Постанова
від 20.10.2011 по справі 2а-1670/7782/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

1

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 жовтня 2011 року м. Полтава Справа № 2а-1670/7782/11

Суддя Полтавського окр ужного адміністративного су ду Клочко К.І., розглянувши в п орядку скороченого провадже ння справу за адміністративн им позовом Кременчуцької об'єднаної державної податк ової інспекції у Полтавській області до Приватного підпр иємства "Укркремспецпостач" про припинення підприємниць кої діяльності юридичної осо би, -

В С Т А Н О В И В:

28 вересня 2011 року позивач Кременчуцька об'єднана д ержавна податкова інспекція у Полтавській області зверн улась до Полтавського окружн ого адміністративного суду з адміністративним позовом до Приватного підприємства "Ук ркремспецпостач" про припин ення підприємницької діяльн ості юридичної особи, посила ючись на те, що відповідачем н е подавалась податкова звітн ість до органів державної по даткової служби більше одног о року, що є підставою для звер нення податкової інспекції д о суду про припинення юридич ної особи відповідно до част ини 2 статті 38 Закону України "П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців".

Як вбачається з матеріалів справи ухвала про відкриття скороченого провадження в а дміністративній справі напр авлялась відповідачу на адре су згідно Довідки з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підпри ємців. Поштове направлення п овернуто на адресу суду.

Відповідно до частини один адцятої статті 35 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни, розписку про одержан ня повістки (повістку у разі н еможливості вручити її адрес ату чи відмови адресата її од ержати) належить негайно пов ернути до адміністративного суду. У разі повернення пошто вого відправлення із повістк ою, яка не вручена адресату з н езалежних від суду причин, вв ажається, що така повістка вр учена належним чином.

Суд, дослідивши наявні в ма теріалах справи документи, д ійшов до наступних висновків .

Відповідно до положень пу нкту 8 статті 19 Господарського кодексу України всі суб'єкти господарювання зобов'язані здійснювати первинний (опера тивний) та бухгалтерський об лік результатів своєї роботи , складати статистичну інфор мацію, а також надавати відпо відно до вимог закону фінанс ову звітність і статистичну інформацію щодо своєї господ арської діяльності, інші дан і, визначені законом.

Відповідно до частини друг ої статті 38 Закону України “Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб - п ідприємців” підставою для по становлення судового рішенн я про припинення підприємниц ької діяльності юридичної ос оби є неподання протягом рок у органам державної податков ої служби податкових деклара цій, документів фінансової з вітності відповідно до закон у.

Відповідно до пункт у 17 статті 11 Закону України “Пр о державну податкову службу” голови державних податкових адміністрацій і начальники державних податкових інспек цій та їх заступники мають пр аво звертатися у передбачени х законом випадках до судови х органів із заявою про скасу вання державної реєстрації ( припинення) суб' єкта підпри ємницької діяльності.

Згідно до підпункту 16.1.3 пун кту 16.1 статті 16 Податкового код ексу України платник податкі в зобов' язаний подавати до контролюючих органів у поряд ку, встановленому податковим та митним законодавством, де кларації, звітність та інші д окументи, пов'язані з обчисле нням і сплатою податків та зб орів.

Відповідно до пункту 20.1.12 с татті 20 Податкового Кодексу У країни, органи державної под аткової служби мають право у випадках, встановлених зако ном, звертатися до суду щодо п рипинення юридичної особи та припинення діяльності фізич ної особи - підприємця.

З огляду на викладене, та в раховуючи, що відповідач не з вітувався до податкового орг ану з 23 жовтня 2009 року, суд дійшо в висновку, що вимоги позивач а є обґрунтованими та такими , що підлягають задоволенню.

Відповідно до частини пер шої статті 256 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадж ення, виконуються негайно.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-162, 183- 2 Кодексу адміністративного судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Кременчуцької об' єдна ної державної податкової інс пекції у Полтавській області до Приватного підприємства "Укркремспецпостач" про прип инення підприємницької діял ьності юридичної особи - задо вольнити.

Припинити підприємницьку діяльність Приватного підпр иємства "Укркремспецпостач" (ідентифікаційний номер 34689680, п ров. Карла Лібкнехта, буд. 1, м. К ременчук, Полтавська область , 39600), яке зареєстровано як суб' єкт господарювання 16 листопа да 2006 року Виконавчим комітет ом Кременчуцької місько ї ради Полтавської області, н омер запису про державну реє страцію 1 585 102 0000 004830.

Копію постанови направити Державному реєстратору за м ісцем державної реєстрації П риватного підприємства "Укрк ремспецпостач" для внесення до Єдиного державного реєстр у юридичних та фізичних осіб - підприємців запису про суд ове рішення щодо припинення підприємницької діяльності .

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання апеляційної скар ги. У разі подання апеляційно ї скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає за конної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного пр овадження або набрання закон ної сили рішенням за наслідк ами апеляційного провадженн я.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з момен ту отримання копії постанови з одночасним поданням її коп ії до суду апеляційної інста нції.

Суддя К.І . Клочко

Дата ухвалення рішення20.10.2011
Оприлюднено02.12.2011
Номер документу19371045
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/7782/11

Постанова від 20.10.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 28.09.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 26.04.2012

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Гуцал М.І.

Ухвала від 20.02.2012

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Гуцал М.І.

Ухвала від 20.02.2012

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Гуцал М.І.

Ухвала від 20.02.2012

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Гуцал М.І.

Постанова від 20.10.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Клочко К.І.

Ухвала від 28.09.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Клочко К.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні