Постанова
від 20.10.2011 по справі 2а-0870/7832/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 жовтня 2011 року Справа № 2а-0870/7832/11

Запорізький окружний адмі ністративний суд у складі го ловуючого судді Нестеренко Л .О., розглянувши у місті Запорі жжі у письмовому провадженні адміністративну справу

за заявою Державної податк ової інспекції у Комунарсько му районі м. Запоріжжя

до Приватного підприємств а «Ютпіс»

третя особа на стороні відп овідача ОСОБА_1

про припинення юридичної о соби

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окружного адміністративного суду наді йшла позовна заява Державної податкової інспекції у Кому нарському районі м. Запоріжж я області до Приватного підп риємства «Ютпіс», третя особ а на стороні відповідача ОС ОБА_1, про припинення юридич ної особи.

Позивач у судове засідання не з'явився, подав заяву про р озгляд справи без участі йог о представника, на задоволен ні позову наполягає.

Відповідач у судове засіда ння не з' явився, про час і міс це розгляду справи повідомля вся належним чином.

Третя особа у судове засіда ння не з'явилась, про час і міс це розгляду справи повідомля лась належним чином.

Відповідно до ч. 6 ст.128 КАС Укр аїни якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому з асіданні, визначених цією ст аттею, але прибули не всі особ и, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином по відомлені про дату, час і місц е судового розгляду, суд має п раво розглянути справу у пис ьмовому провадженні у разі в ідсутності потреби заслухат и свідка чи експерта.

В зв' язку з неявкою у судов е засідання всіх осіб, які бер уть участь у справі, фіксуван ня судового засідання за доп омогою звукозаписувального технічного засобу відповідн о до ч. 4 ст. 41 КАС України не здій снюється, справа розглядаєть ся у письмовому провадженні.

Розглянувши та дослідивши матеріли справи, суд вважає п озовні вимоги такими, що підл ягають задоволенню, виходячи з наступного.

Як встановлено у судовому з асіданні на підставі письмов их доказів, Приватне підприє мство «Ютпіс» зареєстровано як юридична особа Виконавчи м комітетом Запорізької місь кої ради 16.11.2006 р.

Відповідно до довідки з Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб - підприємців, станом на 21.05.2011 р. П риватне підприємство «Ютпіс » не ліквідовано.

Згідно до Довідки Державно ї податкової інспекції у Лен інському районі м. Запоріжжя від 16.09.2011 р., станом на 16.09.2011р. у Прив атного підприємства «Ютпіс» заборгованість по платежам до бюджетів усіх рівнів - ві дсутня.

Згідно до Довідки Державно ї податкової інспекції у Лен інському районі м. Запоріжжя від 13.05.2011 р. № 103 - 11, Приватне підпри ємство «Ютпіс» не подає звіт ність з травня 2008 р.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 Господ арського кодексу України обл ік і звітність підприємства здійснюються відповідно до в имог статті 19 цього Кодексу та інших нормативно-правових а ктів.

Згідно з ч. 8 ст. 19 Господарськ ого кодексу України усі суб'є кти господарювання, відокрем лені підрозділи юридичних ос іб, виділені на окремий балан с, зобов' язані вести первин ний (оперативний) облік резул ьтатів своєї роботи, складат и та подавати відповідно до в имог закону статистичну інфо рмацію та інші дані, визначен і законом, а також вести (крім громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які провадять господарську діял ьність і зареєстровані відпо відно до закону як підприємц і) бухгалтерський облік та по давати фінансову звітність з гідно із законодавством.

Статтею 51 Господарського ко дексу України, передбачено, щ о підприємницька діяльність припиняється, зокрема, на під ставі рішення суду у випадка х, передбачених Господарськи м кодексом та іншими законам и.

Відповідно до ст. 59 Господар ського кодексу України суб' єкт господарювання ліквідує ться у разі скасування його д ержавної реєстрації у випадк ах, передбачених законом.

Підставою для державної ре єстрації припинення юридичн ої особи на підставі судовог о рішення, що не пов' язане з б анкрутством юридичної особи , відповідно до ч.2 ст.38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців», є непод ання протягом року органам д ержавної податкової служби п одаткових декларацій, докуме нтів фінансової звітності ві дповідно до закону.

Як встановлено судом, відпо відач - Приватне підприємст во «Ютпіс» більше року не под ає до податкових органів под аткових декларацій, що є підс тавою для припинення юридичн ої особи у судовому порядку.

Право звернення державної податкової інспекції до суд у з позовною заявою про скасу вання (припинення) державної реєстрації суб' єкта підпри ємницької діяльності передб ачено п. 67.2 ст. 67 Податкового код ексу України, отже позивачем не було порушено визначеної законодавством компетенції щодо захисту порушених прав Держави.

Враховуючи викладене, суд в важає вимоги Державної подат кової інспекції у Комунарськ ому районі м. Запоріжжя щодо п рипинення підприємницької д іяльності Приватного підпри ємства «Ютпіс» законними та обґрунтованими, у зв' язку з чим позов підлягає задоволе нню.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодекс у адміністративного судочин ства України у справах, в яких позивачем є суб' єкт владни х повноважень, а відповідаче м - фізична чи юридична особ а, судові витрати, здійснені п озивачем, з відповідача не ст ягуються.

Керуючись ст.ст. 94, 158-163 КАС Укра їни; ст.ст. 19, 51, 59, 71 ГК України; п. 67.2 с т.67 Податкового кодексу Украї ни; ст. 46 Закону України «Про де ржавну реєстрацію юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу П риватне підприємство «Ютпіс » (вул. Північнокільцева, бу д. 5, кв. 21, м. Запоріжжя, 69059, код ЄД РПОУ 34748252).

Постанова суду першої інст анції набирає законної сили після закінчення строку под ання заяви про апеляційне ос карження, встановленого Код ексом адміністративного суд очинства України, якщо таку з аяву не було подано.

Якщо було подано заяву про а пеляційне оскарження, але ап еляційна скарга не була пода на у строк, встановлений цим К одексом, постанова суду перш ої інстанції набирає законно ї сили після закінчення цьог о строку.

Заява про апеляційне оскар ження постанови суду першої інстанції подається протяго м десяти днів з дня її проголо шення, а в разі складення пост анови у повному обсязі відпо відно до статті 160 цього Кодек су - з дня складення в повному обсязі. Якщо постанову було п роголошено у відсутності осо би, яка бере участь у справі, т о строк подання заяви про апе ляційне оскарження обчислює ться з дня отримання нею копі ї постанови. Апеляційна скар га на постанову суду першої і нстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарж ення.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Заява про апеляційне оскар ження чи апеляційна скарга, п одані після закінчення строк ів, залишаються без розгляду , якщо суд апеляційної інстан ції за заявою особи, яка їх под ала, не знайде підстав для пон овлення строку, про що постан овляється ухвала.

Суддя Л.О.Нестеренко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.10.2011
Оприлюднено08.11.2011
Номер документу18847679
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/7832/11

Постанова від 20.10.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 28.09.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні