Ухвала
від 18.11.2011 по справі 5013/2007/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5013/2007/11

   

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД

Кіровоградської області

УХВАЛА

"18" листопада 2011 р.                                                  Справа № 5013/2007/11

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Тимошевської В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи № 5013/2007/11

за позовом: Прокурора Гайворонського району в інтересах держави, в особі Гайворонської районної державної адміністрації, Кіровоградська область, м. Гайворон  

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестагросервіс", Кіровоградська область, Гайворонський район, с. Могильне     

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Мощенської сільської ради Гайворонського району Кіровоградської області, Кіровоградська область, Гайворонський район, с. Мощене

про зобов'язання повернути земельну ділянку  

Представники сторін:

від прокуратури - Сігіда Л.М., старший прокурор відділу представництва інтересів громадян і держави в судах, посвідчення № 884;

від позивача - участі не брали;

від відповідача - участі не брали;

від 3-ї особи - участі не брали.

                                                              ВСТАНОВИВ:

Прокурором Гайворонського району в інтересах держави, в особі Гайворонської районної державної адміністрації подано до господарського суду Кіровоградської області позов № 3-384 вих - 11 від 19.10.2011р. з вимогою зобов'язати (спонукати) товариство з обмеженою відповідальністю "Інвестагросервіс" повернути земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 14,39 га, що розташована за межами населеного пункту с. Мощене Гайворонській районній державній адміністрації шляхом її звільнення.

Ухвалою господарського суду від 02.11.2011 р. поданий позов прийнято до розгляду та порушено провадження у справі № 5013/2007/11. Розгляд справи в судовому засіданні призначено на 18.11.2011 р. та зобов'язано учасників судового процесу надати документи та докази, необхідні для розгляду спору по суті. Крім того, вказаною ухвалою до участі у справі залучено третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Мощенську сільську раду Гайворонського району Кіровоградської області.

В судовому засіданні 18.11.2011р. представник прокуратури позовні вимоги підтримав.

Представники сторін та третьої особи в судове засідання 18.11.2011р. не з'явились, вимог ухвали суду не виконали, витребуваних документів не подали.

Натомість, 16.11.2011р. на адресу суду від відповідача надійшло телеграфне клопотання про перенесення  розгляду справи, у зв'язку з неможливістю бути присутнім на засіданні.

Враховуючи викладене, у зв'язку з неявкою в судове засідання сторін і третьої особи та неподання ними витребуваних доказів, розгляд справи підлягає відкладенню на підставі п.п. 1, 2 ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись ст. ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України,  господарський суд

                                                              УХВАЛИВ:  

1. Розгляд справи № 5013/2007/11 відкласти до 13.12.2011 р. о  15 год. 15  хв.  

2. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: м. Кіровоград, вул. В'ячеслава Чорновола, 29/32, 3- й поверх, кім. № 324.

3. Зобов'язати учасників судового процесу в строк до 10.12.2011 р. надати суду:

Позивача: письмову позицію стосовно підтримання чи заперечення позову прокурора; документально підтверджені відомості щодо розмежування земель на відповідній території у відповідності із Законом України "Про розмежування земель державної та комунальної власності" та нормативно обґрунтувати наявність повноважень на розпорядження земельною ділянкою; письмові відомості щодо уповноваження Мощенської сільської ради на розпорядження спірною земельною ділянкою; відомості про прийняття будь-яких розпоряджень з приводу земельної ділянки, щодо якої виник спір та/або рішень конкурсної комісії  (у разі виставлення на конкурс);  відомості про звернення відповідача із заявою  про надання в оренду спірної земельної ділянки та результати її розгляду; рішення конкурсної комісії № 1 від 22.03.2010 р., №23 від 22.11.2007 р. та протоколи засідань, розпорядження про створення зазначеної конкурсної комісії та положення, яке регламентує її діяльність і визначає порядок проведення земельних торгів.

У разі відсутності чи неможливості подання документів - повідомити суд з наведенням документально підтверджених  причин.

Господарський суд звертає увагу позивача на обов'язковість виконання вимог ухвали суду в силу Конституції України (ст. 124), Господарського процесуального кодексу України (ст. 4-5) та передбачену за їх невиконання відповідальність (ст. 382 Кримінального кодексу, п. 5 ч. 1 ст. 83, ст. 90 Господарського процесуального кодексу).

Відповідача: відзив на позов; докази направлення відзиву прокурору та позивачу; відомості щодо фактичного зайняття вказаної у позові земельної ділянки, із зазначенням правових підстав такого зайняття та наданням відповідних правоустановчих документів на земельну ділянку; відомості стосовно подання заяв про отримання земельної ділянки в оренду та результати їх розгляду; відомості про участь у земельних торгах; відомості щодо підписання з Мощенською сільською радою  договору оренди землі від 18.01.2011 р. та всі документи, які стосуються його виконання (додатки до договору); докази реєстрації договору в ДЗК (у разі проведення такої реєстрації); письмово повідомити яким чином використовується (займається) відповідна земельна ділянка; у разі звільнення земельної ділянки на час розгляду справи - докази такого звільнення.

У разі відсутності чи неможливості подання документів - повідомити суд з наведенням документально підтверджених  причин.

Третю особу (Мощенську сільську раду Гайворонського району Кіровоградської області): документально підтверджені відомості щодо розмежування земель на відповідній території у відповідності із Законом України "Про розмежування земель державної та комунальної власності" та нормативно обґрунтувати наявність повноважень  на розпорядження земельною ділянкою, у т.ч. на укладення з відповідачем договору оренди землі від 18.01.2011 р.; всі документи, які стосуються виконання договору (додатки до договору); докази реєстрації договору в ДЗК (у разі проведення такої реєстрації); всі рішення, які приймались стосовно даної земельної ділянки та оформлення права користування  нею.

У разі відсутності чи неможливості подання документів - повідомити суд з наведенням документально підтверджених  причин.

4. Примірники ухвали направити сторонам у справі, Прокурору Гайворонського району, Прокуратурі Кіровоградської області та третій особі.

Суддя                                                                                 В.В. Тимошевська

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення18.11.2011
Оприлюднено22.12.2011
Номер документу19890692
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5013/2007/11

Рішення від 13.01.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 13.01.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 05.01.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 21.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 18.11.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 02.11.2011

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні