Ухвала
від 03.11.2011 по справі 5024/1457/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


УХ ВАЛА

"03" листопада 2011 р. Справ а № 5024/1457/2011

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді Пінтеліної Т.Г., при секрет арі Чернявській О.П. розгляну вши справу

за заявою: Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Будівельна компанія "Равіс " м. Херсон

до: Товариства з обмеже ною відповідальністю "Будіве льна компанія "Равіс" м. Херсон

про визнання банкрутом

за участю представників с торін:

від кредиторів: - ОСОБА_1. дов. № 6-12 від 27.10.2011р., УПФУ в м. Херсо ні, - ОСОБА_2. дов. № 1/11 від 04.01.2011р ., ХОД ФСС з ТВП, - ОСОБА_3. дов . № 02-07/2264 від 24.10.2011р. - ПАТ " Укрсоцбан к"

від заявника - ОСОБА_4., до в. № 08-10 від 13.05.2010 року

розпорядник майна Косенко С.Г.

в с т а н о в и в:

Підприємство товарис тво з обмеженою відповідальн істю «Равіс», місцезнаходжен ня: м. Херсон, вул. М. Фортус, 107-А, к од ЄДР 34906860, звернувся до господ арського суду Херсонської об ласті із заявою про порушенн я справи про банкрутство. Ухв алою від 16 серпня 2011р. суд зобов 'язав ТОВ “Будівельна компан ія “Равіс” подати до офіційн их друкованих органів оголош ення про порушення справи пр о банкрутство боржника, з тек стом, який має відповідати ви могам п.5 ст.11 Закону, примірник газети з надрукованим оголо шенням надати суду. Суд відкр ив процедуру розпорядження м айном боржника, призначив ро зпорядником майна боржника а рбітражного керуючого Косен ка Сергія Георгійовича (ліц ензія серія НОМЕР_1 від 16.03.20 10р., АДРЕСА_1), зобов'язав роз порядника майна боржника арб ітражного керуючого Косенка Сергія Георгійовича викона ти повноваження, передбачені Законом та надати належні до кази виконання повноважень, надати суду для затвердженн я реєстр вимог кредиторів, ск ликати і провести перші зага льні збори кредиторів.

Після публікації оголошен ня про порушення справи в газ еті «Голос України»від 30.08.2011р. д о суду надійшли заяви про гро шові вимоги від кредиторів :

- Херсонського міського цен тру зайнятості (м. Херсон, вул. Р. Люксембург, 7-а) - т.1, а.с.122-128, на 13 058,53 г рн.

- УПФУ в Комсомольському рай оні м. Херсона (м.Херсон, вул. Ко мкова,76-а) - т.1, а.с.129 - 138, на 153 726,75 грн .

- ТОВ «Херсонське підприємс тво «Стріла»Баштові крани»(м . Херсон, Миколаївське шосе, 5к м) - т.2, а.с.1 - 29, на 82 651,00 грн.

- Приватного підприємця О СОБА_5 (АДРЕСА_2 - т.2, а.с.30 - 42, н а 46 844,25 грн.

- Державна податкова інспек ція у м. Херсоні (м. Херсон, вул. І.Кулика, 143-А) - т.2, а.с.43 - 49, на 79 625,51 г рн.

- ПАТ «Укрсоцбанк»(м. Київ, ву л. Ковпака,29), т.2, а.с.50 - 80, на 614 085 гр н.

- Херсонського обласного ві дділення виконавчої дирекці ї Фонду соціального страхува ння з тимчасової втрати прац ездатності (м. Херсон, вул. Рєп іна,1), т.2, а.с.83-88, на 12378,24 грн.

- АТЗТ «Южтранссервіс»(м. Хе рсон, вул. 20-та Східна,31), т.2, а.с. 89 - 104, на 95 159,26грн.

До суду надійшло клопотанн я УПФУ в м. Херсоні про здійсне ння процесуального правонас тупництва у зв' язку з реорг анізацією. Кредитор Управлін ня Пенсійного фонду України у Комсомольському районі под ав клопотання про заміну сто рони, просить вважати належн им кредитором управління Пен сійного фонду України в м. Хер соні. Клопотання вмотивован е тим, що згідно Постанови Каб інету Міністрів України від 27.07.2011р. № 803 «Про утворення терито ріальних органів Пенсійного фонду України», постанови Пр авління Пенсійного фонду Укр аїни від 01.08.2011р., наказу Головно го управління Пенсійного фон ду України в Херсонській обл асті від 02.08.2011р. № 102 здійснено р еорганізацію управлінь Пенс ійного фонду України в Сувор овському, Комсомольському та Дніпровському районах м. Хер сона шляхом створення на їх б азі управління Пенсійного ф онду України в м. Херсоні.

Відповідно до ст. 25 Господар ського процесуального кодек су України у разі прип инення юридичної особи шляхо м реорганізації суд залучає до участі у справі п равонаступника відповідної сторони на будь-якій стадії с удового процесу. Тому клопот ання Управління Пенсійного фонду України у Комсомольськ ому районі про заміну сторон и на належного кредитора - уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в м. Херсоні суд задово льняє.

Розпорядник майна подав до суду докази повідомлення вс іх кредиторів про результати розгляду їх вимог, реєстр вим ог кредиторів у відповідност і з вимогами ст. 14 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом ”, відомос ті про майно боржника, що пере буває у заставі (обтяження).

Про попереднє засідання су ду повідомля ються сторони, а також інші учасники провадж ення у справі про банкрутств о, визнані такими відповідно до цьо го Закону. Ухвалою від 18.10.2011р. (т.2, а.с.109) суд призначив сп раву до розгляду у попереднь ому засіданні для включення заявлених кредиторських ви мог до реєстру вимог кредито рів.

У попередньому засіданні г осподарський суд розгля дає реєстр вимог кредиторів, вим оги кредиторів, щодо яких бул и заперечення боржника і які не були включені розпо рядником майна до реєс тру вимог кредиторів.

За результатами розгляду г осподарський суд виносить ух валу, в якій зазначається роз мір визнаних судом вимог кре диторів, які включаються роз порядником майна до реєстру вимог кредиторів, та признач ається дата прове дення збор ів кредиторів.

Реєстр вимог кредиторів по винен включати усі визнані с удом вимоги кредиторів.

У реєстрі вимог кредиторів повинні міститися відомос т і про кожного кредитора, розм ір його вимог за грошовими зо бов'язаннями чи зобов'язання ми щодо сплати страхових вне сків на загальнообов'язкове державне пенсійне страху ван ня та інші види загальнообов 'язкового державного соціаль ного страхування, податків і зборів (обов'язкових платежі в), черговість задоволення ко жної вимоги, окремо розмір не устойки (штрафу, пені).

Кредитори за вимогами щодо виплати заробітної плати, ав торської винагороди, алімент ів, а також за вимогами щодо ві дшкодування шкоди, заподіяно ї життю та здоров'ю громадян, м ають право подати до господа рського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а тако ж докумен ти, що їх підтверджу ють.

Вимоги конкурсних кредито рів, що заявлені після закінч ення строку, встановленого д ля їх подання, або не заявлені взагалі, - не розглядаються і вважаються пога шеними, про що господарський суд зазнач ає в ухвалі, якою затверджує р еєстр вимог кредиторів. Зазн ачений строк є граничним і по новленню не підлягає.

Боржник разом з розпорядни ком майна за наслідка ми розг ляду зазначених вимог повніс тю або частково ви знає їх або відхиляє, з обґрунтуванням п ідстав відхилення, про що роз порядник майна повідомляє пи сьмово заявників і господарс ький суд.

Рішення боржника про невиз нання вимог може бути оскарж ене до господарського суду, щ о порушив проваджен ня у спра ві про банкрутство.

Розпорядник майна зобов'яз аний окремо внести до ре єстр у вимоги кредиторів, які забе зпечені заставою майна боржн ика, згідно з їх заявами, а за ї х відсутності, - згідно з дан ими обліку боржника, а також в нести окремо до реєстру відо мості про майно боржника, яке є предметом за стави згідно з державним реєстром застав.

Розпорядник майна зобов'яз аний окремо внести до ре єстр у відомості про вимоги щодо в иплати заробітної плати, авт орської винагороди, аліменті в, а також про вимоги щодо відш кодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю гро мадян, зг ідно із заявами таких кредит орів та даними об ліку боржни ка.

Розпорядником майна надан о реєстр вимог кредиторів, як ий відповідає положенням ст .ст.14 та 15 Закону України “Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом ”.

Кредитор Управління Пенсі йного фонду України у Комсом ольському районі подав клопо тання про заміну сторони, про сить вважати належним кредит ором управління Пенсійного ф онду України в м. Херсоні. Клоп отання вмотивоване тим, що зг ідно Постанови Кабінету Мін істрів України від 27.07.2011р. № 803 «П ро утворення територіальних органів Пенсійного фонду Ук раїни», постанови Правління Пенсійного фонду України від 01.08.2011р., наказу Головного управ ління Пенсійного фонду Украї ни в Херсонській області від 02.08.2011р. № 102 здійснено реорганіза цію управлінь Пенсійного фон ду України в Суворовському, К омсомольському та Дніпровсь кому районах м. Херсона шляхо м створення на їх базі управл іння Пенсійного фонду Украї ни в м. Херсоні.

Відповідно до ст. 25 Господар ського процесуального кодек су України у разі припинення юридичної особи шляхом реор ганізації суд залучає до уча сті у справі правонаступника відповідної сторони на будь -якій стадії судового процес у. Тому клопотання Управлінн я Пенсійного фонду України у Комсомольському районі про заміну сторони на належного кредитора - управління Пенс ійного фонду України в м. Хер соні суд задовольняє.

Враховуючи викладене, кер уючись ст. ст. 3-1, 6, 7, 14 -15 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м ” , ст. 86 Господарс ького процесуального кодекс у України, суд

у х в а л и в:

1. Затвердити реєстр ви мог кредиторів:

1 черга :

- АТЗТ «Южтранссервіс»(м. Х ерсон, вул. 20-та Східна,31),- 79 400,00грн . та сплачені кредиторами суд ові витрати за подання кред иторських заяв.

Інші вимоги цієї черги не за являлись та розпорядником ма йна не виявлені.

2 черга :

- УПФУ в м. Херсоні (м. Херсон, вул.Комкова,76а) - 153726,75 грн.

- виконавча дирекція Херсон ського обласного відділення Фонду соціального страхуван ня з тимчасової втрати праце здатності (м. Херсон, вул.Рєпі на,1) - 12 378,24 грн.,

- Херсонський міський цент р зайнятості (м. Херсон, вул. Р.Л юксембург, 7-а) - 13058,53 грн.

- заборгованість по оплаті п раці - 497 284, 63 грн.

Інші вимоги цієї черги не за являлись та розпорядником ма йна не виявлені.

3 черга :

- державна податкова інсп екція у м. Херсоні, (вул. І.Кулик а, 143-а, м. Херсон) - 79625,51грн.

Інші вимоги цієї черги не за являлись та розпорядником м айна не виявлені.

4 черга:

- ПАТ «Укрсоцбанк»(м. Київ, ву л. Ковпака,29) - 570 560,97 грн.

- ТОВ «Херсонське підприємс тво «Стріла»Баштові крани»(м . Херсон, Миколаївське шосе) - 8 2 651,00 грн.

- приватний підприємець Лап ицький А.А. (м. Херсон, вул. Р.Люк сембург,28/74) - 46 844,25 грн.

5 черга - вимоги не заявлял ись та розпорядником майна не виявлені.

6 черга:

- ПАТ «Укрсоцбанк»(м. Київ, ву л..Ковпака,29) - 43 524,08 грн.

Інші вимоги цієї черги не з аявлялись та розпорядником майна не виявлені.

Всього вимоги згідно реєст ру - 1 081 769, 33 грн.

2. Всі незаявлені або зая влені з пропуском встановлен ого терміну вимоги к редиторів при їх надходженні не розглядати і вважати пога шеними.

3. Призначити судове засі дання, на якому має бути прийн яте рішення про с анацію або банкрутство борж ника або продовження процед ури розпорядження майном на 17 листопада 2011 року на 10 годи н 00 хвилин за адресою: м. Хер сон вул. Горьк ого,18,каб.211 (приміщення господа рського суду).

4. Розпоряднику майна бо ржника арбітражному керуючо му Косенку С.Г. надати докази виконання повноважень, пере дбачених Законом (ст. ст. 3-1, 13 За кону), протоколи засідання за гальних зборів кредиторів пр о вибори комітету кредиторів , протокол засідання комітет у кредиторів, надати витяги з Державного реєстру застав т а обтяжень, аналіз фінансово го стану боржника, досліджен ня фактів доведення до банк рутства або навмисного банк рутства тощо .

5. Ухвалу надіслати креди торам, боржнику, розпорядник у майна Косенко С.Г., державном у органу з питань банкрутств а.

Суддя Т.Г. Пінтеліна

12 екз.

Дата ухвалення рішення03.11.2011
Оприлюднено09.11.2011
Номер документу18984878
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5024/1457/2011

Ухвала від 06.02.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 12.12.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 20.06.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 12.03.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 13.11.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Постанова від 17.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 03.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 18.10.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 16.08.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 29.07.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні