Ухвала
від 21.10.2011 по справі 2а-0870/8945/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯ ВИ БЕЗ РУХУ

21 жовтня 2011 року Справа № 2а-0870/8945/11

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окру жного адміністративного суд у Татаринов Дмитро Вікторови ч, розглянувши матеріали адм іністративної справи

за позовом: Державної подат кової інспекції у Ленінськом у районі м. Запоріжжя

до: Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Преобразо ватель спектр»

про: стягнення коштів з раху нків платника податків у бан ках,-

ВСТАНОВИВ:

20 жовтня 2011 року до Запорізьк ого окружного адміністратив ного суду надійшов адміністр ативний позов Державної пода ткової інспекції у Ленінсько му районі м. Запоріжжя до Това риства з обмеженою відповіда льністю «Преобразователь сп ектр», у якому позивач просит ь суд стягнути кошти з рахунк ів відповідача у банках у роз мірі 5 270,00 грн.

Судом встановлено, що адмін істративний позов подано без додержання вимог, встановле них статтею 106 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни, а саме: до суду подана поз овна заява, яка оформлена нен алежним чином.

Відповідно до ч. 3 ст. 106 КАС Укр аїни суб' єкт владних повнов ажень при поданні адміністра тивного позову зобов' язани й додати до позовної заяви до каз надіслання відповідачу і третім особам копії позовно ї заяви та доданих до неї доку ментів.

Згідно ч. 2 ст. 106 КАС України на підтвердження обставин, яки ми обґрунтовуються позовні в имоги, позивач зазначає дока зи, про які йому відомо і які м ожуть бути використані судом .

Розглянувши матеріали адм іністративного позову, суд з вертає увагу позивача на те, щ о копія адміністративного по зову позивач надіслав Товари ству з обмеженою відповідаль ністю «Преобразователь спек тр» за адресою: вул.. Дніпроп етровське шосе, буд. 60/1, кв. 118, м. З апоріжжя, 69000.

Але, згідно зі свідоцтвом №2 0481088 про державну реєстрацію су б' єкта підприємницької дія льності місцезнаходження ві дповідача значиться: вул.. Д ніпропетровське шосе, буд. 60, к в. 118, м. Запоріжжя, 69069.

Зазначені обставини позба вляють суд можливості правил ьно дослідити фактичні обста вини по справі з метою правил ьного вирішення спору по сут і.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАС Укр аїни суддя, встановивши, що по зовну заяву подано без дотри мання вимог, встановлених ст . 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовн ої заяви без руху, у якій зазна чаються недоліки позовної за яви, спосіб їх усунення і вста новлюється строк, достатній для усунення недоліків.

За таких обставин позовна з аява підлягає залишенню без руху з наданням строку для ус унення недоліків.

Недоліки позовної заяви мо жуть бути усунені позивачем шляхом надіслання на адресу суду з урахуванням вимог пун кту 4 Нормативів і нормативни х строків пересилання поштов их відправлень та поштових п ереказів (затверджених Наказ ом Міністерства транспорту т а зв' язку України від 12 грудн я 2007 року N 1149) та фактичного отри мання судом до встановленої дати доказів надіслання Това риству з обмеженою відповіда льністю «Преобразователь сп ектр» копії адміністративно го позову та доданих до нього документів на адресу згідно зі Свідоцтвом про державну р еєстрацію суб' єкта підприє мницької діяльності.

Керуючись ст.ст. 106, 108 КАС Укра їни, суд, -

УХВАЛИВ:

Адміністративний поз ов Державної податкової інсп екції у Ленінському районі м . Запоріжжя до Товариства з об меженою відповідальністю «П реобразователь спектр» про с тягнення коштів з рахунків п латника податків у банках у р озмірі 5 270,00 грн. - залишити без руху.

Надати позивачеві строк дл я усунення недоліків позовно ї заяви до 21 листопада 2011 року та роз' яснити, що інакше від повідно до вимог ч. 3 ст. 108 КАС Ук раїни позовна заява буде вва жатися неподаною та повернут а позивачеві.

Ухвала набирає законної си ли після закінчення строку п одання апеляційної скарги, я кщо вона не була подана у вста новлені строки. У разі поданн я апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасова но, набирає законної сили піс ля повернення апеляційної ск арги, відмови у відкритті апе ляційного провадження або на брання законної сили рішення м за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дн іпропетровського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Запорізький окружний ад міністративний суд шляхом по дачі в 5-денний строк з дня про голошення ухвали (якщо ухвал у було постановлено без викл ику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отриманн я цією особою копії ухвали) ап еляційної скарги, з подачею ї ї копії відповідно до кілько сті осіб, які беруть участь у с праві.

Якщо суб' єкта владних пов новажень у випадках та поряд ку, передбачених частиною че твертою статті 167 цього Кодекс у, було повідомлено про можли вість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляці йне оскарження ухвали суду о бчислюється з наступного дня після закінчення п' ятиденн ого строку з моменту отриман ня суб'єктом владних повнова жень повідомлення про можлив ість отримання копії ухвали суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя (пі дпис) Д .В. Татаринов

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.10.2011
Оприлюднено04.11.2011
Номер документу18847458
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/8945/11

Постанова від 19.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 06.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 21.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 21.10.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні