Ухвала
від 15.05.2012 по справі 18/1746
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"15" травня 2012 р. Справа № 18/1746

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді -Васяновича А.В.,

секретар судового засідання -Гень С.Г.,

за участю представників сторін:

від державної податкової інспекції в місті Черкаси -представник не з'явився,

від Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності -ОСОБА_1 -представник за довіреністю,

від управління Пенсійного фонду України в Придніпровському районі міста Черкаси -ОСОБА_2 -представник за довіреністю,

від відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Черкаси -ОСОБА_3 -представник за довіреністю,

ліквідатора Вінника Сергія Васильовича,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою управління Пенсійного фонду України в Придніпровському

районі міста Черкаси, м. Черкаси

до товариства з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб",

м. Черкаси

про визнання банкрутом відсутнього боржника,-

ВСТАНОВИВ:

До господарського суду Черкаської області на підставі ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" надійшла заява від управління Пенсійного фонду України в Придніпровському районі міста Черкаси про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника -товариства з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб" у зв'язку з неспроможністю останнього виконати зобов'язання зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в розмірі 456 грн. 08 коп.

Постановою господарського суду Черкаської області від 23 вересня 2010 року товариство з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб", м. Черкаси визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру. Ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Вінника Сергія Васильовича.

Ухвалою господарського суду Черкаської області від 25 жовтня 2011 року продовжено строк ліквідаційної процедури та повноваження ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб" м. Черкаси на шість місяців.

До господарського суду Черкаської області від ліквідатора надійшов звіт про проведену роботу по ліквідації товариства з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб" на затвердження.

Ухвалою господарського суду Черкаської області від 26 квітня 2012 року розгляд звіту ліквідатора призначено на 15 травня 2012 року.

Викликаний в судове засідання представник державної податкової інспекції в місті Черкаси не з'явився, про причини неявки суд не повідомив.

Державна податкова інспекція в місті Черкаси була належним чином повідомлена про час та місце проведення судового засідання, що підтверджується реєстром поштових відправлень господарського суду Черкаської області.

Ліквідатор в судовому засіданні повідомив про здійснену роботу в ліквідаційній процедурі, просив суд затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, а також ліквідувати товариство з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб".

Представники кредиторів в судовому засіданні проти затвердження звіту ліквідатора та ліквідації банкрута не заперечували.

Заслухавши учасників судового процесу та розглянувши звіт ліквідатора, судом встановлено наступне:

Публікація оголошення про визнання товариства з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури відбулася 08 жовтня 2010 року в газеті "Голос України" за №188.

Протягом ліквідаційної процедури ліквідатором були виявлені наступні кредитори банкрута:

- управління Пенсійного фонду України в Придніпровському районі міста Черкаси на суму 456 грн. 08 коп.;

- Черкаське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на суму 480 грн. 75 коп.;

- відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Черкаси на суму 224 грн. 46 коп.;

- державна податкова інспекція у м. Черкаси на суму 19 777 грн. 01 коп.

Всі заявлені вказаними кредиторами вимоги ліквідатором розглянуті та визнані повністю, що підтверджується реєстром вимог кредиторів.

В ході проведених заходів ліквідатором було здійснено ряд дій спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, а саме:

05 жовтня 2010 року ліквідатором було обстежено місце державної реєстрації підприємства-банкрута - вул. Орджонікідзе, 48, кв. 77, м. Черкаси та встановлено, що за даною адресою знаходиться квартира в гуртожитку. Фактичне місцезнаходження директора та засновника товариства з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб" ОСОБА_5 не встановлено, про що складено відповідний акт. Статутні документи, бухгалтерська документація, печатка, штамп та майнові активи підприємства-банкрута ліквідатору не були передані.

16 грудня 2010 року ліквідатор вдруге прибув за місцем реєстрації товариства з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб", однак в приміщення потрапити не вдалося. Фактичне місцезнаходження директора та засновника товариства з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб" ОСОБА_5 не встановлено про, що складено відповідний акт.

11 листопада 2010 року ліквідатором направлено офіційний лист-вимогу на юридичну адресу товариства з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб" про покладені обов'язки на керівника та засновника у відповідності до вимог ст. 25 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Лист повернуто Укрпоштою (за закінченням терміну зберігання).

23 лютого 2011 року ліквідатор звернувся з клопотанням до державного реєстратора про ознайомлення з матеріалами реєстраційної справи, в результаті чого було встановлено, що 18 червня 2007 року засновником до статутного фонду внесено: факс - 1500,00 грн., сканер -1500,00 грн., принтер - 1500,00 грн., комп'ютер (2 шт.) - 10000,00 грн., стіл (2 шт.) -150,00 грн., крісло (2 шт.) - 1600,00 грн., канапа (2 шт.) - 2000,00 грн., стілець (2 шт.) -200,00 грн., шафа - 1200,00 грн., сейф - 1000,00 грн., кондиціонер - 2000,00 грн. (сума 24000,00 грн.). Статутний фонд підприємства становить 42000,00 грн., в зв'язку з цим ОСОБА_5 повинна була внести в касу підприємства 18000,00 грн. на протязі року. Статут підприємства зареєстровано 25 червня 2007 року за №10261020000007965.

02 березня 2011 року ліквідатором повторно направлено офіційний лист-вимогу на юридичну адресу товариства з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб", який було повернуто поштою у зв'язку з закінченням терміну зберігання.

З метою розшуку майнових активів банкрута ліквідатором направлені запити до державної податкової інспекції у м. Черкаси, комунального підприємства "Черкаське обласне об'єднане бюро технічної інвентаризації", ДАІ, інспекції Держтехнагляду та відділу земельних ресурсів.

09 березня 2011 року листом №378-20-0607 інспекція Держтехнагляду повідомила про те, що станом на 09 березня 2011 року в інспекції по державному технагляду за станом машин та обладнання департаменту екології та безпеки населення за товариством з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб" сільськогосподарська техніка не зареєстрована.

09 березня 2011 року листом №7417/24-110 державна податкова інспекція у м. Черкаси повідомила про те, що згідно облікових даних за банкрутом значиться розрахунковий рахунок відкритий у філії Полтавського регіонального відділення ПАТ Банк "Фінаси та Кредит".

Також державна податкова інспекція у м. Черкаси повідомила про те, що документальна перевірка дотримання вимог податкового законодавства протягом останніх трьох років не проводилась.

Ліквідатором встановлено, що на рахунку підприємства-банкрута знаходяться кошти в сумі 253,00 грн., які арештовані постановою Соснівського районного суду м. Черкаси по кримінальній справі №2510900074 порушеної за фактом створення товариства з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб" з метою прикриття незаконної діяльності за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України „Фіктивне підприємництво").

11 березня 2011 року листом №13/11-387 начальник Черкаського ВРЕР при УДАІ УМВС України в Черкаській області повідомив про те, що станом на 03 березня 2011 року згідно АІПС „Автомобіль" за товариством з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб" транспортних засобів не зареєстровано.

31 березня 2011 року листом №772 комунальне підприємство "Черкаське обласне об'єднане бюро технічної інвентаризації" повідомило про те, що згідно комп'ютерної бази даних на нерухоме майно юридичних осіб, право власності на об'єкти нерухомого майна в м. Черкаси за банкрутом не зареєстровано.

09 березня 2011 року ліквідатор звернувся до Черкаської філії державного підприємства „Інформаційний центр" Міністерства юстиції України і отримав витяг з Єдиного реєстру заборон відчудження об'єктів нерухомого майна та витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна.

24 квітня 2011 року ліквідатор повторно звернувся до міськрайонного управління Держкомзему у м. Черкаси з проханням надати інформацію про облік земельних ділянок зареєстрованих за товариством з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб" .

25 квітня 2011 року листом №01-07/4436 міськрайонне управління Держкомзему у м. Черкаси повідомило про те, що по звіту про наявність земель та розподіл їх по землекористувачах, власниках землі та угіддях станом на 01 січня 2011 року товариство з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб", як землекористувач не обліковується.

26 квітня 2011 року ліквідатором направлено запит до Інспекції ГДРФ у м. Черкаси з проханням надати інформацію щодо плавзасобів зареєстрованих за товариством з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб".

19 травня 2011 року листом №514/4 інспектор РД ІГДРФ повідомив про те, що по судновим книгам України в регіональній дільниці Інспекції ГДРФ в м. Черкаси за товариством з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб" ніяких плавзасобів малого та великого флоту не зареєстровано.

05 травня 2011 року ліквідатором направлено повідомлення до Придніпровського РВ УМВС України у м. Черкаси про вчинення злочину колишнім директором та засновником товариства з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб" ОСОБА_5 передбаченого ст. 221 КК України.

22 червня 2011 року ліквідатором направлено запит до Придніпровського РВ УМВС України у м. Черкаси з проханням повідомити ліквідатора про результати розгляду повідомлення про вчинення злочину.

Ліквідатором було отримано постанову про відмову в порушенні кримінальної справи від 19 травня 2011 року, відносно керівника товариства з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб" ОСОБА_5 на підставі п. 2 ст. 6 КПК України.

20 липня 2011 року ліквідатором направлено запит до Черкаського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку з проханням повідомити ліквідатора про наявність цінних паперів зареєстрованих за товариством з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб".

22 липня 2011 року листом №01/1650 Черкаське територіальне управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку повідомило про те що, товариство з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб" не обліковується серед власників 10-ти та більше відсотків акцій статутного капіталу відкритих акціонерних товариств області, якими надано звіти до Черкаського теруправління ДКЦПФР.

11 серпня 2011 року ліквідатором до прокуратури м. Черкаси направлено скаргу на постанову про відмову в порушенні кримінальної справи від 19 травня 2011 року.

18 серпня 2011 року листом №190-4131-11 в.о. прокурора міста Черкаси повідомив, що постанова про відмову в порушенні кримінальної справи 18 серпня 2011 року прокуратурою міста скасована, як незаконна із наданням письмових вказівок щодо проведення ряду необхідних дій. Матеріали перевірки направлені до Придніпровського РВ УМВС для проведення додаткової перевірки та прийняття законного і обгрунтованого рішення.

11 серпня 2011 року ліквідатор звернувся до державної податкової інспекції у м. Черкаси з клопотанням про розшук громадянки ОСОБА_6, та майнових активів підприємства-банкрута, які перебувають в податковій заставі від 01 грудня 2008 року, а саме активи, які вносились до статутного фонду. Письмової відповіді від державної податкової інспекції у м. Черкаси ліквідатором не отримано.

26 вересня 2011 року ліквідатор звернувся до ДПА у Черкаській області з клопотанням про надання інформації по розгляду клопотання від 11 серпня 2011 року та про результати розслідування кримінальної справи №2510900074.

04 жовтня 2011 року ліквідатором отримано лист №23634/09-017 від заступника начальника УПМ - начальника СВ ПМ ДПА в Черкаській області про те, що в провадженні слідчого відділу ПМ ДПА в Черкаській області перебувала кримінальна справа №2510900074, порушена 04 червня 2009 року прокуратурою Черкаської області відносно не встановлених осіб за фактом створення товариства з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб" з метою прикриття незаконної діяльності, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України. Однак 15 січня 2010 року кримінальна справа в частині порушеній за ч. 2 ст. 205 КК України була закрита, а в частині обвинувачення ОСОБА_7 (уповноваженої особи банкрута), в скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 1212, ч. 1,3 ст. 358 КК України направлена до суду. Активів товариства з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб" під час досудового слідства встановлено не було.

10 листопада 2011 року листом №13.1-15/9370 філія Полтавського регіонального відділення ПАТ Банк "Фінаси та Кредит" повідомила про те, що станом на 10 листопада 2011 року залишок коштів на рахунку банкрута становить 253 грн. 46 коп. Крім того повідомлено, що рахунок арештований та надано копію постанови про накладення арешту.

21 листопада 2011 року ліквідатор звернувся з клопотанням про зняття арешту з коштів банкрута до Соснівського районного суду м. Черкаси.

06 грудня 2011 року постановою суду скасовано арешт накладений на грошові кошти, які знаходяться на розрахунковому рахунку ПАТ Банк "Фінаси та Кредит".

В судовому засіданні встановлено, що майнових активів у банкрута немає, керівні органи за його місцезнаходженням відсутні, вимоги кредиторів не задоволено.

Розглянувши матеріали справи, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, а також додані до звіту документи та заслухавши пояснення ліквідатора та представників кредиторів, судом встановлено, що ліквідатор виконав всі необхідні дії для встановлення активів боржника.

Проте враховуючи, що за результатами ліквідаційного балансу у боржника немає майна для задоволення вимог кредиторів, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, а боржника, як юридичну особу ліквідувати.

Згідно з п. 6 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

Керуючись ст. 86 ГПК України, ст. 32, п. 6 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора арбітражного керуючого Вінника Сергія Васильовича та ліквідаційний баланс товариства з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб", м. Черкаси.

2. Ліквідувати товариство з обмеженою відповідальністю "Еко - Стаб" (вул. Орджонікідзе, 48, кв. 77, м. Черкаси, ідентифікаційний код 35220464), як юридичну особу в зв'язку із банкрутством.

3. Провадження по справі припинити.

4. Копію ухвали надіслати державній податковій інспекції в місті Черкаси, державному реєстратору, Головному управлінню статистики в Черкаській області, Головному управлінню юстиції у Черкаській області, Придніпровському відділу державної виконавчої служби Черкаського міського управління юстиції та ДПС у Черкаській області.

Суддя А.В. Васянович

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення15.05.2012
Оприлюднено28.05.2012
Номер документу24206454
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —18/1746

Ухвала від 15.05.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 25.10.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 11.10.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні