Ухвала
від 01.12.2011 по справі 2034/2-1728/11
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2034/2-1728/11

У Х В А Л А

про призначення додаткової будівельно-технічної експертизи

01 грудня 2011 року Харківський районний суд Харківської області у складі:

Головуючого - Юдіна Є.О.,

за участю секретаря - Ємець О.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в смт.Покотилівка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: Пісочинська селищна рада Харківського району Харківської області про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою,

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до ОСОБА_2С, третя особа: Пісочинська селищна рада Харківського району Харківської області про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, в якому просить зобов'язати відповідача усунути перешкоди у користування земельною ділянкою та відновити її межи.

15 лютого 2011 року, за клопотанням представника позивача ОСОБА_1 –ОСОБА_3, була по справі призначена судова будівельно-технічна експертиза.

Перед експертами поставили наступні запитання:

1. Чи відповідає розмір земельної ділянки розташованої за адресою смт. Пісочин, пров.Шевченко № 36 Харківського району що знаходиться в фактичному користуванні, розміру земельної ділянки зазначеному у технічній документації?;

2. Чи відповідає розмір вищевказаної земельної ділянки розміру земельної ділянки зазначеному у Державному акті про право власності на земельну ділянку від 23.06.2008 року?;

3. Чи відповідає розмір вищевказаної земельної ділянки зазначеної у Державному акті про право власності на земельну ділянку від 23.06.2008 року, розміру земельної ділянки відповідно технічної документації БТІ?

Висновком ХНДІСЕ ім.Бокаріуса від 14.06.2011 року за №2209 були дані відповіді на зазначені запитання, а саме, що:

1. Площа земельної ділянки розташованої за адресою: смт.Пісочин, пров.Шевченко, 36, Харківського району Харківської області, що знаходиться у фактичному користуванні не відповідає площам земельних ділянок зазначених у технічному паспорті від 24.03.2010 року та Державному акті на право власності на земельну ділянку від 23.06.2008 року.

2. Площа вищезазначеної земельної ділянки, що знаходиться у фактичному користуванні не відповідає площі земельної ділянки вказаної у Державному акті на право власності на земельну ділянку від 23.06.2008 року.

3. Площа земельної ділянки зазначеної у Державному акті про право власності на земельну ділянку від 23.06.2008 року не відповідає площі земельної ділянки вказаної у технічному паспорті БТІ від 24.03.2010 року.

Представник позивача ОСОБА_1 –ОСОБА_3 вважає, що в експертизі існують деякі неясності при складані графічних додатків та відсутні відповідні до них пояснення в дослідницькій частині, що до конфігурації земельної ділянки, у зв'язку з чим просить провести додаткову експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

1. Яким чином слід відновити порушену межу земельної ділянки №36 по пров.Шевченко в смт.Пісочин, Харківського району, Харківської області? Скласти схему переносу існуючих меж.

2. Вказати розмір відхилень площі земельної ділянки №36 по пров.Шевченко в смт.Пісочин, Харківського району, Харківської області, згідно з державним актом та фактичним користуванням.

Представник відповідача та третя особа в судове засідання не з'явились, належним чином повідомлялись про день та час слухання справи.

Суд, вислухавши думку представника позивача, вважає за необхідне призначити додаткову експертизу, тому що висновок експерта визнано неясним /ст.150 ЦПК України/.

Оскільки для проведення зазначеної експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити.

Витрати по проведенню будівельно-технічної експертизи покласти на позивача.

Керуючись ст.ст.143, 144, 150, 209, 210 ЦПК України, суд -

у х в а л и в:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 –ОСОБА_3 –задовольнити.

Призначити по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: Пісочинська селищна рада Харківського району Харківської області про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, додаткову судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручити експертам Харківського науково-дослідницького інституту судових експертиз ім.Бокаріуса (м. Харків, вул. Золочівська, б. 8-а), попередивши експертів про кримінальну відповідальність по ст.ст. 384, 385 КК України.

Перед експертами поставити наступні питання:

1. Яким чином слід відновити порушену межу земельної ділянки №36 по пров.Шевченко в смт.Пісочин, Харківського району, Харківської області? Скласти схему переносу існуючих меж.

2. Вказати розмір відхилень площі земельної ділянки №36 по пров.Шевченко в смт.Пісочин, Харківського району, Харківської області згідно з державним актом та фактичного користування.

Для проведення будівельно-технічної експертизи направити до Харківського науково-дослідницького інституту судових експертиз ім.Бокаріуса цивільну справу №2034/2-1728/11.

Витрати по проведенню судової будівельно-технічної експертизи покласти на ОСОБА_1.

Копії даної ухвали направити позивачеві, відповідачеві та третій особи.

Розгляд даної цивільної справи до отримання висновку будівельно-технічної експертизи - зупинити.

Ухвала, в частині зупинення провадження по справі під час проведення судової експертизи може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Харківської області шляхом подачі апеляційної скарги, через суд який постановив ухвалу, в 5-денний строк із дня проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення01.12.2011
Оприлюднено03.12.2011
Номер документу19433289
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2034/2-1728/11

Рішення від 19.01.2012

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Юдін Є. О.

Ухвала від 01.12.2011

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Юдін Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні