Постанова
від 21.10.2011 по справі 9/67/б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"21" жовтня 2011 р. Справа № 9/67/б

За заявою Управління Пенсійного фонду України в Кельменецькому районі Чернівецької області

до товариства з обмеженою відповідальністю В«Нива-ЛВ» с. Ленківці Кельменецького району Чернівецької області

про визнання боржника банкрутом

Суддя М.І. Ніколаєв

Представники:

Від кредитора -ОСОБА_1, довіреність від 06.04.2011, ОСОБА_2, довіреність від 18.03.2011 року.

Від боржника -не з'явився

Розпорядник -ОСОБА_3

СУТЬ СПОРУ: Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 18.08.2010 року за заявою Управління пенсійного фонду України в Кельменецькому районі Чернівецької області порушено справу про визнання банкрутом товариства з обмеженою відповідальністю В«Нива-ЛВ» с. Ленківці Кельменецького району Чернівецької області як відсутнього боржника в порядку ст. 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , постановою від 07.09.2010 року боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, строк якої встановлено до 21.03.2011 року, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого ОСОБА_3.

Ухвалою суду від 30.06.2011 року припинено процедуру ліквідації товариства з обмеженою відповідальністю В«Нива-ЛВ» с. Ленківці Кельменецького району Чернівецької області, здійснено до загальних процедур банкрутства, передбачених Законом України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , процедуру розпорядження майном боржника та зобов'язано ініціюючого кредитора подати до офіційних друкованих органів у десятиденний строк за його рахунок оголошення про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю В«Нива-ЛВ» с. Ленківці Кельменецького району Чернівецької області.

Ухвалою попереднього судового засідання від 28.09.2011 року затверджено реєстр вимог кредиторів на загальну суму 112115,41 грн.

30.09.2011 року надійшло клопотання голови комітету кредиторів боржника про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, призначення розпорядника майна ліквідатором банкрута.

Присутні в судовому засіданні 11.10.2011 року представники членів комітету кредиторів підтримали клопотання про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута ОСОБА_3

У судовому засіданні 11.10.2011 року оголошено перерву до 21.10.2011 року.

Заслухавши пояснення учасників судового засідання, розглянувши матеріали справи, суд встановив, що господарсько-фінансова діяльність боржником не здійснюється, потенціальних інвесторів у справі немає, майнові активи боржника не дають йому можливості самостійно відновити платоспроможність товариства.

У зв'язку з наведеними обставинами 29.09.2011 року комітет кредиторів прийняв рішення про звернення до суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, а також призначення ліквідатором банкрута розпорядника майна боржника ОСОБА_3 (протокол засідання комітету кредиторів від 29.09.2011 року №1). Порушень під час скликання і проведення перших зборів кредиторів і засідання комітету кредиторів судом не встановлено.

Згідно з затвердженим судом реєстром вимог кредиторів кредиторська заборгованість боржника становить 112115,41 грн.

У свою чергу, оцінюючи з поданого проміжного балансу боржника співвідношення активів і пасивів останнього, суд дійшов висновку, що фінансовий стан товариства з обмеженою відповідальністю В«Нива-ЛВ» с. Ленківці Кельменецького району Чернівецької області характеризується ознаками неплатоспроможності, коли за відсутності інвесторів задоволення вимог кредиторів можливе не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Згідно зі статтею 24 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» (далі -Закон) у постанові про визнання боржника банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, передбаченому для призначення керуючого санацією.

Господарський суд має право призначити ліквідатором особу, яка виконувала повноваження розпорядника майна або (та) керуючого санацією боржника.

У відповідності до частини 8 статті 16 Закону до компетенції комітету кредиторів належить, зокрема, прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

Таким чином, враховуючи відповідне рішення комітету кредиторів, ліквідатором банкрута належить призначити розпорядника майна боржника арбітражного керуючого ОСОБА_3

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 3-1, 16, 22-24 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , суд -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю В«Нива-ЛВ» с. Ленківці Кельменецького району Чернівецької області (ідентифікаційний код 03767179) та відкрити ліквідаційну процедуру. Строк ліквідаційної процедури встановити протягом 12 місяців -до 22 жовтня 2012 року.

2. Ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого ОСОБА_3

3. З дня прийняття цієї постанови:

підприємницька діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу;

строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язання щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) вважається таким, що настав;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута;

відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

укладення угод, пов'язаних з відчуженням майна банкрута чи передачею його майна третім особам, допускається лише в межах ліквідаційної процедури у встановленому порядку;

скасовується арешт та інші обмеження, накладені на майно боржника, визнаного банкрутом. Накладення нових арештів або нових обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрута та розпорядження його майном.

4. Зобов'язати ліквідатора у п'ятиденний строк з дня прийняття цієї постанови опублікувати відомості про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друкованих органах. Оголошення повинне містити відомості, передбачені ч. 5 ст. 23 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

6. Цю постанову надіслати банкруту, кредиторам, ліквідатору, Державному органу з питань банкрутства, ВДВС Кельменецького РУЮ.

Суддя М.І.Ніколаєв

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення21.10.2011
Оприлюднено03.08.2015
Номер документу47544057
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/67/б

Постанова від 21.10.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 28.09.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 15.05.2013

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 05.04.2013

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 24.12.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 11.12.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 23.11.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 09.11.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 05.12.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 30.11.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні