Постанова
від 28.10.2011 по справі 4-2547/11
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ВІННИЦІ

28.10.2011

Справа № 4-2547/11

П О С Т А Н О В А

Іменем України

28 жовтня 2011 року м. Вінниця

Суддя Ленінського ра йонного суду м. Вінниці Олійн ик О.М., при секретарі Козловій О.М., з участю прокурора Сліса рчука О.М., захисника ОСОБА_1 , законного представника не повнолітнього ОСОБА_2, роз глянувши подання слідчого СВ Ленінського РВ ВМУ УМВС Укра їни у Вінницькій області Ка ричковського Д.О. про обран ня запобіжного заходу у вигл яді взяття під варту відносн о

ОСОБА_4 ІНФОРМАЦ ІЯ_1, уродженця м. Вінниці , українця, громадянина Украї ни, не працюючого, не одружено го, освіта середня, в силу ст. 89 КК України не судимого, -

в с т а н о в и в:

До суду звернувся слід чий СВ Ленінського РВ ВМУ УМВ С України у Вінницькій облас ті Каричковський Д.О. з по данням про обрання відносно ОСОБА_4 запобіжного заход у у вигляді взяття під варту. П одання мотивував тим, що в про вадженні СВ Ленінського РВ В МУ УМВС України у Вінницькій області знаходиться криміна льна справа №11270936, яка порушена за ознаками злочину, передба ченого ст. 187 ч.1 КК України.

В ході розслідування кримі нальної справи встановлено, що 28.07.2011 року близько 03:00 год. непо внолітній ОСОБА_4 перебув аючи в cтані алкогольного сп' яніння знаходячись на терито рії будинку “Малютка”, що по в ул. Хмельницьке шосе 112А, в м. Ві нниці відкрито із застосуван ням насильства до гр. Кенії ОСОБА_6, що є небезпечним для життя та здоров'я завол одів його належним мобільним телефоном марки “Нокіа-N70”вар тістю 500 гривень із сім-картою оператора “Лайф”вартістю 15 г ривень. Після чого з місця вчи нення злочину зник, розпоряд ившись викраденим на власний розсуд,чим завдав потерпіло му ОСОБА_6 матеріальної шк оди на загальну суму 515 гривен ь.

20.10.2011 року ОСОБА_4 був затр иманий в порядку ст. 115 КПК Укра їни.

21.10.2011 року Ленінським районни м судом м. Вінниці строк трима ння під вартою ОСОБА_4 бул о продовжено до 10 (десяти) діб.

27.10.2011 року ОСОБА_4 було п ред'явлено обвинувачення у вчиненні злочину за ознакам и злочину передбаченого ч.1 с т. 187 КК України

Будучи допитаним в якості обвинуваченого ОСОБА_4 св ою вину у вчиненні даного зло чину не визнав.

У зв'язку з тим, що ОСОБА_ 4 підозрюється у вчиненні т яжкого умисного злочину, пер едбаченого ст. 187 ч.1 КК України, за який законом передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк ві д 3 до 7 років, а також те, що знах одячись на свободі може прод овжувати свою злочинну діяль ність, ухилятися від слідств а та суду та перешкоджати вст ановленню істини по справі, с лідчий просив подання задово льнити.

Прокурор підтримав подан ня слідчого, просив суд його з адовольнити.

Обвинувачений ОСОБА_4 заперечив щодо задоволення подання, просив врахувати, що в нього поганий стан здоров' я, просив обрати запобіжний з ахід у вигляді підписки про н евиїзд, повідомив, що буде явл ятися до слідчого та виконув ати його вказівки.

Захисник ОСОБА_1 заперечив щодо задоволення п одання, зазначив, що тяжкість злочину і не визнання вини ОСОБА_4 не є підставою для об рання найсуворішої міри запо біжного заходу, надав характ еристику ОСОБА_4 з місця п роживання, та медичні довідк и, що свідчать про незадовіль ний стан здоров»я останнього .

Законний представник неповнолітнього обвинуваче ного ОСОБА_2 проти задовол ення подання заперечила.

Вислухавши думку учасник ів судового процесу, досліди вши матеріали кримінальної с прави, при вирішенні питання про наявність підстав для за доволення подання, приймає д о уваги, що взяття під варту - є найбільш суровим запобіжним заходом, у зв'язку з чим він об ирається лише за наявних під став вважати, що інші (менш сур ові) запобіжні заходи, передб ачені ст. 149 КПК України, можуть не забезпечити виконання об винуваченим процесуальних о бов'язків, що випливають із ч. 2 ст. 148 КПК України, на що зверта є увагу Верховний Суд Україн и в Постанові Пленуму “Про пр актику застосування судами з апобіжного заходу у вигляді взяття під варту та продовже ння строків утримання під ва ртою”.

ОСОБА_4 обвинувачується у вчиненні тяжкого злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі н а строк від 3 до 7 років, однак, в ідповідно до ст. 150 КПК України , судом враховується те, що О СОБА_4 в силу ст. 89 КК України не судимий, є неповнолітнім, б атько позбавлений батьківсь ких прав, мати не займається й ого вихованням та відмовилас ь бути законним представнико м, має постійне місце прожива ння, позитивно характеризуєт ься за місцем проживання, має незадовільний стан здоров»я , невизнання ним вини є способ ом захисту, що передбачений К онституцією України, а важкі сть вчиненого злочину не мож е бути єдиною підставою для о брання запобіжного заходу, п ов»язаного із позбавленням в олі.

Підставою для обрання ОС ОБА_4 запобіжного заходу у в игляді взяття під варту, як за значено в поданні, є те, що він обвинувачується у вчиненні тяжкого умисного злочину, зн аходячись у стані алкогольно го сп'яніння та, знаходячис ь на свободі може продовжува ти свою злочинну діяльність, уникати від слідства та суду , та перешкоджати встановлен ню істини по справі, Але, н і в досліджених судом матері алах справи, ні в судовому зас іданні зазначені в поданні п ідстави свого підтвердження не знайшли. Обвинувачений за певнив суд, що буде виконуват и вимоги слідчого, з»являтис я на його виклики.

Як передбачено ст. 5 Конв енції про захист прав людини і основоположних свобод, зак онним та обґрунтованим визна ється арешт особи, коли він є н еобхідним для запобігання вч иненню нею правопорушення чи її втечі після його вчинення , а також для забезпечення вик онання будь-якого обов'язку , встановленого законом.

Враховуючи наведене, су д приходить до висновку, що обґрунтованих підстав д ля обрання відносно ОСОБА_4 запобіжного заходу у вигля ді взяття під варту немає.

Разом з тим, для забезпеченн я ОСОБА_4 виконання проце суальних обов'язків і нале жної поведінки, суд приходит ь до висновку про необхідніс ть обрати відносно нього зап обіжний захід у вигляді підп иски про невиїзд.

Керуючись ст. ст. 148, 150, 155, 165-2 КПК У країни, ст. 5 Конвенції про зах ист прав людини і основополо жних свобод, суд, -

п о с т а н о в и в:

В задоволенні подання щодо обрання запобіжного за ходу відносно ОСОБА_4 - від мовити.

Обрати відносно ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м. Вінниці запобіжний захі д у вигляді підписки про неви їзд.

На постанову судді може бу ти подана апеляція протягом трьох діб з дня її винесення до апеляційного суду Вінниц ької області.

Подача апеляції не з упиняє виконання постанови .

Суддя

СудЛенінський районний суд м.Вінниці
Дата ухвалення рішення28.10.2011
Оприлюднено23.11.2011
Номер документу19221727
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-2547/11

Постанова від 27.09.2011

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Вийванко О. М.

Постанова від 27.09.2011

Кримінальне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Переверзева Л. І.

Постанова від 28.10.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Вінниці

Олійник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні