Ухвала
від 25.10.2011 по справі 18/1746
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"25" жовтня 2011 р. Справа № 18/1746

Господарський суд Черкаської області в складі головуючого судді - Васянови ча А.В.

секретар судового засіда ння - Гень С.Г.,

за участю представників ст орін:

від державної податкової інспекції у місті Черкаси - ОСОБА_1, ОСОБА_2 - предс тавники за довіреностями,

від відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних вип адків на виробництві та проф есійних захворювань України у м. Черкаси - ОСОБА_3 - пре дставник за довіреністю,

від Черкаського обласног о відділення Фонду соціально го страхування з тимчасової втрати працездатності - пре дставник не з' явився,

від управління Пенсійного фонду України в Придніпровс ькому районі міста Черкаси - представник не з' явився,

ліквідатора - Вінника С.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні

клопотання ліквідатора б анкрута - арбітражного керую чого Вінника Сергія

Васильвича про продовження строку ліквідац ійної процедури

у справі

за заявою управління П енсійного фонду України в Пр идніпровському

районі міста Ч еркаси, м. Черкаси

до товариства з обмеженою відповідальніст ю “Еко - Стаб”,

м. Черкаси

про визнання банк рутом відсутнього боржника,-

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарськ ого суду Черкаської області від 23 вересня 2010 року товариств о з обмеженою відповідальніс тю “Еко - Стаб”, м. Черкаси визн ано банкрутом та відкрито лі квідаційну процедуру. Ліквід атором банкрута призначено а рбітражного керуючого Він ника Сергія Васильовича.

До господарського суду Че ркаської області надійшло кл опотання від ліквідатора про продовження строку ліквідац ійної процедури.

Ухвалою господарського с уду Черкаської області від 11 ж овтня 2011 року розгляд клопота ння ліквідатора було признач ено на 25 жовтня 2011 року.

Викликані в судове засідан ня представники Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування з ти мчасової втрати працездатно сті та управління Пенсійного фонду України в Придніпровс ькому районі міста Черкаси в судове засідання не з' явил ися про причини неявки суд не повідомили.

Ліквідатор в судовому зас іданні заявлене клопотання п ідтримав та просив суд задов ольнити.

Представники державної по даткової інспекції у місті Ч еркаси та відділення виконав чої дирекції Фонду соціально го страхування від нещасних випадків на виробництві та п рофесійних захворювань Укра їни у м. Черкаси проти клопота ння ліквідатора не заперечув али.

Дослідивши матеріа ли справи, заслухавши поясне ння ліквідатора, суд вважає з а необхідне клопотання лікві датора задовольнити з наступ них підстав:

Відповідно до ч. 2 ст. 22 Закон у України „Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” (далі - Закон) строк ліквідац ійної процедури не може пере вищувати дванадцяти місяців .

Господарський суд може про довжити цей строк на шість мі сяців, якщо інше не передбаче но цим Законом.

Згідно з вимогами ч. 3 ст. 24 За кону ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури, в п орядку, встановленому цим За коном та іншими нормативно - правовими актами.

Отже продовження господар ським судом строку ліквідаці ї банкрута неможливо без одн очасного продовження строку повноважень ліквідатора бан крута, вказані процедури у сп раві про банкрутство є взаєм опов' язаними.

Відповідно до ст. 32 Закону пі сля завершення усіх розрахун ків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суд у звіт та ліквідаційний бала нс.

Згідно ст. 40 Закону затвердж ення звіту ліквідатора в пор ядку, передбаченому ст. 32 Зако ну, є підставою для припиненн я провадження у справі.

Отже, ліквідаційна процеду ра завершується поданням до суду звіту ліквідатора та лі квідаційного балансу банкру та, при цьому, час розгляду зві ту ліквідатора та ліквідацій ного балансу судом не включа ється до строку ліквідаційно ї процедури.

Ліквідатор зобов' язани й вжити ліквідаційних заході в та передати на затвердженн я суду звіт та ліквідаційний баланс у встановлений строк , проте невиконання ліквідат ором цих дій у граничні строк и, визначені Законом, не є підс тавою для припинення провадж ення у справі.

Закон України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом” не містить правових на слідків перевищення строку л іквідаційної процедури.

Приймаючи до уваги, що у вс тановлені Законом строки зав ершити процедуру ліквідації банкрута не вдалось, суд вва жає за необхідне клопотання ліквідатора задовольнити та на підставі ст. ст. 22, 24 Закону продовжити строк ліквідацій ної процедури банкрута на 6 мі сяців, зобов' язати ліквідат ора за результатами виконано ї роботи надати суду звіт та л іквідаційний баланс.

На підставі вищевказаног о та керуючись ст. 22, 24 Закону Ук раїни „Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”, ст. 86 Г ПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання ліквідато ра банкрута - арбітражного к еруючого Вінника Сергія Ва сильовича про продовження строку ліквідаційної процед ури строком на 6 місяців задов ольнити.

2. Продовжити строк лі квідаційної процедури та пов новаження ліквідатора товар иства з обмеженою відповідал ьністю “Еко - Стаб” м. Черкаси на шість місяців.

3. Зобов' язати ліквід атора банкрута - Вінника С ергія Васильовича за резул ьтатами виконаної роботи над ати суду та кредиторам звіт п ро проведену роботу.

4. Копію ухвали надісла ти державній податковій інсп екції в місті Черкаси, Черкас ькому обласному відділенню Ф онду соціального страхуванн я з тимчасової втрати працез датності, управлінню Пенсійн ого фонду України в Придніпр овському районі міста Черкас и, відділенню виконавчої дир екції Фонду соціального стра хування від нещасних випадкі в на виробництві та професій них захворювань України у м. Ч еркаси та ліквідатору Вінн ику Сергію Васильовичу

Суддя А.В. Васянович

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення25.10.2011
Оприлюднено21.11.2011
Номер документу19228049
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —18/1746

Ухвала від 15.05.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 25.10.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 11.10.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні