Ухвала
від 25.10.2011 по справі 3/19-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



* 10002, м. Житомир, майдан П утятинський, 3/65, '481-620

УХВАЛА

від "25" жовтня 2011 р. № 3/19-Б

За заявою Дочірного п ідприємства "Стандарт ресурс " (м.Київ)

До боржника Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Тексторг" (м.Житомир)

про визнання банкрутом

Присутні:

від кредиторів: ОСОБА_1 - дов. №07-11 від 05.01.11 р. - предст. ФССВН В;

ОСОБА_2 - за дов. від 12.01.11 року №250 - пред. Житомирського МЦЗ

від боржника: Мамедов А.В . - ліквідатор

В провадженні господарсь кого суду Житомирської облас ті знаходиться справа про ба нкрутство Товариства з обмеж еною відповідальністю "Текст орг" (м. Житомир), порушена за пр авилами ст. 52 Закону України "П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом" ( далі - Закон № 2343) у судовій процедурі лікві дації.

Постановою від 06.03.08р. господа рський суд визнав боржника б анкрутом та відкрив ліквідац ійну процедуру банкрута, лік відатором призначив ініціюю чого кредитора.

Ухвалою від 22.07.2010р. господарс ький суд припинив повноважен ня ліквідатора ініціюючого к редитора та призначив ліквід атора арбітражного керуючог о Мамедова Андрія Вагіфовича (ліцензія серії НОМЕР_1 ві д 12.11.2007р.).

В процесі здійснення своїх повноважень ліквідатором Ма медовим А.В. вжито відповідні заходи, передбачені розділо м ІІІ Закону України "Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом".

За наслідками вжитих заход ів, ліквідатором Мамедовим А .В. подано звіт про проведену роботу та ліквідаційний бал анс підприємства, погоджені з комітетом кредиторів з дод атками відповідно до ст. 32 Зак ону №2343.

Ухвалою від 06.10.11р. господарсь кий суд призначив засідання для розгляду та затвердження звіту ліквідатора та ліквід аційного балансу банкрута, п ро дату, час та місце якого пов ідомлено кредиторів банкрут а.

Одночасно, господарський с уд запропонував кредиторам н адати суду, за їх наявності, пи сьмові заперечення щодо можл ивого затвердження звіту лік відатора Мамедова А.В. та лікв ідаційного балансу банкрута ТОВ "Тексторг" (м. Житомир).

Як свідчать матеріали спра ви, письмові заперечення кре диторів щодо наявності обст авин, які перешкоджають розг ляду звіту ліквідатора та лі квідаційного балансу банкру та по суті, відсутні.

Уповноважені представники кредиторів в засіданні суду проти затвердження звіту лі квідатора та ліквідаційного балансу банкрута заперечень не подавали.

Інші уповноважені предста вники кредиторів в засідання суду не з'явились, хоча про ча с та місце були повідомлені н алежним чином.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення кр едиторів, ліквідатора Мамедо ва А.В., господарський суд

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою в ідповідальністю "Тексторг" (м . Житомир) зареєстроване ріше нням виконавчого комітету Жи томирської міської ради від 23.06.2004 р., про що видано Свідоцтво про державну реєстрацію юри дичної особи єдиного зразка та присвоєно ідентифікаційн ий код - 33019935.

Як вбачається із Статуту ба нкрута, засновником юридично ї особи значиться громадянин Російської Федерації - ОСО БА_3 (АДРЕСА_1), розмір внес ку до статутного фонду, згідн о п. 6.1 Статуту, становить - 20500 грн .

У відповідності до предмет у діяльності товариства, виз наченого Статутом, основними видами діяльності є: неспеці алізована оптова торгівля ха рчовими продуктами, напоями, тютюновими виробами; інші ви ди оптової торгівлі; виробни цтво спіднього одягу; виробн ицтво верхнього одягу, роздр ібна торгівля в неспеціалізо ваних магазинах з перевагою продовольчого асортименту.

Пунктом 7.1 Статуту передбач ено, що майно товариства стан овлять основні фонди та обол ротні кошти, а також інші цін ності, вартість яких відобра жається у самостійному балан сі товариства і є його власні стю.

У п. 10.1 Статуту визначено орг ани управління і контролю пі дприємством, зокрема, Вищим о рганом управління товарист ва є загальні збори засновни ків, виконавчим органом това риства є дирекція, контролюю чий орган - ревізійна комісія .

Товариство ліквідовується , згідно п. 19.2 Статуту, зокрема, н а підставі рішення суду за по данням органів, що контролюю ть діяльність товариства, у р азі систематичного або грубо го порушення ним законодавс тва, а також на підставі рішен ня господарського суду в пор ядку, встановленому Законом України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою від 11.08.2008 року за заяв ою Дочірнього підприємства " Стандарт ресурс" (м.Київ) госпо дарський суд порушив провадж ення у справі про визнання ба нкрутом Товариство з обмежен ою відповідальністю "Текстор г" (м.Житомир) за правилами ст. 52 Закону України "Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том".

Постановою від 06.06.2008р. господ арський суд визнав боржника банкрутом та відкрив ліквіда ційну процедуру банкрута, ух валою від 22.07.10р. господарський суд призначив ліквідатором підприємства-банкрута Мамед ова А.В.

За період здійснення лікв ідаційної процудури ліквіда тором банкрута було вжито ря д заходів з метою фактичного встановлення майнового ста ну та наявність ліквідаційн ої маси підприємства, зокрем а, шляхом надіслання запитів до компетентних органів дер жавної влади:

- ВДАІ УМВС України в Жи томирській області надало ві дповідь № 6/4700 від 29.10.2008р. в якій за значено, що станом на 27.10.2008р. за Т ОВ "Тексторг" транспортні зас оби серед зареєстрованих не значаться;

- Житомирський міський відділ Центру державного зем ельного кадастру своїм листо м № 369 від 28.10.2008р. повідомив, що ст аном на 28.10.2008р. відомості щодо р еєстрації прав на земельні д ілянки в м. Житомирі за ТОВ "Те ксторг" відсутні;

- Комунальне підприємст во "Житомирське обласне міжм іське БТІ" Житомирської обла сної ради своїм листом за № 2574 від 03.11.2008р. зазначив, що за ТОВ "Т ексторг" об'єкти нерухомого м айна не зареєстровані;

- Центр земельного када стру при державному комітеті України по земельних ресурс ах повідомив, що відомостей щ одо реєстрації прав на земел ьні ділянки не виявлено;

- АТ "Сведбанк" своїм лист ом за №№2637/335 від 03.10.2011р. повідомив про те, що залишок грошових ко штів на відкритому рахунку б анкрута відсутній.

- Корольовський відділ Де ржавної виконавчої служби Жи томирського МУЮ своїм листом за №14485 від 28.05.08р. повідомив про в ідсутність виконавчих докум ентів на виконанні (а.с. 67, т. 1).

Окрім того, згідно вит ягу з ЄДР № 8622102 від 03.02.11 року ініц іюючого кредитора ДП "Станда рт ресурс" припинено як юриди чну особу ( а. с. 56 Т.2).

У зв'язку з відсутністю у банкрута будь-яких майнових активів, залишаються непога шеними вимоги наступних кред иторів:

1) Житомирського міського центру зайнятості на суму 22, 07 грн.;

2) ВВД ФСС НВВ ПЗ у м. Житомирі на суму 5, 43 грн.;

3) Житомирського обласного відділення ФСС ТВП на суму 26, 86 грн.

4) ДП "Стандарт ресурс" ТОВ "Пр омальянс" на суму 137207,69 грн.

У зв'язку з тим, що у банкр ута відсутні будь - які майнов і активи, останній не може про довжувати свою підприємниць ку діяльність.

Згідно ч. ч.5, 6 ст.31 Закону Укр аїни "Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом" (далі - З акон) вимоги, заявлені після з акінчення строку, встановлен ого для їх подання та вимоги, н е задоволені в зв'язку з недос татністю майна вважаються по гашеними.

Частиною 2 ст.32 Закону передб ачено, що якщо за результатам и ліквідаційного балансу піс ля задоволення вимог кредито рів не залишилося майна, госп одарський суд виносить ухвал у про ліквідацію юридичної о соби - банкрута.

Відповідно до п.6 ч.2 ст.40 вищез гаданого Закону, господарськ ий суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщ о затверджено звіт ліквідато ра в порядку, встановленому ц им Законом.

Враховуючи викладене, звіт арбітражного керуючого (лік відатора) Мамедова А.В., ліквід аційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Тексторг" (м. Житомир) підляга ють затвердженню, підприємст во - банкрут - ліквідації, пров адження у справі - припиненню .

За таких обставин, господа рський суд вважає за необхід не зобов'язати ліквідатора М амедова А.В. вжити заходів для закриття основного ліквіда ційного рахунку банкрута № 26007300402901, відкритого 07.07.2004 року в АТ " Сведбанк" (публічне) відділен ня № 12 (м. Київ, МФО 300164, код ЄДРПО У 19356840) у встановленому чинним законодавством порядку , вч инити дії, передбачені Закон ом України "Про державну реєс трацію юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців", відп овідні докази про виконану р оботу надати суду.

Окрім того, господарський суд, з врахуванням змісту п. 20 І нструкції "Про порядок відкр иття, використання і закритт я рахунків у національній та іноземних валютах", затвердж еної постановою Правління НБ У від 12.11.03р. за №492, ухвалює задово льнити клопотання усне лікв ідатора Мамедова А.В. про наді слання копії ухвали суду пр о ліквідацію юридичної особи банківській установі - Відді ленню № 12 АТ " Сведбанк" (публіч не).

Керуючись ст.ст. 25-32, п.6 ч.2 ст.40 За кону України "Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м", ст. 39 Закону України "Про дер жавну реєстрацію юридичних т а фізичних осіб - підприємців ", ст.86 ГПК України, господарськ ий суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквід атора Мамедова А.В. та ліквіда ційний баланс Товариства з о бмеженою відповідальністю "Т ексторг" (м. Житомир).

2. Ліквідувати юридичну ос обу - банкрута Товариство з о бмеженою відповідальністю "Т ексторг" (м. Житомир), що зареєс трована виконавчим комітет ом Житомирської міської ради ; юридична адреса: 10014, Житомирс ька обл., м. Житомир, Корольовс ький р-н., вул. Михайлівська, бу д.21, ідентифікаційний код 3 3019935

3. Вважати погашеними вимог и наступних кредиторів:

1) Фонду соціального страху вання від нещасних випадків на виробництві та професійни х захворювань України на сум у - 5, 43 грн.;

2) Фонду соціального страху вання з тимчасової втрати пр ацездатності на суму - 26,86 грн.;

3) Житомирського міського центру зайнятості на суму - 22,07 грн.

4) ДП "Стандарт ресурс" ТОВ "П ромальянс" на суму - 137207,69 грн.

4. Ліквідатору Мамедов у А.В.:

- вжити заходів для закриття ліквідаційного рахунку ТОВ "Тескторг" ( код ЄДРПОУ 33 019935), відкритого 07.07.2004 року в АТ " С ведбанк" (публічне) відділенн я № 12 (м. Київ, МФО 300164, код ЄДРПОУ 19356840) у відповідності до поряд ку п. 20 Інструкції "Про порядок відкриття, використання і за криття рахунків у національн ій та іноземних валютах", затв ердженої постановою Правлін ня НБУ від 12.11.03р. №492;

- вжити заходів для проведен ня державної реєстрації прип инення юридичної особи;

- докази вжиття вказаних зах одів надіслати на адресу гос подарського суду.

5. Провадження у справі прип инити.

6. Надіслати копію ухвали пр о затвердження звіту ліквіда тора Мамедова А.В. та ліквідац ійного балансу банкрута Держ авному реєстратору виконком у Житомирської міської ради для проведення державної реє страції припинення юридично ї особи в день набрання ухвал ою законної сили.

7. Копію ухвали суду надісл ати кредиторам боржника, лік відатору Мамедову А.В. , Сектор у з питань банкрутства у Жито мирській області та Відділен ню № 12 АТ " Сведбанк" (публічне).

Ухвалу про припинен ня провадження у справі про б анкрутство може бути оскарже но.

Суддя Машевська О.П.

Віддрукувати:

1 - в справу,

2 - ВВДФССНВВта ПЗ Укр. в м. Жит омирі,

3 - Житом. обл. відділенню ФССз ТВП,

4 - Житомир. МЦЗ

5 - ліквідатору Мамедову А. В . на юридичну адресу проживан ня

6 - держ. реєстратору виконко му Житомирської міської ради + запит ( рек.)

7 - Сектору з питань банкрутс тва у Житомир. області

8 - Відділенню № 12 АТ " Сведба нк" (публічне) ( 03150, м. Київ, вул. Го рького,164) - рек.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення25.10.2011
Оприлюднено10.11.2011
Номер документу19019237
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/19-б

Ухвала від 21.01.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

Ухвала від 25.10.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Постанова від 06.03.2008

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні