Ухвала
від 06.02.2014 по справі 5024/1457/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78

Веб сторінка : ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


УХВАЛА

"06" лютого 2014 р. Справа № 5024/1457/2011

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пінтеліна Т.Г. при секретарі Довгань О.І., розглянувши справу

за заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Равіс" м.Херсон

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Равіс" місцезнаходження: м. Херсон, вул. М.Фортус, 107-А, код ЄДРПОУ 34906860

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредиторів: - Єрашов І.Є. дов. № 290/9/10.2-05 від 29.07.2013 року - ДПІ у м. Херсоні

- Селезньова А.І. дов. № 09-20/73 від 08.01.2014 року - Херсонський МЦЗ;

- Іоніді Е.В. дов. № 2160 від 15.11.2013 року - ПАТ "Укрсоцбанк";

- Спілок Н.В. дов. № 02-80-523-2/9 від 08.01.2014 року - ВВД ФСС НВВ ПЗУ в м. Херсоні;

- Глущенко А.П. дов. № 41/10 від 02.02.2014 року - УПФУ в м. Херсоні

від боржника - ліквідатор арбітражний керуючий Косенко С.Г.

в с т а н о в и в:

Постановою від 17.11.2011р. суд визнав боржника - товариство з обмеженою відповідальністю «Равіс» банкрутом та відкрив стосовно нього ліквідаційну процедуру. Ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Косенка Сергія Георгійович. Постановою суд зобов'язав арбітражного керуючого здійснити повноваження ліквідатора згідно ст.ст. 25 - 34 Закону, щомісяця надавати повні звіти суду та кредиторам, після закінчення ліквідаційної процедури подати суду звіт та ліквідаційний баланс боржника згідно ст. 32 Закону.

За клопотанням ліквідатора та комітету кредиторів, ухвалами суду, було продовжено строк ліквідаційної процедури та повноваження ліквідатора.

Ухвалою від 12 грудня 2013р. суд призначив засідання для розгляду звіту та ліквідаційного балансу в порядку статті 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом",

Сторони належним чином повідомлені про час і місце розгляду справи, ухвала про призначення засідання направлена сторонам рекомендованою поштою.

У судовому засіданні ліквідатор підтримав клопотання про затвердження звіту та припинення провадження у справі та затвердження витрат ліквідатора.

Представники кредиторів підтримали заявлені ліквідатором клопотання. Будь - які заперечення або зауваження стосовно проведеної ліквідатором роботи у представників кредиторів відсутні, проведену ліквідатором роботу визнано задовільною.

Відповідно до ч.2 ст.4-1 Господарського процесуального кодексу України суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі - Закон про банкрутство). Згідно ч.1 ст.5 цього Закону провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Отже, господарський суд, розглядаючи справу про банкрутство, повинен керуватись нормами Закону про банкрутство i застосовувати лише ті статті або відповідні частини статей Господарського процесуального кодексу України, які мають універсальний характер для будь-якої форми судового процесу.

Відповідно до ст.4-3 ГПК України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності, сторони та інші особи, які беруть участь у справі, обґрунтовують свої вимоги i заперечення поданими суду доказами; господарський суд створює сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі, необхідні умови для встановлення фактичних обставин справи i правильного застосування законодавства.

Згідно ч.1 ст.4-7 ГПК України судове рішення (яким у розумінні ч.1 ст.4-5 ГПК України, ст.22 Закону про банкрутство є постанова про банкрутство ) приймається суддею за результатами обговорення ycix обставин справи, а за ст.43 ГПК У країни суд повинен оцінити докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному i об'єктивному розгляді в судовому пpoцeci всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись Законом; ніякі докази не мають для господарського суду заздалегідь встановленої сили.

Діючи на підставі постанови господарського суду та Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором виконано наступне.

На вимогу Закону було проведено інвентаризацію майна та сформовано ліквідаційну масу. Здійснено оцінку виявленого майна та організовано проведення біржових торгів. Порядок продажу встановлено Протоколом комітету кредиторів №1 від 20.01.2012р.

За актом приймання передачі ліквідатором прийнято від керівника боржника фінансову та реєстраційну документацію та печатку, майнові активи боржника та забезпечено їх збереження.

Ліквідатором переоформлено розрахунковий рахунок в ПАТ «Укрсоцбанк» з метою подальшого використання у ліквідаційній процедурі. Прийнято від ВДВС Комсомольського РУЮ виконавчі лист що знаходились у провадженні.

З метою продажу нереалізованого майна систематично надавалися оголошення до газети «Із рук в руки».

За час проведення ліквідаційної процедури ліквідатором реалізовано виявлені майнові активів банкрута та укладено відповідні договори купівлі-продажу.

Кошти отримані від реалізації майна банкрута направлені ліквідатором на погашення витрат та оплату послуг арбітражного керуючого, витрати на оцінку та на проведення торгів (оплата послуг торгівельної організації) що відповідно узгоджено Банком ( іпотеко держателем) та часткове погашення кредиторської заборгованості.

Крім того протоколом зборів кредиторів від 24.01.2014р. вирішено : визнати недоцільним проведення претензійно - позовної роботи по її стягненню з ОСОБА_7 та ТОВ «АВС Інтер - Інвест» в зв'язку із чим ліквідатору прийняти заходи щодо її списання.

У зв'язку з чим ліквідатором проведено списання дебіторської заборгованості оскільки відсутні первинні документи які необхідні для проведення претензійно - позовної роботи; відсутні кошти для оплати судового збору.

За інформацією ліквідатора основними дебіторами банкрута є ТОВ «АВС Інтер Інвест» та ОСОБА_7 Майнові активи ТОВ "АВС Інтер Інвест" перебувають в обтяженні у ПАТ «Укрсоцбанк» та відповідно кошти від його продажу буде спрямовано саме на задоволення інтересів Банку, тобто доцільність проведення позовної роботи в цьому напрямку є сумнівним, окрім цього призведе до виникнення додаткових витрат та затягування ліквідаційної процедури;

Майно дебітора ОСОБА_7 є також в стані примусового стягнення за іншими борговими зобов'язаннями як перед ПАТ «Укрсоцбанк» так і перед іншими Банківськими установами, відповідно доцільність проведення позовної роботи в цьому напрямку є сумнівним, окрім цього призведе до виникнення додаткових витрат та затягування ліквідаційної процедури.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів може винести ухвалу про затвердження звіту та ліквідаційного балансу.

Звіт ліквідатора розглянуто у судовому засіданні, представники кредиторів підтримали клопотання ліквідатора про затвердження звіту та припинення провадження у справі. Будь - яких скарг на дії чи бездіяльність арбітражного керуючого, чи до проведеної ним робота на адресу суду не надходило.

Ліквідатор зобов'язаний також повідомити державний орган з питань банкрутства про завершення ліквідаційної процедури.

Згідно статті 34 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ", ліквідатор забезпечує належне оформлення, упорядкування та зберігання всіх, в тому числі фінансово-господарських, документів банкрута протягом ліквідаційної процедури, зобов'язаний забезпечити збереження архівних документів банкрута і за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою нею архівною установою, визначити місце їх подальшого зберігання.

З урахуванням думки кредиторів, стосовно наданого ліквідатором звіту, суд приходить до висновку, що звіт ліквідатора підлягає затвердженню, провадження по справі припиненню.

Враховуючи вищенаведене та керуючись ст.ст.22-34, ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

у х в а л и в:

1.Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Равіс" місцезнаходження: м. Херсон, вул. М.Фортус, 107-А, код ЄДР 34906860 затвердити.

2.Юридичну особу банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Равіс", код ЄДРПОУ №34906860 ліквідувати та виключити з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України.

3. Згідно п.6 ст.31 цього Закону, вимоги не задоволені за відсутністю майна, вважаються погашеними.

4. Провадження у справі припинити.

5. Ухвалу надіслати: кредиторам, ліквідатору Косенку С.Г., відділу з питань банкрутства, ВДВС Комсомольського р-ну м. Херсона, державному реєстратору, Херсонському облстатуправлінню.

Суддя Т.Г. Пінтеліна

Дата ухвалення рішення06.02.2014
Оприлюднено10.02.2014
Номер документу37044587
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —5024/1457/2011

Ухвала від 06.02.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 12.12.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 20.06.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 12.03.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 13.11.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Постанова від 17.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 03.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 18.10.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 16.08.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 29.07.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні