Постанова
від 20.10.2011 по справі 50/287-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

20.10.2011 справа № 50/287-б

За заявою Державної п одаткової інспекції у Поділь ському районі м. Києва

до ТОВ «ВКФ «Регіон Груп»»(ідентифікаці йний код 33548478)

про визнання б анкрутом

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

від заявника ОСОБА_1 (дов. № 10601/9/10 від 23.12.2010)

від боржника не з' явив ся

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Кредитор звернувся д о суду із заявою про порушенн я справи про банкрутство від сутнього боржника, оскільки товариство з обмеженою відпо відальністю «ВКФ «Регіон Гр уп»»(ідентифікаційний код 33548 478) неспроможне сплатити подат ковий борг у сумі 2 155, 62 грн., не на дає з січня 2009 року до органів д ержавної податкової служби п одаткових декларацій та інши х документів фінансової звіт ності, відсутнє за юридичною адресою і його місцезнаходж ення невідоме, що підтверджу ється інформаційною довідк ою № 535/9/24-106 від 31.01.211.

Згідно наявних документ ів боржник зареєстрований як товариство з обмеженою відп овідальністю Подільською РД А м. Києві за адресою: 04071, м. Київ , Подільський район, вул. Елект риків, буд.12-А; ідентифікаційн ий код 33548478, заборгував до бюдже ту 2 155, 62 грн. і неспроможний вик онати свої грошові зобов'яза ння щодо сплати податків.

На виконання вимог ст. 1 9 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців" в Єдиному державному реєстр і юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців наявна від омість про внесення змін про місцезнаходження юридичної особи - вказано про відсутн ість за місцезнаходженням ТО В «ВКФ «Регіон Груп»

Ухвалою господарського суду м. Києва від 04.10.2011 порушено провадження у справі №50/287-б за спрощеною процедурою, перед баченою ст.52 Закону України “ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом”, призначено до розгляду на 20.10.2011.

Представник боржника в суд ове засідання 20.10.2011 не з' явив ся, витребувані судом докази та відзив не подав, причин не явки суд не повідомив, хоча пр о час та місце розгляду справ и був повідомлений належним чином.

Представник заявника в суд овому засіданні 20.10.2011 підтрима в подану заяву про порушення справи про банкрутство, пода в суду докази по суті справи, н адав пояснення та підтримав вимогу про призначення лікві датором боржника арбітражно го керуючого Гаврилюка Євген а Володимировича (ліцензія Д ержавного департаменту з пит ань банкрутства НОМЕР_1 ві д 30.01.2008, ідентифікаційний номер фізичної особи - платника п одатків та інших обов' язков их платежів НОМЕР_2). Суд ви знав дану вимогу обґрунтован ою та такою, що підлягає задов оленню.

Оцінивши подані документи , заслухавши пояснення креди тора, з' ясувавши актив і пас ив боржника, суд дійшов до вис новку, що в матеріалах даної справи містяться належні док ази щодо заборгованості борж ника перед кредитором та док ази, що підтверджують неспро можність боржника погасити з аборгованість.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України „Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” п ровадження у справах про бан крутство регулюється цим Зак оном, Господарським процесуа льним кодексом України, інши ми законодавчими актами Укра їни.

Відповідно до абз. 4 ст. 1 Зако ну України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” суб' єкт господарської дія льності може бути визнаний б анкрутом тільки в разі встан овлення господарським судом його неспроможності віднови ти свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквід аційної процедури.

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах даної сп рави доводять безспірність г рошових вимог заявника та не спроможність боржника викон ати свої зобов'язання перед к редитором у встановлений Зак оном строк, боржник відсутні й за своїм місцезнаходженням , наявні інші ознаки, що свідча ть про припинення підприємни цької діяльності боржника. В казані обставини є правовою підставою визнання боржника банкрутом.

Відповідно до з ч.1 ст.52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” кредитор має право звернутис я до суду із заявою про поруше ння справи про банкрутство н езалежно від розміру його ви мог до боржника та строку вик онання зобов' язань, якщо бо ржник або керівні органи бор жника-юридичної особи відсут ні за її місцезнаходженням, а бо у разі, якщо громадянин-під приємець - боржник або керів ник боржника - юридичної ос оби, які фактично припинили с вою діяльність, відсутні та в изначити їх місцезнаходженн я неможливо, а також за наявно сті інших ознак, що свідчать п ро відсутність підприємниць кої діяльності боржника.

Відповідно до ч. 2 ст. 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” г осподарський суд у двотижнев ий строк з дня винесення ухва ли про порушення провадження у справі про банкрутство від сутнього боржника виносить п останову про визнання відсут нього боржника банкрутом, ві дкриває ліквідаційну процед уру і призначає ліквідатора.

Враховуючи вказані норми з акону та дослідивши подані з аявником докази у суду є прав ові підстави для визнання ві дсутнього боржника банкруто м та відкриття ліквідаційної процедури.

Оскільки нормами ст. 52 Закон у не визначений порядок або о собливості здійснення лікві даційної процедури у справі про банкрутство, то ліквідац ійна процедура щодо відсутнь ого боржника здійснюється та кож відповідно до вимог, що пе редбачені розділом ІІІ Закон у - “Ліквідаційна процедура ”.

Керуючись ст.ст. 22- 24, 52 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”, г осподарський суд м. Києва, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати відсутньо го боржника - товариство з обм еженою відповідальністю « ВКФ «Регіон Груп»»( 04071, м. Київ , Подільський район, вул. Елект риків, буд.12-А; ідентифікаційн ий код 33548478) банкрутом.

2.Припинити процедуру р озпорядження майном та відкр ити ліквідаційну процедуру.

3. Визнати ДПІ у Подільсь кому районі м. Києва кредитор ом до банкрута ТОВ «ВКФ «Регі он Груп»»(ідентифікаційний к од 33548478) на суму 2 155, 62 грн.

4. Призначити ліквідатор ом банкрута арбітражного кер уючого Гаврилюка Євгена Воло димировича (ліцензія Державн ого департаменту з питань ба нкрутства НОМЕР_1 від 30.01.2008, і дентифікаційний номер фізич ної особи - платника податкі в та інших обов' язкових пла тежів НОМЕР_2).

5. З метою виявлення всіх к редиторів та осіб, які виявил и бажання взяти участь в лікв ідації боржника, зобов' язат и ліквідатора у відповідност і до чинного законодавства п одати до офіційного друкован ого органу Верховної Ради Ук раїни чи Кабінету Міністрів України у десятиденний строк за його рахунок оголошення п ро визнання боржника банкрут ом і відкриття ліквідаційної процедури боржника, надати с уду докази публікації вищевк азаного оголошення протягом двох тижнів з моменту опублі кування (оригінал примірника газети). Газетне оголошення м ає містити: найменування та і нші реквізити боржника, визн аного банкрутом; найменуванн я господарського суду, в пров адженні якого знаходиться сп рава про банкрутство; дату пр ийняття господарським судом постанови про визнання борж ника банкрутом і відкриття л іквідаційної процедури; відо мості про ліквідатора (лікві даційну комісію).

6. Зобов' язати ліквідатор а письмово повідомити про ви знання банкрутом усіх відоми х йому кредиторів відсутньог о боржника, а також направити запити до органів державної податкової служби, інших дер жавних органів, які здійснюю ть контроль за правильністю та своєчасністю справляння с трахових внесків на загально обов' язкове державне пенсі йне страхування та інші види загальнообов' язкового дер жавного соціального страхув ання, податків і зборів (обов' язкових платежів), які в місяч ний строк з дня одержання пов ідомлення можуть направити л іквідатору заяви з вимогами до банкрута.

7. Підприємницьку діяльніс ть банкрута завершити.

8. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань банкрута т а зобов' язання щодо сплати податків і зборів (обов' язк ових платежів) вважати таким , що настав з 20.10.2011.

9. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 20.10.2011.

10. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 20.10.2011.

11. Ліквідатору провести лік відаційну процедуру і надати суду свій звіт та ліквідацій ний баланс банкрута у строк д о 20.10.2012.

До звіту і балансу повинні б ути додані:

- показники виявленої лікві даційної маси ( дані її інвент аризації);- відомості про реал ізацію об' єктів ліквідацій ної маси з посиланням на укла дені договори купівлі-продаж у;- копії договорів купівлі-пр одажу та акти приймання-пере дачі майна;- реєстр вимог кред иторів з даними про розміри п огашених вимог кредиторів.

12. Копію постанови направ ити для виконання:

- заявнику;- боржнику;- лікві датору, Київському управлінн ю з питань банкрутства (вул. П. Любченка, 15, м. Київ, 03150);- державно му реєстратору Подільської Р ДА м. Києва для внесення до Єди ного державного реєстру запи су про відповідне судове ріш ення (п 1 ст. 39 Закону України "Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб - під приємців").

Суддя Л.Д. Головатюк

Дата ухвалення рішення20.10.2011
Оприлюднено10.11.2011

Судовий реєстр по справі —50/287-б

Ухвала від 09.04.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 20.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 04.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні