Ухвала
від 16.12.2011 по справі 29/5009/6591/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

16.12.11 Спр ава № 29/5009/6591/11

м. Запоріжжя

Кредитор - Товарис тво з обмеженою відповідальн істю "ТД Консмет", м. Запоріжжя

Банкрут - Товариство з обмеженою відповідальністю “Праксос-Інвестмент”, м. Запо ріжжя, код з ЄДР - 32899506

Банківська установа, що здійснює розрахунково -касове обслуговування боржн ика: ПАТ «УкрСиббанк»

про банкрутство

Суддя Кричмарж евський В.А.

За участю:

- представник а ліквідатора - ОСОБА_1 (за довіреністю)

Установив:

Постановою господарсь кого суду Запорізької област і від 09.11.2011р. у справі №29/5009/6591/11 Това риство з обмеженою відповіда льністю “Праксос-Інвестмент ” визнано банкрутом у порядк у, визначеному статтею 52 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”, відкрито ліквідаційну проце дуру та призначено ліквідато ром ініціюючого кредитора, я кого зобов' язано здійснити ліквідаційну процедуру відп овідно до вимог вказаного За кону.

Ліквідатором банкрута 12.12.2011р . до господарського суду Запо різької області поданий звіт і ліквідаційний баланс банк рута, які призначені до розгл яду у судовому засіданні на 16. 12.2011р. о 10-20год.

Вивчивши звіт та ліквідаці йний баланс банкрута, судом в становлено, що ліквідатором до реєстру вимог кредиторів включені грошові вимоги ініц іюючого кредитора - ТОВ "ТД К онсмет" у розмірі - 15.000грн. із ч етвертою чергою задоволення .

Відповідно до частини 5 стат ті 52 Закону України “Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом” (далі за текстом - За кон про банкрутство) ліквіда тор письмово повідомляє про визнання господарським судо м відсутнього боржника банкр утом усіх відомих йому креди торів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня оде ржання повідомлення можуть н аправити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.

Виходячи з приписів статей 25 та 52 Закону про банкрутство в ліквідаційній процедурі лік відатор виявляє та повідомля є кредиторів банкрута, здійс нює пошук майна та будь-яких а ктивів підприємства-банкрут а, у тому числі можливих актив ів боржника за реєстрами обт яжень.

Згідно зі статтею 32 Закону п ро банкрутство після заверше ння усіх розрахунків з креди торами ліквідатор подає до г осподарського суду звіт та л іквідаційний баланс, до яког о додаються: показники виявл еної ліквідаційної маси (дан і її інвентаризації); відомос ті про реалізацію об'єктів лі квідаційної маси з посилання м на укладені договори купів лі-продажу; копії договорів к упівлі-продажу та акти прийм ання-передачі майна; реєстр в имог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кре диторів; документи, які підтв ерджують погашення вимог кре диторів.

Якщо ліквідатор не виявив м айнових активів, що підлягаю ть включенню до ліквідаційно ї маси, він зобов'язаний подат и господарському суду ліквід аційний баланс, який засвідч ує відсутність у банкрута ма йна.

Господарський суд після за слуховування звіту ліквідат ора та думки членів комітету кредиторів або окремих кред иторів виносить ухвалу про з атвердження звіту ліквідато ра та ліквідаційного балансу .

Отже, законодавством перед бачено певну сукупність дій, яку необхідно вчинити лікві датору в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатк ів до звіту ліквідатора, які п одаються суду разом із зазна ченим звітом та є предметом д ослідження в судовому засіда нні за підсумками ліквідацій ної процедури, яке проводить ся за участю кредиторів (комі тету кредиторів); подання зві ту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором з а наслідком усіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Ліквідатором з метою виявл ення кредиторів банкрута над іслані повідомлення про визн ання боржника банкрутом та в ідкриття ліквідаційної проц едури усім можливим кредитор ам: установам, інспекціям, фон дам соціального страхування , енергетичним підприємствам тощо (згідно з переліком у спр аві).

Протягом встановленого за коном строку до ліквідатора не звернулось жодного кредит ора.

До справи долучені довідки державних органів, що здійсн юють державну реєстрацію реч ових прав на нерухоме та рухо ме майно, з яких вбачається, що транспортних засобів, нерух омого майна і земельних діля нок за банкрутом не зареєстр овано.

За інформацією обслуговую чого банку у банкрута відсут ні кошти на рахунках.

Відповідно до витягів з Єди ного реєстру заборон відчуже ння об' єктів нерухомого май на та Державного реєстру обт яжень рухомого майна у банкр ута відсутнє майно що перебу ває в обтяжені.

Зазначені запити та отрима ні відповіді досліджені в су довому засіданні і долучені до матеріалів справи.

Отже, ліквідатором в повній мірі виконані обов'язки з роз шуку кредиторів банкрута та виявленню майна (активів) бан крута.

Враховуючи викладене, суд в важає за необхідне звіт лікв ідатора та ліквідаційний бал анс банкрута затвердити.

Пунктом 6 частини 1 статті 40 З акону про банкрутство передб ачено, що господарський суд п рипиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затвер джено звіт ліквідатора в пор ядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

Таким чином, оскільки за рез ультатами ліквідаційного ба лансу у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можли ве погашення кредиторських в имог, підприємницька діяльні сть припинена, його необхідн о ліквідувати, а провадження у справі припинити.

Відповідно до пункту 6 статт і 31 Закону України «Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом»вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вваж аються погашеними.

Керуючись статтями 32, 34 та 40 Закону України “П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом”, статте ю 86 Господарського процесуал ьного кодексу України, с уд -

Ухвалив:

Звіт ліквідатора та л іквідаційний баланс банкрут а затвердити.

Банкрута - Товариство з об меженою відповідальністю “П раксос-Інвестмент”, м. Запорі жжя, код з ЄДР - 32899506, ліквідуват и.

Провадження у справі припи нити.

Вимоги, що не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

Державному реєстратору ви конкому Запорізької міської ради згідно з чинним законод авством внести до Єдиного де ржавного реєстру запис про п рипинення юридичної особи-ба нкрута - Товариство з обмеже ною відповідальністю “Пракс ос-Інвестмент”, код з ЄДР - 328995 06, про що повідомити відповідн им державним органам та уста новам.

Копію ухвали надіслати: кредитору (ліквідатору), де ржавному реєстратору виконк ому Запорізької міської ради , Жовтневому ВДВС Запорізько го міського управління юстиц ії, Головному управлінню ста тистики у Запорізькій област і, державному органу з питань банкрутства.

Суддя В. А. Кричмаржевський

16.12.2011

Дата ухвалення рішення16.12.2011
Оприлюднено22.12.2011
Номер документу19981826
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —29/5009/6591/11

Ухвала від 16.12.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 09.11.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 27.10.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні