Постанова
від 09.11.2011 по справі 29/5009/6591/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

ПОСТАНОВА

Іменем України

09.11.11 Справа № 29/5009/6591/11

м. Запоріжжя

Кредитор - Товари ство з обмеженою відповідаль ністю “ТД Консмет”, м. Запоріж жя

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю “Праксос-Інвестмент”, м. Запо ріжжя, код з ЄДР - 32899506

Банківська установа, що здійснює розрахунк ово-касове обслуговування бо ржника - ПАТ “УкрСиббанк”

Суддя Кричмарже вський В.А.

За участю представників :

- кредитора - ОСОБА_1 (за довіреніст ю)

- боржника - не з 'явився

Розглядається заява Тов ариства з обмеженою відповід альністю “ТД Консмет” про ви знання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальніст ю “Праксос-Інвестмент”, м. Зап оріжжя, відповідно до статті 52 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”, у зв'язку з неспромож ністю останнього виконати св ої грошові зобов'язання пер ед кредитором та відсутністю боржника за місцезнаходженн ям.

Ухвалою господарського су ду Запорізької області від 27.1 0.2011р. заяву прийнято до розгляд у та порушено провадження у с праві № 29/5009/6591/11 про банкрутство ТОВ “Праксос-Інвестмент”, м. Запоріжжя, введено мораторій на задоволення вимог кредит орів, засідання суду признач ено на 09.11.2011р.

Боржник не забезпечив явку свого представника в судове засідання, про час та місце пр оведення якого повідомлений в установленому законом пор ядку, відзиву на заяву не нада в.

З огляду на обмеженість роз гляду справи визначеними зак оном процесуальними строкам и, достатність матеріалів сп рави для розгляду та прийнят тя відповідного рішення, суд ове засідання відбулося за в ідсутності представника бор жника, згідно зі статтею 75 ГПК України.

Вивчивши надані докумен ти, заслухавши пояснення пре дставника кредитора, су д -

Установив:

Згідно з довідкою з Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців боржник зареєс трований як суб'єкт пі дприємницької діяльності - юридична особа за адресою: 69002 м .Запоріжжя вул. Грязнова, 58, код з ЄДР - 32899506.

Як вбачається з матеріалів заяви, 22.08.2011р. Товариством з обм еженою відповідальністю “Пр аксос-Інвестмент” складений простий вексель серії АА № 02883 93 на суму - 15.000грн., який видано ТОВ. “ТД Консмет”, у якості гар антії оплати заборгованості за договором про надання пос луг від 19.08.2011р. Строк оплати за в екселем - за пред'явленням.

У зв'язку з неоплатою зобо в'язання за векселем, 29.09.2011 рок у вказаний вексель був опрот естований приватним нотаріу сом Запорізького міського но таріального округу та в пода льшому 29 вересня 2011 року вчинен о виконавчий напис.

Опротестований вексель і в иконавчий напис нотаріуса бу ли пред'явлені за місцезнахо дженням боржника - до Жовтне вого відділу державної викон авчої служби Запорізького мі ського управління юстиції дл я примусового виконання.

Виконавчі документи 10 жовтн я 2011 року повернуті стягуваче ві постановою державного ви конавця без виконання у зв' язку з відсутністю боржника за місцезнаходженням. Відсут ність боржника за юридичною і фактичною адресою також пі дтверджується актом державн ого виконавця від 10.10.2011 року.

Також встановлено, що до реє страційної справи ТОВ «Пракс ос-Інвестмент»у Єдиному держ авному реєстрі юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів внесено запис про те, що юри дична особа знаходиться в ст ані припинення підприємниць кої діяльності.

Відповідно до статті 52 Зако ну України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом »у разі, якщо керівні органи б оржника - юридичної особи ві дсутні за її місцезнаходженн ям, або у разі ненадання боржн иком протягом року до органі в податкової служби згідно і з законодавством податкових декларацій, документів бухг алтерської звітності, а тако ж за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність пі дприємницької діяльності бо ржника, заява про порушення с прави про банкрутство відсут нього боржника може бути под ана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржни ка та строку виконання зобов 'язань.

Вищевказані факти свідчат ь про те, що боржник - Товарис тво з обмеженою відповідальн істю “Праксос-Інвестмент” пі дприємницьку чи іншу діяльні сть не здійснює, за місцезнах одженням не знаходиться, а то му за таких обставин слід виз нати його банкрутом та відкр ити ліквідаційну процедуру.

Статтею 52 Закону України «П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом»передбачено , що господарський суд у двоти жневий строк з дня винесення ухвали про порушення провад ження у справі про банкрутст во відсутнього боржника вино сить постанову про визнання відсутнього боржника банкру том, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквід атором ініціюючого кредитор а за згодою останнього.

Ініціюючим кредитором зая влено клопотання про надання своєї згоди на здійснення по вноважень ліквідатора у спра ві.

Господарський суд не вбача є перешкод для призначення л іквідатором у справі ініціюю чого кредитора - ТОВ «ТД Кон смет».

Інших кандидатур ліквідат ора до господарського суду н е надходило.

Керуючись статтями 22, 52 Закону України «Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом», суд -

Постановив:

Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю “Праксос-Інвестмент”, м.Запо ріжжя, код з ЄДР - 32899506, банкруто м.

Відкрити ліквідаційну про цедуру.

Ліквідатором банкрута при значити Товариство з обмежен ою відповідальністю "ТД Конс мет" (код з ЄДР - 36408965, адреса для листування: 49044 м. Дніпропетров ськ, вул. Колодязна, 2А).

Зобов'язати ліквіда тора здійснити ліквідаційну процедуру, надати звіт про ви конану роботу та ліквідаційн ий баланс банкрута для затве рдження у визначеному Законо м України «Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом»п орядку та строк.

Копію постанови надісл ати: кредитору (ліквіда тору), банкруту, державн ому реєстратору виконкому За порізької міської ради, Жовтневому ДВС Запорізьког о міського управління юстиці ї.

Суддя В.А . Кричмаржевський

09.11.2011

< Ліквідатор >

Дата ухвалення рішення09.11.2011
Оприлюднено22.11.2011
Номер документу19242827
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —29/5009/6591/11

Ухвала від 16.12.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 09.11.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 27.10.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні