожного з н ових суб'єктів господарюванн я, що утворені внаслідок цьог о поділу. У разі виділення одн ого або кількох нових суб'єкт ів господарювання до кожного з них переходять за роздільн им актом (балансом) у відповід них частках майнові права і о бов'язки реорганізованого су б'єкта. У разі перетворення од ного суб'єкта господарювання в інший до новоутвореного су б'єкта господарювання перехо дять усі майнові права і обов 'язки попереднього суб'єкта г осподарювання.

Отже, правонаступництво од нієї особи від іншої має місц е виключно при припиненні ос оби-попередника.

При цьому, відповідно до час тини 2 статті 104 Цивільного код ексу України юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державно го реєстру запису про її прип инення.

Умови щодо обов' язкової д ержавної реєстрації припине ння юридичної особи (у тому чи слі шляхом реорганізації) та кож закріплені в Розділі ІУ З акону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в».

Ухвалою ГС АР Крим від 22.09.2011 р. суд зобов' язав заявника над ати суду докази проведення д ержавної реєстрації ліквіда ції ТОВ «Дайвіс» шляхом приє днання до юридичної особи то вариства з обмеженою відпові дальністю «ММХ» з повним пра вонаступництвом.

Проте, відповідні докази су ду надані не були, у той час як відповідно до приписів стат ей 33, 34 Господарського процесу ального кодексу України кожн а сторона повинна довести су ду ті обставини, на які вона по силається як на підставі сво їх вимог та заперечень, спосо бом, передбаченим чинним зак онодавством України для дове дення фактів такого роду.

Таким чином, в матеріалах сп рави відсутні належні та доп устимі докази здійснення рео рганізації ТОВ «Дайвіс» шлях ом приєднання до юридичної о соби товариства з обмеженою відповідальністю «ММХ», зокр ема, докази проведення держа вної реєстрації таких дій, у з в' язку з чим заява ТОВ «Дайв іс» задоволенню не підлягає.

З урахуванням викладеного , керуючись ст. 25, 86 Господарськ ого процесуального кодексу У країни, суд

УХВАЛИВ:

Відмовити в задоволенні за яви Товариства з обмеженою в ідповідальністю “Дайвіс” пр о заміну сторони в процесі ви конання рішення ГС АР Крим ві д 04.10.2010 р. у справі №5002-7/4604-2010.

Ухвалу суду направити на адресу сторін та прокуратури рекомендованою кореспонден цією.

Суддя Господарськ ого суду

Автономної Республіки Кр им Дво рний І.І.

Дата ухвалення рішення11.10.2011
Оприлюднено28.10.2011
Номер документу18762418
СудочинствоГосподарське
Сутьдержавну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в». Ухвалою ГС АР Крим від 22.09.2011 р. суд зобов' язав заявника над ати суду докази проведення д ержавної реєстрації ліквіда ції ТОВ «Дайвіс» шляхом приє днання до юридичної особи то вариства з обмеженою відпові дальністю «ММХ» з повним пра вонаступництвом. Проте, відповідні докази су ду надані не були, у той час як відповідно до приписів стат ей 33, 34 Господарського процесу ального кодексу України кожн а сторона повинна довести су ду ті обставини, на які вона по силається як на підставі сво їх вимог та заперечень, спосо бом, передбаченим чинним зак онодавством України для дове дення фактів такого роду. Таким чином, в матеріалах сп рави відсутні належні та доп устимі докази здійснення рео рганізації ТОВ «Дайвіс» шлях ом приєднання до юридичної о соби товариства з обмеженою відповідальністю «ММХ», зокр ема, докази проведення держа вної реєстрації таких дій, у з в' язку з чим заява ТОВ «Дайв іс» задоволенню не підлягає. З урахуванням викладеного , керуючись ст. 25, 86 Господарськ ого процесуального кодексу У країни, суд

Судовий реєстр по справі —4604-2010

Ухвала від 11.10.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Дворний І.І.

Ухвала від 22.09.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Дворний І.І.

Ухвала від 22.09.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Дворний І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні