Ухвала
від 30.11.2011 по справі 9/67/б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІ ВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"30" листопада 2011 р. справа № 9/67/б

За заявою Управлінн я Пенсійного фонду України в Кельменецькому районі Черні вецької області

до товариства з обмеж еною відповідальністю “Нива -Л” с. Ленківці Кельменецьког о району Чернівецької област і

про визнання боржни ка банкрутом

Суддя М.І . Ніколаєв

Представники:

Кредитор - ОСОБА_1, дов іреність від 19.04.2011 року.

Ліквідатор - не з' явився

СУТЬ СПОРУ:

Ухвалою господарського су ду Чернівецької області від 18.08.2010 року за заявою Управління пенсійного фонду України в К ельменецькому районі Чернів ецької області порушено спра ву про визнання банкрутом то вариства з обмеженою відпові дальністю “Нива-Л” с. Ленківц і Кельменецького району Черн івецької області як відсутнь ого боржника в порядку ст. 52 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”, постановою від 07.09.2010 року бо ржника визнано банкрутом, ві дкрито ліквідаційну процеду ру, строк якої встановлено до 21.03.2011 року, ліквідатором банкру та призначено арбітражного к еруючого Вікнянську Тетяну В асилівну.

Ухвалою суду від 30.06.2011 року пр ипинено процедуру ліквідаці ї товариства з обмеженою від повідальністю “Нива-Л” с. Лен ківці Кельменецького району Чернівецької області, здійс нено до загальних процедур б анкрутства, передбачених Зак оном України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”, процедуру розпорядження майном боржника та зобов' яз ано ініціюючого кредитора по дати до офіційних друкованих органів у десятиденний стро к за його рахунок оголошення про порушення справи про бан крутство товариства з обмеже ною відповідальністю “Нива-Л ” с. Ленківці Кельменецького району Чернівецької області .

Ухвалою попереднього судо вого засідання від 28.09.2011 року за тверджено реєстр вимог креди торів на загальну суму 112115,41 грн .

Постановою від 11.10.2011 року бор жника визнано банкрутом, від крито ліквідаційну процедур у, ліквідатором банкрута при значено розпорядника майна б оржника арбітражного керуюч ого Вікнянську Т.В.

14.11.2011 року Відділення виконав чої дирекції Фонду соціально го страхування від нещасних випадків на виробництві та п рофесійних захворювань Укра їни у Кельменецькому районі Чернівецької області зверну лося із заявою про визнання г рошових вимог до боржника в с умі 581292,08 грн., розгляд якої приз начено в судовому засіданні 30.11.2011 року.

Ліквідатор в судове засіда ння 30.11.2011 року не з' явився, від зиву на заяву кредитора не на дав.

Заслухавши пояснення кред итора та розглянувши заяву і додані до неї документи, а так ож матеріали, надані в судово му засіданні, суд дійшов висн овку, що вимоги кредитора є об ґрунтованими.

У відповідності до абз. 2 ч. 1 с т. 14 Закону кредитори за вимог ами щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди , аліментів, а також за вимогам и щодо відшкодування шкоди, з аподіяної життю та здоров' ю громадян, мають право подати до господарського суду пись мові заяви з вимогами до борж ника, а також документи, що їх підтверджують.

Відповідно до розділу ХІ За кону України “Про загальнооб ов' язкове державне соціаль не страхування від нещасного випадку на виробництві та пр офесійного захворювання, які спричинили втрату працездат ності”, який набрав чинності 01.04.2001 р., підприємства, установи , організації передають до Фо нду соціального страхування від нещасних випадків на вир обництві та професійних захв орювань України документи, я кі підтверджують право праці вників на страхові виплати, і нші соціальні виплати від не щасного випадку на виробницт ві та професійного захворюва ння, для проведення цих випла т.

Згідно з п. 2 ч.1 ст. 31 Закону в др угу чергу задовольняються ви моги, що виникли із зобов' яз ань банкрута перед працівник ами підприємства-банкрута (з а винятком повернення внескі в членів трудового колективу до статутного фонду підприє мства), крім вимог, задоволени х у першу чергу, зобов' язань , що виникли внаслідок заподі яння шкоди життю та здоров' ю громадян, шляхом капіталіз ації відповідних платежів у порядку, встановленому Кабін етом Міністрів України, зобо в' язань зі сплати страхових внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування, а також вимоги громад ян - довірителів (вкладників) д овірчих товариств або інших суб' єктів підприємницької діяльності, які залучали май но (кошти) довірителів (вкладн иків).

Порядок капіталізації пла тежів для задоволення вимог, що виникли із зобов' язань п ідприємства-банкрута перед г ромадянами внаслідок заподі яння шкоди їх життю і здоров' ю, затверджено постановою Ка бінету Міністрів України від 06.05.2000 р. № 765.

Наданими відділенням вико навчої дирекції Фонду докуме нтами та розрахунками, викон аними у відповідності до заз наченого Порядку, підтверджу ється сума необхідних капіта лізованих платежів у розмірі 581292,08 грн. для проведення виплат и потерпілим від нещасного в ипадку на виробництві підпри ємства-банкрута громадянам ОСОБА_2, ОСОБА_3 та ОСО БА_4

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 5, 23, 24, 31 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом”, суд -

У Х В А Л И В :

1. Визнати вимоги відділ ення виконавчої дирекції Фон ду соціального страхування в ід нещасних випадків на виро бництві та професійних захво рювань України у Кельменецьк ому районі Чернівецької обла сті до товариства з обмежено ю відповідальністю “Нива-Л” с. Ленківці Кельменецького р айону Чернівецької області н а суму 581292,08 грн. капіталізовани х платежів для задоволення в имог, що виникли із зобов' яз ань банкрута перед громадяна ми внаслідок заподіяння шкод и їх життю і здоров' ю.

2. Ліквідатору Вікнянській Т .В. здійснювати задоволення в казаних вимог у другу чергу.

Суддя М.І .Ніколаєв

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення30.11.2011
Оприлюднено22.12.2011
Номер документу19914805
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/67/б

Постанова від 21.10.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 28.09.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 15.05.2013

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 05.04.2013

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 24.12.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 11.12.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 23.11.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 09.11.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 05.12.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 30.11.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні