Ухвала
від 21.11.2011 по справі 2а-1670/9484/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

1

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відмову у забезпеченні позову

21 листопада 2011 року м. Полтава Справа № 2а-1670/9484/11

Суддя Полтавського окру жного адміністративного суд у Клочко К.І., розглянувши клоп отання Лубенської об'єдн аної державної податкової ін спекції Полтавської області про забезпечення позову у с праві за адміністративним п озовом Лубенської об'єдн аної державної податкової ін спекції Полтавської області до Сільськогосподарського виробничого кооперативу "Зе лена Нива" про стягнення забо ргованості, -

В С Т А Н О В И В:

17 листопада 2011 року позива ч Лубенська об'єднана дер жавна податкова інспекція По лтавської області звернувся до Полтавського окружного а дміністративного суду з позо вною заявою до Сільськогоспо дарського виробничого коопе ративу "Зелена Нива" про стяг нення податкової заборгован ості у розмірі 86 863,45 грн.

Ухвалою Полтавського окр ужного адміністративного су ду від 21 листопада 2011 року пров адження у справі за цим адмін істративним позовом відкри то в порядку статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинс тва України.

17 листопада 2011 року позивач звернувся до суду із клопота нням в порядку статті 117 Кодек су адміністративного судочи нства України про забезпечен ня адміністративного позову шляхом заборони списання ко штів з розрахункових рахункі в та заборони відчуження нал ежного відповідачу майна за переліком згідно позовної за яви.

Відповідно до частини перш ої статті 118 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и клопотання про забезпеченн я адміністративного позову р озглядається не пізніше наст упного дня після його одержа ння й у разі обґрунтованості та терміновості вирішується ухвалою негайно без повідом лення осіб, які беруть участь у справі.

Частиною третьою статті 118 К одексу адміністративного су дочинства встановлено, що пи тання про забезпечення адмін істративного позову, про зам іну одного способу забезпече ння адміністративного позов у іншим або про скасування за ходів забезпечення адмініст ративного позову, крім випад ків, встановлених частинами першою і другою цієї статті, в ирішується в судовому засіда нні з повідомленням осіб, які беруть участь у справі. Непри буття у судове засідання осі б, які були належним чином пов ідомлені, не перешкоджає роз глядові таких питань.

Частинами третьою та четве ртою статті 117 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни встановлено наступні спо соби забезпечення адміністр ативного позову: зупинення д ії рішення суб' єкта владних повноважень чи його окремих положень, що оскаржуються; з аборона вчиняти певні дії.

Вирішення питання про наяв ність чи відсутність вищезаз начених обставин, що є підста вою для задоволення чи відмо ви у задоволенні заяви про вж иття таких заходів, є прерога тивою адміністративного суд у першої інстанції, який досл іджує ці обставини в повному обсязі.

Однак, позивачем не надан о доказів, які б доводили очев идну небезпеку заподіяння шк оди правам та інтересам пози вача, а також, що захист їх пра в та інтересів стане неможли вим без вжиття таких заходів .

Зважаючи на вищевикладен е, суд приходить до висновку п ро необхідність відмови у за явленому клопотанні.

На підставі викладеного, ке руючись статтею 117, 118 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, суд,-

У Х В А Л И В:

Відмовити Лубенській об'єднаній державній податк овій інспекції Полтавської о бласті в задоволенні клопот ання про забезпечення адміні стративного позову Лубенс ької об'єднаної державної п одаткової інспекції Полтавс ької області до Сільськогос подарського виробничого коо перативу "Зелена Нива" про ст ягнення податкової заборгов аності.

Копію ухвали направити осо бам, які беруть участь у справ і.

Ухвала набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и.

Ухвала може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Харківського апеляційного адміністративного суду чере з Полтавський окружний адмін істративний суд шляхом подан ня апеляційної скарги протяг ом п' яти днів з дня проголош ення ухвали з одночасним под анням копії апеляційної ска рги до суду апеляційної інст анції. Якщо ухвалу було поста новлено у письмовому провадж енні або без виклику особи, як а її оскаржує, апеляційна ска рга подається протягом п' ят и днів з дня отримання копії у хвали.

Суддя К.І. Клочко

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.11.2011
Оприлюднено01.12.2011
Номер документу19372220
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/9484/11

Ухвала від 21.11.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 21.11.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Постанова від 19.12.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 21.11.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Клочко К.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні