Рішення
від 03.11.2011 по справі 2-670-11
ЛЮБАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-670-11

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇН И

"03" листопада 2011 р. Любаші вський районний суд Одеської області

в складі:

головуючого судді -Д армакука Т. П

при секретарі Касев ич І. Л.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду в смт. Любашівка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Новокарбівської сільськ ої ради Любашівського району Одеської області про визнач ення додаткового строку для прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

Позивач - ОСОБА_1 зв ернувся до Любашівського рай онного суду з позовом до Ново карбівської сільської ради Л юбашівського району Одесько ї області про визначення дод аткового строку для прийнятт я спадщини. В обґрунтування с воїх позовних вимог, позивач вказує, що ІНФОРМАЦІЯ_1 по мер ОСОБА_2. Після його сме рті залишилось спадкове майн о - земельна ділянка. Він явл яється спадкоємцем за запові том, але своєчасно не звернув ся до нотаріуса, оскільки зна ходився на заробітках за меж ами Одеської області та важк ий фінансовий стан завадив йому подати у відповідності до ч.2 ст.1269 ЦК України особист о заяву до нотаріальної конт ори про прийняття спадщини. В раховуючи зазначені обстави ни, позивач просив визначит и додатковий строк для прийн яття спадщини.

Позивач згідно письмової з аяви просив справу розгляну ти у його відсутність, позов п росив задовольнити /а.с.

Відповідач:

Новокарбівська сільська р ада Любашівського району Оде ської області заперечень по справі не має та просила розг лянути справу у відсутність представника, що підтверджу ється заявою.

Дослідивши матеріали спр ави, суд приходить до висновк у, що позов підлягає задоволе нню, виходячи із слідуючого.

Відповідно до положення ст .1216 ЦК України спадкуванням є п ерехід прав та обов'язків /спа дщини/ від фізичної особи, яка померла /спадкодавця/, до інши х осіб /спадкоємців/.

ІНФОРМАЦІЯ_1 помер ОСОБ А_2, про що свідчить свідоцтв о про смерть /а.с.7/. До дня своєї смерті він проживав одиноко в АДРЕСА_1, спадкоємці пер шої черги відсутні, що підтве рджується довідками Новокар бівської сільської ради Люба шівського району. Після см ерті ОСОБА_2 залишилася в спадщину земельна ділянка п лощею 4,51 гектарів , яку він зап овів ОСОБА_1, що підтвердж ується державним актом та за повітом /а.с.8-9/.

Згідно ст.1270 ЦК України стр ок для прийняття спадщини вс тановлено у шість місяців, од нак позивач пропустив встано влений строк. Згідно поясне нь в позові, він своєчасно не м іг звернутися до нотаріуса, о скільки знаходився на заробі тках за межами Одеської обла сті, а також важкий фінансови й стан завадив у відповіднос ті до ч.2 ст.1269 ЦК України особи сто подати заяву до нотаріал ьної контори про прийняття с падщини.

За таких обставин, суд прих одить до висновку, що належит ь визначити додатковий строк для прийняття спадщини.

На підставі викладеного т а керуючись ст.1270, 1272 ЦК України , ст.ст.10,60, 214-215 ЦПК України, суд,

В И Р І Ш И В:

1. Позов ОСОБА_1 до Новок арбівської сільської ради Лю башівського району Одеської області про визначення дода ткового строку для прийняття спадщини - задовольнити.

2. Визначити ОСОБА_1 дод атковий строк для прийняття спадщини після смерті ОСО БА_2, який помер ІНФОРМАЦІ Я_1, встановивши його термін - три місяці після вступу рі шення в законну силу.

3. Апеляційна скарга на рі шення суду подається протяго м десяти днів з дня його прого лошення в апеляційний суд Од еської області через Любашів ський районний суд. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому зас іданні під час проголошення судового рішення, можуть под ати апеляційну скаргу протяг ом десяти днів з дня отриманн я копії цього рішення.

Суддя: Т. П. Дармакука

СудЛюбашівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення03.11.2011
Оприлюднено28.11.2011
Номер документу19156157
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-670-11

Рішення від 03.11.2011

Цивільне

Любашівський районний суд Одеської області

Дармакука Т. П.

Рішення від 25.01.2011

Цивільне

Київський районний суд м. Сімферополя

Кукта Максим Валерійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні