Ухвала
від 16.11.2011 по справі 5015/5873/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м.Львів, вул.Личаківська, 128

УХВАЛА

          

16.11.11                                                                       Справа№ 5015/5873/11

За позовом:  Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, м.Львів

до відповідача  :  Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕУ РУБІН», м.Львів

про:   стягнення 11 070,00 грн.

                                                                                                        

                                                                                               Суддя  Кітаєва С.Б.

Секретар : Романюк В.О.

Представники:   

від позивача:           не з»явився

від відповідача  :    не з»явився

Суть спору: Позов заявлено  Фізичною особою-підприємцем ОСОБА_1, м.Львів, до відповідача , Товариства з обмеженою відповідальністю «ЕУ РУБІН», м.Львів, про стягнення боргу у розмірі 11 070,00 грн.

     Провадження у справі порушено ухвалою від 10.10.2011 року, розгляд справи призначено на 16.11.2011 року; вимоги до   сторін по підготовці справи до розгляду в засіданні висвітлено в ухвалі.

     Відповідач  ухвалу про порушення провадження не отримав за вказаною у позовній заяві адресою ; поштове відправлення повернулось до суду без вручення.

     Позивач отримав ухвалу про порушення провадження у справі 17.10.11 року , що підтверджується наявним у справі поштовим повідомленням про вручення рекомендованої кореспонденції.

      В судове засідання 16.11.2011 року сторони явку повноважних представників  не забезпечили.

     На виконання вимог ухвали від 10.10.2011 року від позивача не поступили  (п.3. ухвали) документи, які  в п.4 ухвали суд зобов»язав позивача подати.

     Від  відповідача 15.11.11 р в канцелярії суду зареєстровано подану заяву  ( б/н і без дати) про визнання позову.

     Відповідно  до ст.32 ГПК України доказами у справі є будь-які фактичні дані , на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність  чи відсутність  обставин, на яких грунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору. Ці дані, зокрема, встановлюються письмовими доказами.    

      Відповідно до ст.33 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу свої вимог і заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу.

      Відповідно до ст.22 Господарського процесуального кодексу України , сторони, окрім процесуальних прав, несуть певні процесуальні обов»язки.

       Так, відповідно до с.3 ст.22 ГПК, сторони зобов»язані добросовісно користуватися  належними їм процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів  другої сторони, вживати заходів до всебічного повного та об»єктивного дослідження обставин справи.

     Добросовісність користування процесуальними правами слід розглядати таким чином, що сторони,які беруть участь у справі, не повинні зловживати  наданими їм правами.

     Обов»язки осіб, які беруть участь у справі, встановлено статтями ГПК.

     Господарський суд покладає виконання певних обов»язків на осіб, які беруть участь у справі, і виконання покладених обов»язків є обов»язковим для таких осіб.

     За невиконання обов»язків, як установлених ГПК, так і покладених на сторони господарським судом, господарський суд може застосувати до них заходи процесуальної відповідальності, зокрема, залишення позову без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав  витребувані господарським судом  матеріали, необхідні для вирішення спору, чи не забезпечив явку повноважного представника в судове засідання.    

     Відповідно до п.5 ст.81 ГПК України господарський суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав  витребувані господарським судом матеріали, необхідні для вирішення спору, або представник позивача  не з»явився на виклик у засідання господарського суду і його нез»явлення перешкоджає  вирішенню спору.

      Відповідно до ч.6 ст.22 ГПК України господарський суд не приймає відмови від позову, зменшення розміру позовних вимог, визнання позову відповідачем, якщо ці дії суперечать законодавству або порушують чиї-небуть права і охоронювані законом інтереси.

     Відповідно до ст.4-3 ГПК України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності.

    Сторони, інші особи, які беруть участь у справі, обґрунтовують свої вимоги і заперечення поданими суду доказами.

    Оскільки сторони не подали суду витребовуваних документів, не забезпечили  в засідання явку повноважних представників, суд вбачає за необхідне відкласти розгляд справи на іншу дату.

      Керуючись ст.ст.77,86 ГПК України, суд, -

                                                       У Х В А Л И В :   

                                                                                               

1.          Розгляд справи відкласти на 25.11.2011 р. о 16 год.05 хв.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду  Львівської області за адресою: вул.Личаківська, 128, 5-й поверх, кабінет № 502.

2.          Позивачу і відповідачу –виконати вимоги ухвали суду від 10.10.2011 року і подати витребовувані документи.

     

3.          Сторонам -  у зв»язку із запровадженням автоматизованої системи документообігу у господарському суді, з метою належної реєстрації та своєчасного передання таких матеріалів до судді, кореспонденцію до суду рекомендується подавати за день до судового засідання, з реєстрацією у канцелярії суду (2-й поверх).

4.          Повторно зобов»язати    позивача , у строки зазначені в п.3 ухвали, подати:  

 1.  письмове підтвердження суму   боргу станом на час розгляду справи.

 2.  надати письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає судових рішень цих органів;

 3. відповідно до ст.20 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців»надати відомості, які містить ЄДР станом на час подання позову до суду, про позивача та відповідача .  

 4. по п.5.1 договору –письмово інформувати , чи  договір від 17.06.2011 року  «Про надання юридичних послуг»було доповнено або змінено за письмовою згою сторін. При наявності –надати в підтвердження відповідні документи (які становлять невід»ємну частину договору).

       5.надати в   копіях  до справи свідоцтво про держану реєстрацію позивача, як  фізичної особи-підприємця ; належними доказами  підтвердити , яким видом діяльності має право займатись  позивач ;

       6.при наявності  надати : письмові звернення до відповідача з вимогою  провести розрахунок за надані послуги;  додаткові докази в обґрунтування заявлених вимог, в т.ч. виконання умов р.2 договору;

      7.надати  для огляду в судове засідання оригінали документів, долучених до позовної заяви  , а також –оригінали документів, які витребовуються  судом;   

      8.  у випадку неможливості подати  витребовувані документи –подати письмове  пояснення причин; .

     9. надати в письмовій формі , підтверджене документально, обгрунтування  вартості наданих послуг (в оригіналах  для огляду в засіданні, в  копіях до справи у строки вказані в п.3 ухвали).  У випадку неможливості подати такі документи –письмово пояснити причини.

     10. явка повноважного представника в судове засідання обов»язкова.

       5. Повторно зобов»язати    відповідача , у строки зазначені в п.3 ухвали, подати:            

   

    1. письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає судових рішень цих органів;

   2. відповідно до ст.20 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців» надати відомості, які містить ЄДР станом на час подання позову до суду, про  відповідача .     

   3. по п.5.1 договору –письмово інформувати , чи  договір від 17.06.2011 року  «Про надання юридичних послуг»було доповнено або змінено за письмовою згою сторін. При наявності –надати відповідні документи в підтвердження ,зокрема, додатків до договору,  які становлять невід»ємну частину договору.

    4. у випадку неможливості  надати витребовувані документи, письмово пояснити причини.

.      5. при наявності - надати  в оригіналах та копіях  платіжні доручення, по яких відповідач провів розрахунок з позивачем  за   прийняті по актах роботи (надані послуги);

       6.надати для огляду статут товариства ;

       7.  надати документи в  підтвердження виконання  зобов»язань за договором (р.3 договору), отримання послуг від позивача вартістю, яка вказана в актах. Надати  в письмовій формі , підтверджене документально, обгрунтування  вартості наданих послуг (в оригіналах  для огляду в засіданні, в  копіях до справи у строки вказані в п.3 ухвали).  У випадку неможливості подати такі документи –письмово пояснити причини.

         8. явка повноважного представника  відповідача в судове засідання обов»язкова.

Повноваження представників сторін повинні бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видається юридичною особою, підписом керівника з прикладенням печатки цієї юридичної особи). У разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівником або засновниками –наказ, рішення, розпорядження, протокол тощо (або засвідчені належним чином витяги з них), які підтверджують службовий статус представника.

При направлені до суду документів посилання на номер справи обов’язкове.

    

Суддя     Кітаєва С.Б.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення16.11.2011
Оприлюднено20.12.2011
Номер документу19894972
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5015/5873/11

Рішення від 30.12.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 04.01.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 12.01.2012

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Рішення від 25.11.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 16.11.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 10.10.2011

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні