Постанова
від 06.12.2011 по справі 2а-0770/3827/11
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Cправа № 2a-0770/3827/11

Ряд стат. звіту № 8.3.2

Код - 09

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 грудня 2011 р. 16.48 год. м. Ужгород

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Дору Ю.Ю. за участю секретаря судового засідання Рекунової К.А., та осіб, які беруть участь у справі:

позивача: Свалявської МДПІ в Закарпатській області - представник не з'явився.;

відповідача: КП «Санаторій «Сонячне Закарпаття»Закарпатської обласної ради»- представник не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовною заявою Свалявської міжрайонної державної податкової інспекції в Закарпатській області до Комунального підприємства «Санаторій «Сонячне Закарпаття»Закарпатської обласної ради»про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

Відповідно до частини 3 статті 160 КАС України 06 грудня 2011 року було проголошено вступну та резолютивну частини постанови. Повний текст постанови виготовлено та підписано 06 грудня 2011 року.

Свалявська міжрайонна державна податкова інспекція у Закарпатській області звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Комунального підприємства «Санаторій «Сонячне Закарпаття»Закарпатської обласної ради»про припинення юридичної особи.

Представник позивача в судове засідання не з'явився проте подав суду заяву про розгляд справи за його відсутності. (а.с. 14)

Відповідач в судове засідання не з'явився з невідомих причин, хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином за адресою, внесеною до ОСОБА_1 з ЄДРПОУ (а.с.10-12), а за таких обставин, на підставі ст. 35 КАС України, сторона вважається належним чином повідомленою про дату, час та місце судового засідання. Суд вважає, що спір можливо вирішити на підставі наявних у справі доказів.

Відповідно до частини 1 статті 41 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень КАС України розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється. А оскільки сторони в судове засідання не з'явилися, фіксування судового процесу не здійснюється.

Розглянувши подані документи та матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до наступних висновків.

Комунальне підприємство «Санаторій «Сонячне Закарпаття»Закарпатської обласної ради» (далі - Відповідач) 11.01.2007 року було зареєстровано як суб'єкт підприємницької діяльності -юридичну особу. ОСОБА_1 з ЄДРПОУ- ідентифікаційний код відповідача - 34457172, місцезнаходження юридичної особи - 89300, Закарпатська область, Свалявський район, с. Поляна, буд. 1. (а.с.10-12)

Відповідно до п.п. 16.1.3. п. 16.1. ст. 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Відповідно до п.15 ст.58 Господарського кодексу України (надалі ГК України) скасування (припинення) державної реєстрації суб'єкта господарювання (в т.ч. підприємця) здійснюється, зокрема, на підставі рішення суду у випадках визнання недійсними або такими, що суперечать законодавству, установчих документів, або здійснення діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, або в інших випадках передбачених законом.

ОСОБА_1 зі ст.247 ГК України, у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування (припинення) державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

ОСОБА_1 п.2 ст.46 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців»від 15 травня 2003 року № 755-IV підставами для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця є, зокрема, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Так, відповідач, перебуваючи на обліку в інспекції, більше одного року, з моменту реєстрації, не подає декларації та звітність, пов'язану з обчисленням та сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів), чим порушує п.2 ст.9 Закону України «Про систему оподаткування». (а.с.5)

Станом на 28.10.2011 року заборгованість по податках, зборах, обов'язкових платежах до бюджетів та державних цільових фондів у відповідача відсутня. (а.с.6)

Дані обставини стверджені дослідженими у судовому засіданні доказами: Витягом з ЄДРПОУ (а.с.4), довідкою позивача про відсутність заборгованості відповідача (а.с.6), довідкою позивача про неподання звітності (а.с.5)

Статтею 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», зокрема пунктом 1 передбачено, що суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення. Дата надходження відповідного судового рішення вноситься державним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.

Враховуючи викладене, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими, заявленими відповідно до чинного законодавства і такими, що підлягають задоволенню.

Судові витрати по справі згідно ч. 4 ст. 94 КАС України з відповідача не стягуються.

Виходячи з вищенаведеного та керуючись ст. ст. 6, 9, 10, 11, 70, 71, 94, 158 - 163, 167, 254 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов Свалявської міжрайонної державної податкової інспекції в Закарпатській області до Комунального підприємства «Санаторій «Сонячне Закарпаття» Закарпатської обласної ради»про припинення юридичної особи -задовольнити повністю.

2. Припинити підприємницьку діяльність юридичної особи - Комунального підприємства «Санаторій «Сонячне Закарпаття»Закарпатської обласної ради»(89313, Закарпатська область, Свалявський район, с. Поляна, буд. 1, ідентифікаційний код - 34457172).

3. Юридичній особі у відповідності до статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців»здійснити заходи для державної реєстрації припинення юридичної особи.

4. Надіслати державному реєстратору копію постанови після набрання нею законної сили відповідно до частини 1 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців».

5. Судові витрати на підставі ч.4 ст. 94 КАС України із відповідача не стягуються.

6. Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду протягом десяти днів з дня її проголошення, а у разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Апеляційна скарга подається через Закарпатський окружний адміністративний суд з одночасним надсиланням її копії до суду апеляційної інстанції. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Дору Ю.Ю.

Дата ухвалення рішення06.12.2011
Оприлюднено27.08.2015
Номер документу48881584
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0770/3827/11

Ухвала від 07.11.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 07.11.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Постанова від 06.12.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Постанова від 06.12.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні