Постанова
від 06.12.2011 по справі 2а-0770/3827/11
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Cправа № 2a-0770/3827/11

Ряд стат. звіту № 8.3.2

Код - 09

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖН ИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 грудня 2011 р. 16.48 год. м. Ужгород

Закарпатський окружний адміністративний суд у скла ді головуючого судді Дору Ю.Ю . за участю секретаря судовог о засідання Рекунової К.А., та осіб, які беруть участь у спра ві:

позивача: Свалявської М ДПІ в Закарпатській області - представник не з' явився.;

відповідача: КП «Санато рій «Сонячне Закарпаття»Зак арпатської обласної ради»- п редставник не з' явився;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовною за явою Свалявської міжрайонно ї державної податкової інспе кції в Закарпатській області до Комунального підприємств а «Санаторій «Сонячне Закарп аття»Закарпатської обласно ї ради»про припинення юридич ної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до частини 3 статті 160 КАС України 06 грудня 2011 року було проголошено всту пну та резолютивну частини п останови. Повний текст поста нови виготовлено та підписан о 06 грудня 2011 року.

Свалявська міжрайонна де ржавна податкова інспекція у Закарпатській області зверн улася до Закарпатського окру жного адміністративного суд у з позовною заявою до Комуна льного підприємства «Санато рій «Сонячне Закарпаття»Зак арпатської обласної ради»пр о припинення юридичної особи .

Представник позивача в суд ове засідання не з' явився п роте подав суду заяву про роз гляд справи за його відсутно сті. (а.с. 14)

Відповідач в судове засіда ння не з' явився з невідомих причин, хоча про дату, час та м ісце розгляду справи повідом лений належним чином за адре сою, внесеною до Витягу з ЄДРПОУ (а.с.10-12), а за таких обстав ин, на підставі ст. 35 КАС Україн и, сторона вважається належн им чином повідомленою про да ту, час та місце судового засі дання. Суд вважає, що спір можл иво вирішити на підставі ная вних у справі доказів.

Відповідно до частини 1 стат ті 41 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх осіб , які беруть участь у справі, ч и якщо відповідно до положен ь КАС України розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у спра ві, фіксування судового засі дання за допомогою звукозапи сувального технічного засоб у не здійснюється. А оскільки сторони в судове засідання н е з'явилися, фіксування судов ого процесу не здійснюється.

Розглянувши подані докуме нти та матеріали справи, всеб ічно і повно з'ясувавши всі фа ктичні обставини, на яких ґру нтуються позовні вимоги, об'є ктивно оцінивши докази, які м ають юридичне значення для р озгляду справи і вирішення с пору по суті, суд приходить до наступних висновків.

Комунальне підприємство « Санаторій «Сонячне Закарпат тя»Закарпатської обласної р ади» (далі - Відповідач) 11.01.2007 рок у було зареєстровано як суб' єкт підприємницької діяльно сті - юридичну особу. Згідн о Витягу з ЄДРПОУ- ідентифі каційний код відповідача - 3 4457172, місцезнаходження юридичн ої особи - 89300, Закарпатська обл асть, Свалявський район, с. Пол яна, буд. 1. (а.с.10-12)

Відповідно до п.п. 16.1.3. п. 16.1. ст. 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язан ий подавати до контролюючих органів у порядку, встановле ному податковим та митним за конодавством декларації, зві тність та інші документи, пов 'язані з обчисленням і сплато ю податків та зборів.

Відповідно до п.15 ст.58 Господ арського кодексу України (на далі ГК України) скасування (п рипинення) державної реєстра ції суб'єкта господарювання (в т.ч. підприємця) здійснюєтьс я, зокрема, на підставі рішенн я суду у випадках визнання не дійсними або такими, що супер ечать законодавству, установ чих документів, або здійснен ня діяльності, що суперечить закону чи установчим докуме нтам, або в інших випадках пер едбачених законом.

Згідно зі ст.247 ГК України, у разі здійснення суб'єктом го сподарювання діяльності, що суперечить закону чи установ чим документам, до нього може бути застосовано адміністра тивно-господарську санкцію у вигляді скасування (припине ння) державної реєстрації ць ого суб'єкта та його ліквідац ії.

Згідно п.2 ст.46 Закону Украї ни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців»від 15 трав ня 2003 року № 755-IV підставами для п остановлення судового рішен ня про припинення підприємни цької діяльності фізичної ос оби - підприємця є, зокрема, не подання протягом року органа м державної податкової служб и податкових декларацій, док ументів фінансової звітност і відповідно до закону.

Так, відповідач, перебуваюч и на обліку в інспекції, більш е одного року, з моменту реєст рації, не подає декларації та звітність, пов'язану з обчисл енням та сплатою податків і з борів (обов'язкових платежів ), чим порушує п.2 ст.9 Закону Укр аїни «Про систему оподаткува ння». (а.с.5)

Станом на 28.10.2011 року заборгов аність по податках, зборах, об ов' язкових платежах до бюдж етів та державних цільових ф ондів у відповідача відсутня . (а.с.6)

Дані обставини стверджені дослідженими у судовому зас іданні доказами: Витягом з ЄД РПОУ (а.с.4), довідкою позивача п ро відсутність заборгованос ті відповідача (а.с.6), довідкою позивача про неподання звіт ності (а.с.5)

Статтею 38 Закону України «П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців», зокрема пунктом 1 передбачено, що суд, який пос тановив рішення щодо припине ння юридичної особи, що не пов 'язане з банкрутством юридич ної особи, у день набрання так им рішенням законної сили на правляє його копію державном у реєстратору за місцезнаход женням юридичної особи для в несення до Єдиного державног о реєстру запису про судове р ішення. Дата надходження від повідного судового рішення в носиться державним реєстрат ором до журналу обліку реєст раційних дій.

Враховуючи викладене, суд в важає позовні вимоги обґрунт ованими, заявленими відповід но до чинного законодавства і такими, що підлягають задов оленню.

Судові витрати по справі зг ідно ч. 4 ст. 94 КАС України з відп овідача не стягуються.

Виходячи з вищенаведеного та керуючись ст. ст. 6, 9, 10, 11, 70, 71, 94, 158 - 1 63, 167, 254 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний по зов Свалявської міжрайонної державної податкової інспек ції в Закарпатській області до Комунального підприємств а «Санаторій «Сонячне Закарп аття» Закарпатської обласно ї ради»про припинення юридич ної особи - задовольнити повністю.

2. Припинити підприємницьку діяльність юридичної особи - Комунального підприємства «Санаторій «Сонячне Закарпа ття»Закарпатської обласної ради»(89313, Закарпатська област ь, Свалявський район, с. Поляна , буд. 1, ідентифікаційний код - 34457172).

3. Юридичній особі у відпові дності до статті 38 Закону Укра їни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців»здійснит и заходи для державної реєст рації припинення юридичної о соби.

4. Надіслати державному реєс тратору копію постанови післ я набрання нею законної сили відповідно до частини 1 стат ті 38 Закону України «Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб - підпри ємців».

5. Судові витрати на підстав і ч.4 ст. 94 КАС України із відпов ідача не стягуються.

6. Постанова суду може бути о скаржена до Львівського апел яційного адміністративного суду протягом десяти днів з д ня її проголошення, а у разі за стосування судом частини тре тьої статті 160 КАС України, а та кож прийняття постанови у пи сьмовому провадженні апеляц ійна скарга подається протяг ом десяти днів з дня отриманн я копії постанови. Апеляційн а скарга подається через Зак арпатський окружний адмініс тративний суд з одночасним н адсиланням її копії до суду а пеляційної інстанції. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили рішенням за наслідками апел яційного провадження.

Суддя Дору Ю.Ю.

Дата ухвалення рішення06.12.2011
Оприлюднено23.12.2011
Номер документу19988901
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0770/3827/11

Ухвала від 07.11.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 07.11.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Постанова від 06.12.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Постанова від 06.12.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні