Ухвала
від 15.11.2011 по справі 15/434-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 15/434-б 15.11.2011

За заявою Державної податкової інспекції у Шевч енківському районі м. Києва

до Товар иства з обмеженою відповідал ьністю "Сальтекс"

про визнання банкрутом

суддя Хом енко М.Г.

Представники:

від заявника - Фесюнов О.В .

від боржника - не з"явилися

ліквідатор - не з"явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до с уду з заявою про порушення сп рави про банкрутство боржник а, оскільки останній неспром ожний сплатити борг.

Ухвалою Господарського су ду м. Києва від 19.10.2009 порушено пр овадження у справі за № 15/434-б за особливостями, передбаче ними ст. 52 Закону України "Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання йог о банкрутом".

Постановою Господарського суду міста Києва від 04.11.2009 борж ника визнано банкрутом, відк рито ліквідаційну процедуру , ліквідатором у справі призн ачено арбітражного керуючог о Головачева Ігоря Миколай овича.

До Господарського суду міс та Києва надійшло клопотання ліквідатора -арбітражного к еруючого Головачева І.М., в якому просить звільнити йо го від виконання обов' язків ліквідатора ТОВ "Сальтекс" у з в' язку з тим, що він не давав згоди на участь у справі в яко сті ліквідатора та враховуюч и те, що між ним та ініціюючим кредитором не досягнуто домо вленості про відшкодування в итрат на проведення ліквідац ійної процедури, а також опла ти послуг арбітражного керую чого.

Ухвалою Господарського су ду м.Києва від 26.04.2010 задоволено клопотання ліквідатора, звіл ьнено арбітражного керуючог о Головачева Ігоря Миколай овича від обов' язків лікв ідатора у справі № 15/434-б, а також зобов"язано Державну податк ову інспекцію у Шевченківськ ому районі м. Києва надати суд у до 20.05.2010 кандидатуру для призн ачення ліквідатора у справі № 15/434-б.

Зважаючи на той факт, що з мо менту винесення ухвали спли нуло значно багато часу, а іін іціюючий кредитор не виконав вимоги ухвали суду від 26.04.2010 та не надав суду кандидатури ар бітражного керуючого для при значення його ліквідатором б оржника, суд ухвалою від 04.08.2011 п овторно зобов"язав ініціюючо го кредитора виконати вимоги вищезазначеної ухвали.

16.08.2011 до Господарського суду м.Києва надійшло клопотання ініціюючого кредитора про пи значення ліквідатором боржн ика арбітражного керуючого Винниченко Олександра Вал ентиновича.

Ухвалою Господарського су ду м.Києва від 17.08.2011 задоволено клопотаня ініціюючого креди тора- Державної податкової і нспекції у Шевченківському р айоні м. Києва; ліквідатором Т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Сальтекс" призна чено арбітражного керуючого Винниченко Олександра Вал ентиновича (ліцензія НОМ ЕР_1 від 09.08.2010) та продовжено ст рок лікідаційної процедурм н а три місяці у строк до 17. 11.2011.

22.09.2011 до Господарського суду м.Києва надійшла заява лікві датора Товариства з обмежено ю відповідальністю "Сальтекс " арбітражного керуючого Ви нниченко Олександра Валенти новича про дострокове прип инення його обов"язків лікві датора у справі 15/434-б.

Ухвалою Господарського су ду м. Києва від 04.10.2011 розгляд спр ави у судовому засіданні при значено на 25.10.2011.

Ухвалою Господарського су ду м. Києва від 25.10.2011 розгляд спр ави у судовому засіданні від кладено на 15.11.2011.

У судовому засіданні 15.11.2011 су д заслухав ініціюючого креди тора, який надав пояснення по суті справи та надав клопота ння про призначення ліквідат ором Товариства з обмеженою відповідальністю "Сальтекс" арбітражного керуючого Та расенка Тараса Петровича.

Крім того, у судовому засі данні було розглянуто заяву ліквідатора Товариства з обм еженою відповідальністю "Сал ьтекс" арбітражного керуючог о Винниченко Олександра Ва лентиновича про достроков е припинення його обов"язків ліквідатора у справі 15/434-б.

Представники боржника та л іквідатор у судове засідання не з"явилися, про причини неяв ки суд не повідомили.

Відповідно до ч. 4 ст. 3-1 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом»ар бітражний керуючий має право подавати до господарського суду заяву про дострокове пр ипинення своїх обов'язків.

Відповідно до ст. 24 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” госпо дарський суд у ліквідаційній процедурі призначає ліквіда тора в порядку, передбаченом у цим Законом.

Розглянувши подану заяву а рбітражного керуючого Вин ниченка Олександра Валентин овича про дострокове прип инення обов"язків ліквідатор а Товариства з обмеженою від повідальністю "Сальтекс" та к лопотання ініціюючого креди тора про призначення ліквіда тором Товариства з обмеженою відповідальністю "Сальтекс" арбітражного керуючого Т арасенка Тараса Петровича суд вважає їх обгрунтованим и та такими, що підлягають за доволенню.

Враховуючи викладене, кер уючись ст.ст. 3-1, 22-25 Закону Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом", ст. 86 Госпо дарського процесуального ко дексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити заяву ліквідатора Товариства з об меженою відповідальністю "Са льтекс" арбітражного керуюч ого Винниченка Олександра Валентиновича.

2. Звільнити від обов"язків л іквідатора Товариства з обме женою відповідальністю "Саль текс" арбітражного керуючог о Винниченка Олександра Ва лентиновича.

3. Призначити ліквідатором Т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Сальтекс" арбітр ажного керуючого Тарасенк а Тараса Петровича (ліцензі я серії АВ № 307415 від 23.04.2007).

4. Зобов"язати ліквідатора Т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Сальтекс" арбітр ажного керуючого Тарасенк а Тараса Петровича ознайом итись з матеріалами справи, в иконати у повному обсязі вим оги постанови суду про визна ння боржника банкрутом, вжит и всіх можливих заходів щодо повного виявлення майна бор жника та забезпечення прав к редиторів та подати суду зві т ліквідатора та ліквідаційн ий баланс з відповідними дод атками. Звіт ліквідатора п овинен містити: докази вчине ння належних дій ліквідаторо м по виявленню активів та пас ивів боржника, встановлення неможливості відновлення пл атоспроможності боржника вн аслідок вжитих ліквідатором заходів, встановлення немож ливості задоволення визначе них за звітом ліквідатора ви мог кредиторів та необхіднос ті у зв' язку з цим ліквідаці ї боржника. До звіту ліквідат ора повинні додаватись письм ові пояснення та докази пров едення ліквідаційної процед ури, реєстр вимог кредиторів (в разі наявності кредиторів ) з урахуванням вимог ініціюю чого кредитора, докази встан овлення наявності активів бо ржника та докази вчинення лі квідатором дій по встановлен ню грошових вимог кредиторів шляхом надіслання відповідн их запитів до державної пода ткової інспекції, Головного управління статистики; Київс ького міського бюро технічно ї інвентаризації та реєстрац ії права власності на об"єкти нерухомого майна; Головного управління земельних ресурс ів; УДАІ МВС України в м. Києві ; Київської міської інспекці ї державного технічного нагл яду; Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку; державних реєстратор ів заборон рухомого та нерух омого майна Державного підпр иємства «Інформаційний цент р»Міністерства юстиції Укра їни; Державного підприємства «Український інститут проми слової власності»Філія «Укр аїнський центр інноватики та патентно-інформаційних посл уг»; Державного департаменту інтелектуальної власності; Інспекції головного державн ого реєстратора флоту Україн и; Державної митної служби Ук раїни; Державної авіаційної адміністрації Міністерства транспорту та зв"язку Україн и, тощо.

5. Зобов"язати арбітражного керуючого Винниченка Олек сандра Валентиновича пере дати ліквідатору Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Сальтекс" арбітражному кер уючому Тарасенку Тарасу Пе тровичу печатки і штампи, б ухгалтерську та іншу докумен тацію банкрута, матеріальні та інші цінності боржника.

6. Попередити учасників пров адження у справі про відпові дальність за невиконання вим ог ухвали суду відповідно до п. 5 ст. 83 ГПК України, що може бут и застосована господарський судом.

7. Копію ухвали направити уч асникам провадження у справі , ліквідатору, кредиторам та а рбітражному керуючому Вин ниченку Олександру Валентин овичу.

Суддя Хоменко М.Г.

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення15.11.2011
Оприлюднено24.11.2011
Номер документу19283051
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/434-б

Ухвала від 29.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 15.11.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 12.10.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 22.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 18.04.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 27.03.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 16.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 15.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 25.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 04.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні