Постанова
від 12.09.2011 по справі 2а-17079/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

 ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  міста КИЄВА

01601, м.Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

 

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

м. Київ

12 вересня 2011 року                09:18           № 2а-17079/10/2670

  Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючої судді Власенкової О.О., при секретарі судового засідання Бескоровайній Н.В. розглянув у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом

Державної податкової інспекції у Святошинському районі м. Києва

(далі - позивач)    

 

до відповідача

Товариства з обмеженою відповідальністю "Автілантра"

(далі - відповідач) 

 

третя особа

про

Святошинська районна у місті Києві державна адміністрація

скасування державної реєстрації

 

 

Обставини справи:

Позивач - ДПІ у Святошинському районі м.Києва звернувся до Окружного адміністративного суду м.Києва з позовом до відповідача – ТОВ "Автілантра", в якій просить припинити юридичну  особу ТОВ "Автілантра" (код ЄДРПОУ 36620090).

Позовні вимоги вмотивовані тим, що відповідачем з 30 липня 2010 року не подається до органів державної податкової служби звітність, що відповідно до статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" є підставою для припинення юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців.

У судові засідання відповідач не прибув. У Витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 12 січня 2011 року щодо ТОВ "Автілантра", в графі статус відомостей про юридичну особу зроблено запис "відсутність юридичної особи за місцезнаходженням". Тому направлена поштова кореспонденція повернулася до суду з відміткою "за зазначеною адресою не проживає".

Відповідно до статті 128 КАС України справа вирішується на підставі наявних у ній доказів.

Третя особа, свого представника в судове засідання не направила, хоча про дату, час і місце судового розгляду справи повідомлена належним чином.

На підставі частини 3 статті 160 КАС України у судовому засіданні 12 вересня 2011 року проголошено вступну та резолютивну частини постанови.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, Окружний адміністративний суд міста Києва,

ВСТАНОВИВ:

Відповідач зареєстрований Святошинською районною у місті Києві державною адміністрацією як суб`єкт підприємницької діяльності 06 серпня 2009 року код ЄДРПОУ 36620090.

Відповідач більше року не подає в органи державної податкової служби податкові декларації та бухгалтерські звіти відповідно до чинного законодавства, заборгованості по податкам перед бюджетом не має.

Виходячи з підпункту 16.1.3 пункту 16.1. статті 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Згідно з пунктом 1 статті 59 Господарського кодексу України (далі - ГК України) припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється на підставі рішення суду у випадках, передбачених законом.

Відповідно до статті 238 ГК України за порушення встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності до суб'єктів господарювання можуть бути застосовані уповноваженими органами державної влади або органами місцевого самоврядування адміністративно-господарські санкції, тобто заходи майнового характеру, спрямовані на припинення правопорушення суб'єкта господарювання та ліквідацію його наслідків.

Статтею 239 ГК України передбачено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування відповідно до своїх повноважень та у порядку, встановленому законом, можуть застосовувати до суб'єктів господарювання адміністративно-господарські санкції, однією з яких є скасування державної реєстрації та ліквідація суб'єкта господарювання.

Згідно зі статтею 247 ГК України у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

Відповідно до абзацу 5 частини 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи..

Оскільки представником позивача надано суду додаткові пояснення по справі з яких вбачається, що відповідачем не подається податкова звітність більше року, тому суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню у повному обсязі.

За таких обставин судом встановлено, що відповідач більше року не подає податкову звітність до Державної податкової інспекції у Святошинському районі м. Києва.

Право органу Державної податкової служби звернутися до суду щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб –підприємців передбачене пунктом 67.2. статті 67 Податкового кодексу України.

Керуючись статтями 158-163 КАС України, Окружний адміністративний суд міста Києва,

ПОСТАНОВИВ:

1.Позовні вимоги задовольнити повністю.

2.Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю "Автілантра" (код ЄДРПОУ  36620090).

3.Зобов’язати державного реєстратора Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації не пізніше наступного робочого дня з дати надходження судового рішення щодо припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю "Автілантра" (код ЄДРПОУ 36620090) внести до Єдиного державного реєстру запис щодо цього судового рішення та в той же день повідомити органи статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування та юридичну особу, щодо якої було прийнято судове рішення, про внесення до Єдиного державного реєстру такого запису. Вказати як голову комісії з припинення (ліквідаційної комісії) юридичної особи керівника органу управління або засновника (учасника) юридичної особи.

  Постанова набирає законної сили у порядку і строки, встановлені статтею 254 КАС України,  та може бути оскаржена у порядку та строки, встановлені статтями 185-187 КАС України.

  Суддя                                                                                                О.О. Власенкова

Дата ухвалення рішення12.09.2011
Оприлюднено07.11.2011
Номер документу18904265
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-17079/10/2670

Ухвала від 13.12.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шелест С.Б.

Ухвала від 13.12.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шелест С.Б.

Ухвала від 01.12.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шелест С.Б.

Ухвала від 14.01.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Власенкова О.О.

Ухвала від 25.06.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Власенкова О.О.

Ухвала від 31.05.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Власенкова О.О.

Постанова від 12.09.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Власенкова О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні