Ухвала
від 21.01.2010 по справі 3/19-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

"21" січня 2010 р. Справа № 3/19-Б

За заявою: Дочірнього підприємства "Стандарт ресурс" (м.Київ)

До боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю "Тексторг" (м.Житомир)

про визнання банкрутом

Присутні:

від ініц. кредитора (ліквідатора): ОСОБА_1 - дов. від 22.09.2009р.

від кредиторів: ОСОБА_2 - головний спеціаліст з питань правової роботи ВВДФССНВВПЗ України у м. Житомирі, дов. № 07-18 від 11.01.2010р.

В провадженні господарського суду знаходиться справа № 3/19-Б про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Тексторг" (м.Житомир).

Постановою господарського суду від 06.03.2008р., зокрема, вказане підприємство визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором у справі про банкрутство ініціюючого кредитора - ДП "Стандарт ресурс" (м. Київ).

Ухвалою господарського суду від 21.12.2009р., зокрема, призначено засідання суду на 21.01.2010р. та зобов"язано ліквідатора надати суду необхідні документи.

В засіданні суду представником ініціюючого кредитора - ліквідатора надано в засіданні суду звіт про проведену роботу та повідомлено, що отримано відповідь №3/2228 від 28.12.2009р. Управління громадської безпеки Управління МВС України в Житомирській області, згідно якої вказано про те, що дозвіл на виготовлення печаток і штампів для ТОВ "Тексторг" у період з 2006-2009р.р. не видавався; повторно направлено запити до банківських установ, в яких відкрито рахунки банкрута: Печерську філію "Приватбанку", Житомирську філію "Приватбанку", АТ "Сведбанк" (публічне) з метою отримання інформації про залишок коштів. Станом на день розгляду справи відповідей не отримано.

У зв"язку з відсутністю інформації про залишок грошових коштів банкрута на відкритих розрахункових рахунках у вищевказаних банківських установах, в засіданні суду представником ініціюючого кредитора - ліквідатора заявлено клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури на один місяць.

Відповідно до ч. 2 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ( далі - Закон ) передбачено, що строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

Із матеріалів справи вбачається, що строк ліквідаційної процедури банкрута продовжувався господарським судом. Разом з тим, відповідно до ст. 1 Закону, ліквідація - це припинення діяльності суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення визнаних судом вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

В зв'язку з викладеним та з метою захисту прав та охоронюваних інтересів кредиторів, господарський суд вважає за необхідне продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута на один місяць, взяти інформацію ліквідатора до відома та призначити наступне засідання суду для з'ясування стану здійснення ліквідаційної процедури банкрута.

Зважаючи на неодноразові звернення ліквідатора з запитами до Печерської філії "Приватбанку", Житомирської філії "Приватбанку", АТ "Сведбанк" (публічне) (а.с.132-134, 141-146) з метою отримання інформації про залишок коштів на відкритих розрахункових рахунках банкрута, які залишились без відповіді, суд вважає за необхідне направити відповідні запити до Печерської філії "Приватбанку", Житомирської філії "Приватбанку", АТ "Сведбанк" (публічне).

Керуючись ст. 86 ГПК України, ст.ст. 22-32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", - господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута на один місяць.

2. Взяти інформацію ліквідатора до відома.

3. Направити запити до Печерської філії "Приватбанку", Житомирської філії "Приватбанку", АТ "Сведбанк" (публічне) з метою отримання інформації про залишок коштів на відкритих розрахункових рахунках банкрута.

4. Призначити наступне засідання суду для з'ясування стану здійснення ліквідаційної процедури банкрута на "18" лютого 2010 р. об 11:30 в приміщенні господарського суду Житомирської області, каб. 409.

5. Зобов"язати ініціюючого кредитора (ліквідатора) надати суду звіт про проведену роботу, погоджений на засіданні комітету кредиторів та підтверджений документально. Протокол засідання комітету кредиторів, на якому розглядався звіт надати суду.

6. В засідання суду викликати уповноважених представників членів комітету кредиторів та ліквідатора.

Суддя Кудряшова Ю.В.

Віддрукувати:

1 - в справу

2 - ДП "" Стандарт Ресурс, м. Київ

3 -ВВДФССНВВПЗ Укр. в м. Житомирі

4 - Житом. обл. відділенню ФССз ТВП

5-Житомир. МЦЗ

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення21.01.2010
Оприлюднено05.10.2015
Номер документу51533178
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/19-б

Ухвала від 21.01.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

Ухвала від 25.10.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Постанова від 06.03.2008

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні