Ухвала
від 28.01.2013 по справі 13/105-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

"28" січня 2013 р.Справа № 13/105-Б

Господарський суд Хмельницької області у складі: суддя Радченя Д.І., при секретарі судового засідання Куржій Н.П., розглянувши матеріали

за заявою національної компанії „Украгролізинг" в особі Хмельницької філії, м. Хмельницький

до відкритого акціонерного товариства „Жванецьке РТП", с. Жванець, Кам'янець-Подільського району

про визнання банкрутом

За участю представників сторін:

від кредитора: не з'явився;

від боржника: не з'явився;

арбітражного керуючий не приймав участі.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду від 18.04.06 р. порушено провадження у даній справі про визнання банкрутом - відкритого акціонерного товариства „Жванецьке РТП", с. Жванець, Кам'янець-Подільського району, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Ухвалою суду від 24.05.06р. введено процедуру розпорядження майном, призначено розпорядником майна Шишкіна С.В.

Оголошення про порушення провадження справи про банкрутство боржника опубліковано в газеті "Голос України" за № 113 (3863) від 22.06.06р.

Ухвалою суду від 28.07.06р. затверджено реєстр вимог кредиторів на загальну суму 1697608, 42грн.

Постановою від 07.09.06р. припинено процедуру розпорядження майном боржника та відкрито процедуру ліквідації боржника - відкритого акціонерного товариства „Жванецьке РТП" строком на дванадцять місяців. Ліквідатором призначено арбітражного керуючого Шишкіна С.В.

Строк ліквідаційної процедури неодноразово продовжувався у зв'язку із тим, що залишалася частина нереалізованого майна.

Ухвалою суду від 09.04.08р. затверджено ліквідаційний баланс щодо боржника та припинено провадження у справі.

На адресу господарського суду 30.11.11р. від національної компанії „Украгролізинг" в особі Хмельницької філії, м. Хмельницький надійшла заява про перегляд ухвали господарського суду Хмельницької області від 09.04.08р. за нововиявленими обставинами.

Ухвалою суду від 13.12.11р. заяву ініціюючого кредитора задоволено, провадження у справі відновлено, строк ліквідаційної процедури встановлено до 13.03.12р.

Розпорядженням керівника апарату суду Комарніцького В.В. № 611/12 від 09.11.2012 р. у зв'язку з відпусткою головуючого по справі судді Матущака О.І. призначено проведення повторного автоматичного розподілу справи, в результаті якого справу № 13/150-Б передано на розгляд судді Радчені Д.І.

Враховуючи вище викладене, суддею Радченя Д.І. зазначену справу прийнято до свого провадження та призначено до розгляду в засіданні суду.

В судовому засіданні, яке відбулось 22.11.12р. ліквідатор доповів суду про проведену роботу в процедурі ліквідації, надав суду звіт та заявив клопотання, яке погоджене на засіданні комітету кредиторів 14.11.2012 року (протокол №8) про продовження строку ліквідаційної процедури до 31 грудня 2012 року для надання можливості проведення реалізації корпоративних прав ВАТ Жванецьке РТП - частки у статутному капіталі ВФ „Обрій".

Представник кредитора в судовому засіданні проти продовження строку ліквідаційної процедури не заперечував, про що винесена відповідна ухвала.

26 грудня 2012 року за вх. № 05-24/12926/12 від ліквідатора Шишкіна С.В. надійшов письмовий звіт про проведену роботу в ліквідаційній процедурі, ліквідаційний баланс та письмове клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури для надання можливості розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута та його затвердження.

Зважаючи на вище викладене, з метою належного завершення ліквідаційної процедури у даній справі, господарський суд прийшов до висновку про необхідність призначення до розгляду клопотання ліквідатора про продовження строку ліквідаційної процедури, звіту про проведену роботу в ліквідаційній процедурі та ліквідаційного балансу боржника з викликом повноважних представників сторін на 12 год. 00хв. 14.01.13р.

14.01.13р. судове засідання було відкладено у зв'язку із необхідністю подачі ліквідатором на розгляд суду звіту про витрати ліквідатора.

В судове засідання 28.01.13р. ліквідатор Шишкін С.В. не з'явився, проте на адресу суду направив розширений звіт про проведену роботу в ліквідаційній процедурі та підтримуючи його повідомив таке:

Під час проведення ліквідаційної процедури по справі було встановлено, що СТОВ ВФ "Обрій" фактично припинила свою господарську діяльність, органи управління за місцем розташування товариства та бухгалтерська документація відсутні. Можливостей управління підприємством з боку засновників не було. Також встановлено, що товариство має значну заборгованість, яка підтверджена рішеннями судів.

Рішенням Жовтневого районного суду м. Харкова від 07.06.2011р. був задоволений позов Дачковської Марини Олександрівни до СТОВ ВФ "Обрій" про відшкодування моральної шкоди, завданої у зв'язку з втратою годувальника внаслідок нещасного випадку на виробництві від дії джерела підвищеної небезпеки, яким стягнуто з СТОВ ВФ "Обрій" 300 000 (триста тисяч) грн.

Тому було прийнято рішення про скликання зборів учасників товариства з метою зміни керівника товариства та відновлення діяльності товариства. Повноважні збори були проведені 12 травня 2012 року. В червні 2012 року було внесено відповідні зміни до Державного реєстру про зміну керівника товариства.

Після зміни керівника СТОВ ВФ "Обрій" згадане вище рішення суду було оскаржено з поновлення строку оскарження до Апеляційного суду Харківської області, який своїм рішенням від 13 листопада 2012 року його скасував і прийняв нове рішення, яким в позові відмовив в повному обсязі.

В подальшому частково було відновлено дані бухгалтерського обліку та визначено кредиторів товариства. При цьому, за даними зведеного виконавчого провадження РВ ДВС Кам'янець - Подільського міськрайонного управління юстиції іншого майна виявлено не було. Для визначення вартості майна в частині майнових активів була можливість керуватися лише звітами про незалежну оцінку майна СТОВ ВФ "Обрій", яка проведена відповідно до процедури стягнення заборгованості в рамках виконавчого провадження.

Копії звітів з переліком та оцінкою майна були отримані у Державній виконавчій службі.

Зокрема виявлено 40 одиниць окремо визначеного рухомого майна (обладнання, техніки) загальною вартістю 49658,00 грн. Також виявлено нерухоме майно, власником якого є СТОВ ВФ "Обрій", яке знаходиться в с. Гаврилівці Камянець-Подільського району. Зокрема підприємство є власником телятника загально площею 1002,5 кв.м та оціночною вартістю 93305,00 грн., контори площею 118,3 кв.м. - вартістю 44332,00 грн., корівника площею 1229,00 кв.м. - вартістю 92378,00 грн., будинку механізатора площею 50,5 кв. м. вартістю 20563,00 грн. та вагової (під розбирання) вартістю 8723,00 кв.м. Загальна вартістю об'єктів нерухомості становить 259301,00 грн. Будь-яких інших активів підприємства, в т.ч. дебіторської заборгованості не виявлено. Таким чином загальна вартість активів СТОВ ВФ "Обрій" становила 308959,00 грн.

Загальна кредиторська заборгованість товариства, яка підтверджена відповідними документами, в т.ч. судовими рішеннями становить 1099921,14 грн.

Аналіз відповідного майнового стану підприємства свідчив про його потенційно неплатоспроможність. Тому в такій ситуації реалізувати свої корпоративні права за відповідну вартість, яка б дала можливість покрити затрати ліквідатора не було можливості. В боржника не було коштів навіть для призначення експертизи з метою визначення вартості корпоративних прав, яка вартує близько 6000,00 грн. Тому реалізувати ці майнові права було неможливо. У зв'язку з цим на засіданні комітету кредиторів, яке відбулося 14.11.2012 р. ( протокол № 8) зобов'язано ліквідатора самостійно реалізувати корпоративні права ВАТ "Жванецьке РТП" (частку в статутному капіталі СОВ ВФ "Обрій") на конкурсних засадах за стартовою ціною таких прав в сумі 500,00 грн.

На засіданні комітет кредиторів 23.11.2012 р. (протокол № 9) було погоджено умови участі у відкритих торгах з продажу активів боржника банкрута ВАТ "Жванецьке РТП", зобов'язано ліквідатора подати оголошення про проведення торгів, та провести торги в строк, передбачений законом.

В обласній газеті «Є» від 28 листопада 2012 року розміщено оголошення про проведення відкритих торгів з реалізації вище зазначених активів, що належать підприємству банкруту ВАТ "Жванецьке РТП".

На час проведення торгів надійшла заявка на участь в торгах лише від одного учасника Михайловського О.С., який запропонував придбати активи боржника за стартовою ціною 500 гривень.

На засіданні комітету кредиторів 11 грудня 2012 р. (протокол № 10) надано дозвіл ліквідатору укласти договір купівлі-продажу корпоративних прав ВАТ "Жванецьке РТП" (частку в статутному капіталі СОВ ВФ "Обрій") за стартовою ціною в сумі 500,00 грн., з Михайловським О.С., учасником який виявив бажання їх придбати .

Після того, як покупець Михайловський О.С. вніс в касу підприємства банкрута кошти у сумі 500 грн. з ним був укладений договір купівлі-продажу за результатами відкритих торгів.

Кошти, які надійшли від реалізації майнових прав використані згідно з нормами статті 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", зокрема покриті витрати, пов'язані з провадженням справи про банкрутство, а саме на публікацію оголошення про продаж майна банкрута у сумі 50 грн., витрати на пальне у сумі 450 грн.

Рішенням комітету кредиторів, згідно протоколу № 11 від 24.12.12р. затверджено витрати пов'язані з провадженням у справі про банкрутство, а також звіт ліквідатора про проведену роботу та ліквідаційний баланс.

Представник кредитора в засідання суду не з'явився, причин неявки суду не повідомив, хоча був належним чином повідомлений про місце, час та дату проведення судового засідання.

При винесенні даної ухвали господарським судом до уваги приймається таке.

У відповідності до п. 5 ст. 45, ч.1-2 ст. 46, п. 6 ст. 83, ч. 3 ст. 115 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" № 4212-VI від 22.12.11р., вимоги не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого затверджується рішенням комітету кредиторів та ухвалою господарського суду. Ухвала може бути оскаржена у встановленому порядку.

Після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються перелічені докази. Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали направляється органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута та органам державної статистики для виключення юридичної особи з ЄДРПОУ, а також власнику (органу, уповноваженому управляти майном), органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство якщо: затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Зважаючи на викладене вище, враховуючи рішення комітету кредиторів, господарський суд приходить до висновку, що ліквідатором вжито усіх можливих заходів щодо виявлення активів боржника, вірно у відповідності до ст. 45 Закону розприділено кошти на витрати у ліквідаційній процедурі, тому поданий ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора підлягають затвердженню, боржник - ліквідації, провадження у справі припиненню.

Керуючись п. 5 ст. 45, ч.1-2 ст. 46, п. 6 ст. 83, ч. 3 ст. 115 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

1. Звіт та ліквідаційний баланс щодо боржника - відкритого акціонерного товариства „Жванецьке РТП", с. Жванець Кам'янець-Подільського району, який є невід'ємною частиною даної ухвали та витрати ліквідатора у сумі 46446,70 грн. затвердити .

2. Відкрите акціонерне товариство „Жванецьке РТП", с. Жванець Кам'янець-Подільського району, яке значиться в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України під кодом 03079054 ліквідувати .

3. Провадження у справі припинити.

4. Вимоги не задоволені за недостатністю активів (коштів), загалом у сумі 1693687,30 грн. вважати погашеними.

5. Зобов'язати державного реєстратора Кам'янець-Подільської райдержадміністрації виключити з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України - відкрите акціонерне товариство „Жванецьке РТП", с. Жванець Кам'янець-Подільського району, яке значиться під кодом 03079054.

Копії даної ухвали надіслати на адреси ініціюючого кредитора, ліквідатора, Державного реєстратора Кам'янець-Подільської райдержадміністрації, ДВС в Кам'янець-Подільському районі, Головному управлінню юстиції у Хмельницькій області та головного управління статистики у Хмельницькій області разом із копіями ліквідаційного балансу, який є невід'ємною частиною даної ухвали на 1-му аркуші.

Суддя Д.І. Радченя

Віддрук. 6 прим.

1 - до справи,

2 - ініціюючому кредитору - простою кореспонденцією на адресу: м.Хмельницький, вул. Свободи, 3/1, кв.3;

3 - арбітражному керуючому Шишкіну С.В.: за заявою;

4 - Головному управлінню юстиції - простою кореспонденцією ;

5 - управлінню статистики. - простою кореспонденцією

6 - державному реєстратору Кам'янець - Подільської РДА - простою кореспонденцією.

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення28.01.2013
Оприлюднено01.02.2013
Номер документу28973008
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/105-б

Ухвала від 12.11.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 28.12.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 28.01.2013

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 14.01.2013

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 22.11.2012

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Радченя Д.І.

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О. І.

Ухвала від 05.12.2011

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О. І.

Постанова від 23.06.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О.І.

Ухвала від 09.06.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О.І.

Ухвала від 09.04.2008

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Матущак О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні