Постанова
від 25.10.2006 по справі 12/160
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/160

   

ГОСПОДАРСЬКИЙ   СУД   РІВНЕНСЬКОЇ   ОБЛАСТІ

33001 м.Рівне, вул. Яворницького, 59

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

 "25" жовтня 2006 р.                                                                                Справа №  12/160

Господарський суд Рівненської області в складі головуючого судді  Шарапа В.М.

за участю  

секретаря судового засідання   Бережнюк В.В.

представників сторін:  

від позивача    –Хомич Ю.В.

від відповідача –не з'явився

від органу прокуратури - Кухта І.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Рівне справу

за позовом   Прокурор Дубровицького району  в інтересах держави в особі  Управління Пенсійного фонду України в Дубровицькому районі

до відповідача  Закрите акціонерне товариство "Дубровицький завод побутової техніки"

про   стягнення в сумі 18 396 грн. 32 коп.

В С Т А Н О В И В :

Прокурор Дубровицького району в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Дубровицькому районі звернувся до господарського суду Рівненської області з позовом про  стягнення  з  Закритого  акціонерного  товариства  "Дубровицький завод побутової техніки" 18 396 грн. 32 коп. заборгованості по сплаті внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування.

В судовому засіданні прокурор та представник позивача  позовні вимоги підтримали, просять стягнути з відповідача 18 396 грн. 32 коп. боргу на рахунок управління Пенсійного фонду.

Відповідач заперечення на позов не надав. Представник відповідача  в судове засідання не з'явився.  Надав суду заяву про  розгляд справи без його участі.

Суд вважає, що розгляд справи можливий без участі представника відповідача  за наявними у справі матеріалами.

Заслухавши пояснення прокурора та представника позивача, повно і всебічно з"ясувавши обставини справи на підставі чинного законодавства та перевіривши їх дослідженими у судовому засіданні доказами, суд вважає, що позов  підлягає до задоволення.

При розгляді матеріалів справи судом встановлено, що згідно даних обліку позивача за відповідачем існує заборгованість по внесках на обов'язкове державне пенсійне страхування до Управління Пенсійного фонду України на загальну суму 18 396 грн. 32 коп.

Згідно зі ст.ст. 1, 2, 4 Закону України “Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування” відповідач є платником збору на обов'язкове державне пенсійне страхування в розмірі 32% від фактичних витрат на оплату праці працівників, а також винагороди, що виплачується громадянам за виконання робіт (послуг) за угодами цивільно-правового характеру. Ст. 1 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” встановлено, що страхові внески  - кошти відрахувань на соціальне страхування та збір на обов'язкове  державне  пенсійне  страхування,  сплачені згідно  із  законодавством,  що діяло раніше;  кошти,  сплачені на загальнообов'язкове державне пенсійне  страхування  відповідно  до цього Закону.  Згідно п.3 ст.106 Закону територіальні органи Пенсійного фонду за формою і у строки, визначені правлінням Пенсійного фонду, надсилають страхувальникам, які мають недоїмку, вимогу про її сплату. У разі, якщо страхувальник, який одержав вимогу територіального органу Пенсійного фонду про сплату недоїмки і протягом десяти робочих днів після її отримання не сплатив зазначену у вимозі суму недоїмки, або не узгодив вимогу з відповідним органом Пенсійного фонду, або не оскаржив вимогу в судовому порядку, а також у разі якщо страхувальник узгодив вимогу, але не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом десяти робочих днів після отримання узгодженої вимоги, орган Пенсійного фонду має право звернутися до господарського суду з позовом про стягнення недоїмки.

З урахуванням  вищевикладеного позовні вимоги підтверджуються матеріалам справи, а тому підлягають задоволенню повністю.

Керуючись статтями 94, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задоволити.

2. Стягнути з відповідача - Закритого акціонерного  товариства  "Дубровицький завод побутової техніки" (34100, Рівненська область, м.Дубровиця, вул.Вокзальна,5,  р/р 260071280,  МФО 333227 в БВ Ощадбанку м.Дубровиця, код 00729698) на користь Управління Пенсійного фонду України в Дубровицькому районі (34100, Рівненська область, м.Дубровиця, вул.Миру,8, р/р 256083014366 в Дубровицькому відділенні Ощадбанку, код 22553395, МФО 333368) заборгованості по внесках на обов'язкове державне пенсійне страхування 18 396 грн. 32 коп. Виконавчий  лист  видати  після  набрання  рішенням  суду  законної  сили.

 

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного господарського суду через суд першої інстанції, який ухвалив постанову. Заява про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дня проголошення постанови, а в разі проголошення вступної та резолютивної частини - з дня складення постанови в повному обсязі. Апеляційна скарга подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.   

                              Суддя                                                          Шарапа В.М.

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення25.10.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу196884
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/160

Ухвала від 11.10.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шутенко І.А.

Ухвала від 15.03.2011

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Бородіна Л.І.

Судовий наказ від 27.12.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Крейбух О. Г.

Судовий наказ від 27.12.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Крейбух О. Г.

Ухвала від 21.10.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шутенко І.А.

Ухвала від 18.10.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шутенко І.А.

Ухвала від 29.09.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Шутенко І.А.

Ухвала від 28.04.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Судовий наказ від 27.12.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Крейбух О. Г.

Рішення від 14.12.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Крейбух О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні