Ухвала
від 13.12.2011 по справі 13/105-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬН ИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майда н Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71 -81-98


У Х В А Л А

"13" грудня 2011 р. Справа № 13/105-Б

11:20 13.12.11

За заявою кредитора національної компанії „У крагролізинг” в особі Хмельн ицької

філії м. Хмельницьк ий

до боржника відкритого акціонерного тов ариства „Жванецьке РТП”

с . Жванець Кам' янець-Подільс ького району

про визнання б оржника банкрутом (перегл яд ухвали про затвердження

звіту ліквід атора та ліквідаційного бала нсу

за нововиявлени ми обставинами)

Суддя М атущак О. І.

За участю представників ст орін:

Ініціюючого кредитора: О СОБА_1 по довіреності № 14/20-226-11 в ід 04.10.2011р.

За участю Шишкіна С.В. - арб ітражного керуючого

Ухвалою господарського су ду від 18.04.2006 р. порушено провадж ення у даній справі про визна ння банкрутом боржника - відк ритого акціонерного товарис тва „Жванецьке РТП” с. Жванец ь Кам' янець-Подільського ра йону, введено мораторій на за доволення грошових вимог кре диторів.

Ухвалою суду 24.05.2006 р. відкрито процедуру розпорядження май ном боржника та призначено р озпорядником майна - арбітра жного керуючого Шишкіна С.В.

Оголошення про порушення п ровадження у даній справі оп убліковано в газеті “Голос У країни” №113 від 22.06.2006 р.

Реєстр грошових вимог кред иторів у даній справі затвер джено ухвалою господарськог о суду від 28.07.2006 р. де єдиним кред итором боржника залишився ін іціюючий кредитор.

Постановою суду від 07.09.2006 р. бо ржника визнано банкрутом, ві дкрито відносно нього ліквід аційну процедуру та призначе но ліквідатором боржника - а рбітражного керуючого Шишкі на С.В.

Ухвалою суду від 09.04.2008 р. затве рджено звіт ліквідатора - ар бітражного керуючого Шишкін а С.В., ліквідаційний баланс, л іквідовано боржника, припине но провадження у справі, а вим оги ініціюючого кредитора не задоволені за недостатністю активів (коштів) боржника у су мі 1693687,30 грн., ухвалено вважати п огашеними.

Також, зазначеною ухвалою з обов' язано державного реєс тратора Кам' янець-Подільсь кої райдержадміністрації ви ключити з Єдиного державного реєстру підприємств та орга нізацій України - відкрите а кціонерне товариство „Жване цьке РТП” с. Жванець Кам' яне ць-Подільського району, яке з начилося під ідентифікацій ним кодом 03079054, а копії ухвали ра зом із ліквідаційним балансо м надіслано в адреси єдиного кредитора, ліквідатора, держ авного реєстратора Кам' яне ць-Подільської райдержадмін істрації, відділу ДВС Кам' я нець-Подільського міськрайо нного управління юстиції, Хм ельницького обласного управ ління статистики та сектору з питань банкрутства Хмельни цької області.

В адресу господарського су ду 30.11.2011р. від директора Хмельн ицької філії НАК „Украгроліз инг” Шумиводи В.П. надійшла за ява про перегляд за нововияв леними обставинами ухвали с уду у даній справі від 09.04.2008 р., як ою затверджено ліквідаційни й баланс, боржника ліквідова но, а провадження у справі при пинено.

Керівник ініціюючого кред итора свою заяву мотивує тим , що на його запит від 17.11.2011 р. дер жавним реєстратором виконав чого комітету Хмельницької м іської ради надано витяг з Єд иного державного реєстру юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців серії АС № 859253(54) де станом на 17.11.2011 р. у такому реє стрі значиться запис № 1 про де ржавну реєстрацію сільсько господарського товариства з обмеженою відповідальністю - виробнича фірма „Обрій” с. Г аврилівці, вул. Леніна, 1 Кам' янець-Подільського району, а у розділі „Перелік засновни ків (учасників) юридичної осо би”, значиться ВАТ „Жванецьк е РТП”, індекс 32365, Хмельницька область, Кам' янець-Подільсь кий район, с. Жванець, вул. 60- річ чя Жовтня, 4, ідентифікаційний код 03079054 із розміром внеску до с татутного фонду - 149 000 грн.

Представник ініціюючого к редитора разом із арбітражни м керуючим в судовому засіда нні підтримали подану заяву ініціюючого кредитора про пе регляд ухвали від 09.04.2008 р. за нов овиявленими обставинами, від новлення провадження у справ і на стадію ліквідаційної пр оцедури у зв' язку із виявле ними ним активами, які можлив о віднести до ліквідаційної маси.

Враховуючи зазначене вище , господарським судом до уваг и приймається наступне.

У відповідності до ч. ч. 2, 5 ст . 32 Закону України „Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом”(надалі Закону), якщо за результатами ліквідаційн ого балансу після задоволенн я вимог кредиторів не залиши лося майна, господарський су д виносить ухвалу про ліквід ацію юридичної особи - банкру та. Копія цієї ухвали направл яється органу, який здійснив державну реєстрацію юридичн ої особи - банкрута, та органам державної статистики для ви ключення юридичної особи з Є диного державного реєстру пі дприємств та організацій Укр аїни, а також власнику (органу , уповноваженому управляти м айном), органам державної под аткової служби за місцезнахо дженням банкрута.

Якщо ліквідатор не виявив м айнових активів, що підлягаю ть включенню до ліквідаційно ї маси, він зобов'язаний подат и господарському суду ліквід аційний баланс, який засвідч ує відсутність у банкрута ма йна.

Згідно з п. 1 ст. 112, ст. 114 Господа рського процесуального коде ксу України, господарський суд може переглянути прийн яте ним судове рішення, яке н абрало законної сили, за ново виявленими обставинами.

Підставами для перегляду с удових рішень господарськог о суду за нововиявленими обс тавинами є істотні для справ и обставини, що не були і не мо гли бути відомі особі, яка зве ртається із заявою, на час роз гляду справи.

Рішення і ухвали, що набрал и законної сили і прийняті су дом першої інстанції, перегл ядаються господарським судо м, який прийняв ці судові ріше ння.

Перегляд за нововиявленим и обставинами постанов і ухв ал апеляційної і касаційної інстанції, якими змінено або скасовано судове рішення су ду першої інстанції, здійсню ється судом тієї інстанції, я ким змінено або прийнято нов е судове рішення.

Заява про перегляд рішення , ухвали, постанови за нововия вленими обставинами розгляд аються господарським судом у судовому засіданні у місячн ий строк з дня їх надходження .

Неявка заявника та інших ос іб, які беруть участь у справі , не є перешкодою для розгляду заяви.

За результатами перегляду судового рішення приймаєтьс я ухвала - у разі зміни чи скас ування ухвали або залишення рішення, ухвали, постанови бе з змін.

Рішення, ухвала, постанова, прийняті за результатами пер егляду судових рішень за нов овиявленими обставинами, над силаються сторонам, прокурор у у п' ятиденний строк з дня ї х прийняття.

У разі скасування судового рішення за результатами йог о перегляду за нововиявленим и обставинами справа розгляд ається господарським судом з а правилами, встановленими ц им Кодексом.

Підсумовуючи зазначене ви ще, господарський суд приход ить до висновку, що арбітражн ий керуючий Шишкін С.В. викону ючи повноваження ліквідатор а боржника та під час подання звіту і ліквідаційного бала нсу боржника не знав та не міг знати як учасник судового пр оцесу у даній справі про банк рутство про те, що боржник у да ній справі є засновником інш ої юридичної особи із розмір ом внеску до статутного фонд у - 149 000 грн.

Зважаючи на викладене вище , господарський суд приходит ь до висновку, що заява директ ора Хмельницької філії НАК „ Украгролізинг” Шумиводи В.П. про перегляд ухвали господа рського суду якою затверджен о звіт та ліквідаційний бала нс боржника від 09.04.2008 р. із припи ненням провадження у справі про банкрутство за нововиявл еними обставинами є обґрунт ованою, тому підлягає задово ленню, а зазначена ухвала ска суванню із поновленням прова дження у справі про банкрутс тво боржника на стадії лікві даційної процедури.

Оскільки провадження у спр аві про банкрутство підлягає поновленню, то відповідно зг ідно з ст. ст. 11, 12, 13 зазначеного З акону, необхідно відновити п ровадження у даній справі та зобов' язати державного реє стратора Кам' янець-Подільс ької райдержадміністрації с касувати запис у Єдиному дер жавному реєстрі юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців про припинення юридичн ої особи - боржника.

Керуючись ст.ст. 25, 32 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом”, ст. ст . 38, 86, 112, 114 Господарського процес уального кодексу України, су д -

У Х В А Л И В:

Заяву директора Хмель ницької філії НАК „Украгролі зинг” Шумиводи В.П. задовол ьнити.

Ухвалу господарського с уду у справі № 13/105-Б від 09.04. 2008р. про затвердження ліквіда ційного балансу боржника та звіту ліквідатора із припине нням провадження у справі ск асувати за нововиявленими об ставинами.

Відновити провадження у справі № 13/105-Б про банк рутство боржника на стадію л іквідаційної процедури та повноваження ліквідатора боржника - відкритого акці онерного товариства „Жванец ьке РТП” с. Жванець Кам' янец ь-Подільського району арбіт ражного керуючого Шишкіна Се ргія Вікторовича (АДРЕСА_1 , ліцензія серії НОМЕР_1 ві д 20.10.2011 р.)

Строк ліквідаційної проце дури призначити на три місяц і, тобто до 13 березня 2012 року.

Зобов' язати ліквідат ора вжити належних у відпо відності до ст. 25 Закону Украї ни „Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом” заходів щодо виявлення, оцінки та реа лізації активів боржника з м етою проведення розрахунків із кредиторами та подати зві т і ліквідаційний баланс до г осподарського суду у строк до 13.06.2012 р.

Зобов' язати державного р еєстратора Кам' янець-Поділ ьської райдержадміністраці ї вилучити із Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців - відкрите акціонерне то вариство „Жванецьке РТП” с. Ж ванець Кам' янець-Подільськ ого району (ідентифікаційний код 03079054) запис про припинення ю ридичної особи - боржника, в несеного на підставі ухвали господарського суду Хмельни цької області у даній справі від 09 квітня 2008р.

Копії ухвали надіслати в адреси ініціюючого кредито ра, ліквідатора (арб. кер. Шишк іна С.В.), державного реєстрато ра Кам' янець-Подільської ра йдержадміністрації, відділу ДВС Кам' янець-Подільського міськрайонного управління ю стиції, Хмельницького обласн ого управління статистики та сектору з питань банкрутств а у Хмельницькій області. (рек омендованою поштовою коресп онденцією з повідомленням пр о вручення).

Суддя Матущак О. І.

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення13.12.2011
Оприлюднено22.12.2011
Номер документу19979020
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/105-б

Ухвала від 12.11.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 28.12.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 28.01.2013

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 14.01.2013

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 22.11.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О. І.

Ухвала від 05.12.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О. І.

Постанова від 23.06.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О.І.

Ухвала від 09.06.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О.І.

Ухвала від 09.04.2008

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні