Ухвала
від 07.11.2011 по справі 3592-2010
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

Автономна Республіка Крим, 95003, м.Сімферополь, вул.О.Н евського/Річна, 29/11, к. 315

УХВАЛА

< Список (При необходимости выбрать) >

< Список (При необходимос ти выбрать) >

07.11.2011 Справа №5002-5/3592-2010

За позовом - Щолкінської м іської ради, м. Щолкіне (б 46, а/я 18, м. Щолкіне, Ленінський район , 98213)

До відповідача - Фізичної особи - підприємця ОСОБА_ 2, м.Щолкіне, (АДРЕСА_1)

Про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки.

Суддя М.П.Гаврилюк

Представники:

Від позивача - не з' явивс я.

Від відповідача - не з' явив ся.

Суть спору:

Позивач - Щолкінська міська рада звернулася до Господар ського суду АР Крим із позовн ою заявою до відповідача - Фіз ичної особи - підприємця О СОБА_2, в якій просить суд зо бов' язати відповідача звіл ьнити та повернути позивачу самовільно зайняту земельну ділянку площею 437 кв.м., яка роз ташована на АДРЕСА_2, та пр ивести вказану земельну діля нку в придатний для подальшо го використання стан шляхом зносу побудованих споруд за рахунок відповідача.

У ході розгляду справи пози вач змінив позовні вимоги та просить суд зобов' язати в ідповідача звільнити та пове рнути позивачу самовільно за йняту земельну ділянку площе ю 230 кв.м. під баром «ІНФОРМАЦ ІЯ_1», яка розташована на А ДРЕСА_2, та привести вказану земельну ділянку в придатни й для подальшого використанн я стан шляхом зносу побудова них споруд за рахунок відпов ідача; зобов' язати відпові дача звільнити та повернути позивачу самовільно зайняту земельну ділянку площею 257 кв .м. прилеглий до бару «ІНФОР МАЦІЯ_1», яка розташована на АДРЕСА_2, та привести вказ ану земельну ділянку в прида тний для подальшого використ ання стан шляхом зносу побуд ованих споруд за рахунок від повідача.

У ході розгляду справи пози вач уточнив свої позовні вим оги та просить суд зобов' яз ати відповідача звільнити т а повернути позивачу самовіл ьно зайняту земельну ділянку , кадастровий номер НОМЕР_1 , площею 230 кв.м. під баром «ІН ФОРМАЦІЯ_1», яка розташован а на АДРЕСА_2, та привести в казану земельну ділянку в пр идатний для подальшого викор истання стан шляхом зносу по будованих споруд за рахунок відповідача; зобов' язати в ідповідача звільнити та пове рнути позивачу самовільно за йняту земельну ділянку площе ю 257 кв.м. прилеглий з південног о боку до бару «ІНФОРМАЦІЯ_ 1», яка розташована на АДР ЕСА_2, та привести вказану зе мельну ділянку в придатний д ля подальшого використання с тан шляхом зносу побудованих споруд за рахунок відповіда ча.

Ухвалою господарського су ду АР Крим від 05 жовтня 2011 року с уд поновив провадження у спр аві у зв' язку з усуненням об ставин, що зумовили його зупи нення, а саме: судом встановле но, що ухвалою Ленінського ра йонного суду від 11 лютого 2011 ро ку позов ОСОБА_2 до Щолкін ської міської ради про визна ння бездіяльності незаконно ю та зобов' язання вчинити п евні дії в чатині бездіяльно сті Щолкінської міської ради по не розгляду його заяви від 14.09.2009 року та зобов' язання вин ести на розгляд сесії дану за яву залишено без розгляду у з в'язку з пропущенням строку з вернення до адміністративно го суду.

Постановою Ленінського ра йонного суду від 11 лютого 2011 ро ку у справі №2а-628/10 (2а-5/11) позов зад оволено. Визнано незаконною бездіяльність Щолкінської м іської ради по не розгляду за яви ОСОБА_2 про укладення договору оренди земельної ді лянки під закусочною «ІНФО РМАЦІЯ_1», яка надійшла в Щол кінську міську раду 14.12.2010 року т а зобов' язано винести дану заяву на розгляд сесії. Дана п останова набрала чинності 22 л ютого 2011 року.

Дослідивши матеріали спра ви № 2-5/3510-2009 суд дійшов висновку п ро наявність підстав для зал ишення позову без розгляду н а підставі пункту 5 частини 1 с татті 81 Господарського проце суального кодексу України.

Згідно з пунктом 5 частини 1 с татті 81 Господарського проце суального кодексу господар ський суд залишає позов без р озгляду, якщо позивач без пов ажних причин не подав витреб увані господарським судом ма теріали, необхідні для виріш ення спору, або представник п озивача не з'явився на викли к у засідання господарського суду і його нез'явлення пере шкоджає вирішенню спору.

Ухвалою господарського су ду АР Крим від 05 жовтня 2011 року п ро поновлення провадження у даній справі, суд призначив р озгляд справи на 20 жовтня 2011 ро ку, явка представників у судо ве засідання визнана обов' я зковою.

Сторони у судове засідання явку представників не забез печили, у зв' язку з чим розгл яд справи було відкладено на 20 жовтня 2011 року.

20 жовтня 2011 року сторони не за безпечили явку своїх предста вників у судове засідання.

Суд вважає, що відсутність п редставника позивача у судов ому засіданні перешкоджає ви рішенню спору з наступних пі дстав.

Постановою Ленінського ра йонного суду від 11 лютого 2011 ро ку за позовом ОСОБА_2 до Що лкінської міської ради про в изнання бездіяльності незак онною та зобов' язання вчини ти певні дії суд задовольнив позов та визнав незаконною д іяльність Щолкінської міськ ої ради по не розгляду заяви ОСОБА_2 про укладання догов ору оренди земельної длянки під закусочною «ІНФОРМАЦІ Я_1», яка надійшла в Щолкінсь ку міську раду 14.12.2010 р. та зобов' язав винести дану заяву на ро згляд сесії.

У зв' язку з цим, суду необх ідні пояснення представника позивача щодо результатів р озгляду вищевказаної заяви ОСОБА_2 на сесії Щолкінськ ої міської ради.

Нез' явлення представника позивача позбавляє суд з' я сувати вказані обставини.

Таким чином, незабезпеченн ям явки свого уповноваженого представника до суду позива ч не використав надане йому п раво на захист.

З огляду на викладене, суд в важає, нез' явлення представ ника позивача до суду перешк оджає вирішенню спору по сут і, у зв' язку з чим позов нале жить залишити без розгляду.

Позивач у наступному не поз бавлений права знову звернут ися до господарського суду з а захистом свого, як він вважа є, порушеного права.

На підставі вищевикладено го та керуючись п. 5 ст. 81 Господ арського процесуального код ексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Позов залишити без р озгляду.

Суддя Господарсько го суду

Автономної Республіки Крим Гаврилюк М.П.

Дата ухвалення рішення07.11.2011
Оприлюднено29.11.2011
Номер документу19316381
СудочинствоГосподарське
Сутьзвільнення самовільно зайнятої земельної ділянки.

Судовий реєстр по справі —3592-2010

Ухвала від 07.11.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Гаврилюк М.П.

Ухвала від 20.10.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Гаврилюк М.П.

Ухвала від 05.10.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Гаврилюк М.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні