Ухвала
від 01.12.2011 по справі 01/2670
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРК АСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"01" грудня 2011 р. Справа № 01/267 0

Суддя господарськог о суду Черкаської області Че вгуз О.В., розглянувши клопота ння ліквідатора про продовже ння строку ліквідаційної про цедури

у справі за заявою фізичної особи-підприємця ОСОБА_1

до приватного підприємств а «Супой-Рибак 1», м. Черкаси

про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарсько го суду Черкаської області в ід 27 листопада 2007 року приватне підприємство «Супой-Рибак 1» (м. Черкаси, вул. Хоменка, 19, код Є ДР 32129593) визнано банкрутом та ві дкрито ліквідаційну процеду ру. 10 лютого 2009 року ліквідатор ом банкрута призначено арбіт ражного керуючого Голінно го Андрія Михайловича.

До суду з клопотанням про пр одовження строку ліквідацій ної процедури банкрута зверн увся ліквідатор, в зв' язку з неможливістю закінчення вчи нення ліквідаційних заходів у встановлені терміни.

Дослідивши матеріали спра ви, вбачається за необхідне к лопотання ліквідатора задов ольнити з наступних правових підстав та мотивів.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом» (д алі - Закон) провадження у с правах про банкрутство регул юється цим Законом, Господар ським процесуальним кодексо м України, іншими законодавч ими актами.

Згідно з абз. 4 ст. 1 Закону суб ' єкт господарської діяльно сті може бути визнаний банкр утом тільки в разі встановле ння господарським судом його неспроможності відновити св ою платоспроможність та задо вольнити визнані судом вимог и кредиторів не інакше як чер ез застосування ліквідаційн ої процедури.

Відповідно до ст. 22 Закону ст рок ліквідаційної процедури не може перевищувати дванад цяти місяців. Господарський суд може продовжити цей стро к на шість місяців, якщо інше н е передбачено цим Законом.

Ліквідатор зобов' язаний вчинити ліквідаційні заходи і передати на затвердження г осподарському суду звіт та л іквідаційний баланс у встано влений строк, при невиконанн і ліквідатором цих дій у гран ичні строки, визначені Закон ом, не є підставою для припине ння провадження у справі про банкрутство.

Наслідків перевищення стр оків ліквідаційної процедур и Закон не містить, про що зазн ачено у п. 86 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18 грудня 2009 року “Про судову пр актику у справах про банкрут ство”.

Аналогічна правова позиці я зазначена у постанові Вищо го господарського суду Украї ни від 10.08.2010 р. у справі №01-10-01/369.

Враховуючи наявність нез адоволених вимог кредиторів , приймаючи до уваги, що у вста новлені Законом строки лікві датору завершити процедуру л іквідації банкрута не вдалос ь, строк ліквідаційної проц едури банкрута необхідно пр одовжити.

На підставі вищевказаног о, керуючись ст. ст. 22, 24 Закону Ук раїни «Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом», ст. 86 Г ПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання ліквідат ора задовольнити повністю.

Продовжити строк ліквіда ційної процедури приватного підприємства «Супой-Рибак 1» та повноважень ліквідатора банкрута - арбітражного кер уючого Голінного Андрія Ми хайловича на шість місяці в.

Зобов' язати ліквідатора вжити заходів щодо завершенн я ліквідаційної процедури у встановлені терміни та за ре зультатами виконаної роботи надати суду та кредиторам зв іт.

Суддя О.В. Чевгуз

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення01.12.2011
Оприлюднено20.12.2011
Номер документу19904972
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01/2670

Ухвала від 13.08.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 31.07.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 31.05.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 28.05.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 01.12.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 31.05.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні