Ухвала
від 22.12.2011 по справі 12/243/10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

22.12.11 Справа № 12/243/ 10

суддя Владимиренко І.В.

Кредитора - Державної п одаткової інспекції у Орджон ікідзевському районі м. Запо ріжжя, 69057, м. Запоріжжя вул. Гага ріна, 2 б

до боржника - Товарист ва з обмеженою відповідальні стю “Браві мотори”, м. Запоріж жя (код ЄДРПОУ 32343365), 69057, м. Запоріж жя, вул. Матросова, 11

банківська установа, що здійснює розрахунково-касов е обслуговування боржника -

Філія ПАТ “ОТП Банк”, м. Запо ріжжя

ЗФ ПАТ “АБ “Бізнес Стандарт ”, м. Запоріжжя

ПАТ “АБ “Бізнес Стандарт”, м . Київ

про банкрутство

суддя Владимире нко І.В.

Представники учасників:

від кредитора - ОСОБА _1., дов. № 27953/10-014 від 05.11.2010р.

від боржника - не з' я вився

ліквідатор - не з' яви вся

ВСТАНОВИВ:

Постановою від 09.12.2010 рок у Товариство з обмеженою від повідальністю “Браві мотори ” визнано банкрутом, відкрит о ліквідаційну процедуру, лі квідатором призначено арбіт ражного керуючого Гончарова Олега Леонідовича, ліцензія НОМЕР_1 від 16.03.2010р., ідентифі каційний номер НОМЕР_2, ад реса місцезнаходження: АДР ЕСА_1), зобов'язано ліквідато ра здійснити ліквідаційну пр оцедуру відповідно до Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” в межах строку визначеного ст . 22 Закону України “Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом”.

Ухвалою суду від 12.12.2011р. суд пр изначив судове засідання для розгляду звіту ліквідатора на 22.12.2011р.

В судове засідання 22.12.2011р. лік відатор Гончаров О.Л. не з' яв ився, про причини неявки суд н е повідомив, ухвалу суду від 12 .12.2011р. не виконав, звіт про прове дену роботу, реєстр кредитор ів суду не надав, чим порушив в имоги п. 12 ст. 30 ЗУ “Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том” якою передбачено, що лік відатор зав' язаний на вимог у господарського суду або де ржавного органу з питань бан крутства надавати необхідні відомості щодо проведення л іквідаційної процедури.

В судовому засіданні 22.12.2011р. п редставник кредитора надав с уду клопотання про звільненн я ліквідатора ТОВ “Браві мот ори” - арбітражного керуючог о Гончарова Олега Леонідович а від виконання обов' язків ліквідатора банкрута, у зв' язку з неналежним виконанням своїх обов' язків.

Також, 22.12.2011р. арбітражний кер уючий Головачов Віталій Вікт орович надав заяву на згоду п ро призначення його ліквідат ором ТОВ “Браві мотори”.

Відповідно до вимог Закон у у випадку, коли ліквідатор у силу своїх особистих, ді лови х та професійних якостей нес проможний виконати вимоги За кону щодо проведення ліквіда ційних заходів із реалізації майнових активів банкрута, с уд на підставі результатів р оботи ліквідатора повинен зд ійснити його заміну на іншог о ліквідатора з метою підвищ ення ефективності роботи лік відаційної про цедури, якщо с троки, відведені на її провед ення, вже ми нули, а кінцевого результату не досягнуто.

Відповідно до ч.9 ст.3-1 Закон у невиконання або неналежне виконання обов' язків, покла дених на арбітражного керуюч ого згідно з цим Законом, може бути підставою для усунення арбітражного керуючого від виконання ним своїх обов' яз ків.

Також відповідно до п.4 ст.32 Закону у разі якщо господарс ький суд дійшов висновку, що л іквідатор не виявив або не ре алізував усі наявні майнові активи ліквідаційної маси, н еобхідні для повного задовол ення кредиторів, він виносит ь ухвалу про призначення нов ого ліквідатора.

Відповідно до п. 11 ст. 30 ЗУ “Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом” ліквідатор не раніше одного разу на місяць надає комітету кредиторів з віт про свою діяльність, інфо рмацію про фінансове станови ще і майно боржника на день ві дкриття ліквідаційної проце дури та при проведенні лікві даційної процедури, використ ання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу ко мітету кредиторів.

Господарським судом встан овлено, що ліквідатором Гонч аровим О.Л. не здійснено усіх з аходів для погашення вимог к редиторів передбачених Зако ном України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” за час виконання обов' язк ів ліквідатора банкрута, а то му потрібно призначити новог о ліквідатора.

У зв' язку з викладеним, суд вважає, що клопотання ДПІ в Ор джонікідзевському районі м. Запоріжжя про заміну ліквіда тора не суперечить діючому з аконодавству, а тому підляга є задоволенню.

На підставі вищезазначено го, суд вважає за необхідне зв ільнити ліквідатора ТОВ “Бра ві мотори” Гончарова О.Л. від виконання ним своїх обов' я зків.

Ліквідатором банкрута при значити арбітражного керуюч ого Головачова Віталія Вікто ровича (ліцензія НОМЕР_3 в ід 12.09.2010 року; ідентифікаційний номер НОМЕР_4, адреса: АД РЕСА_2), який своєю заявою від 22.12.2011р. надав відповідну згоду.

Зобов' язати Гонча рова О.Л. відповідно до ст.25 Зак ону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” передати ліквідатору Голов ачову В.В. бухгалтерську та ін шу документацію, печатки і шт ампи, матеріальні та інші цін ності банкрута.

Зобов' язати ліквідат ора Головачова В.В. прийняти д окументи та завершити ліквід аційну процедуру ТОВ “Браві мотори” та надати суду звіт п ро проведену роботу та лікві даційний баланс банкрута в м ежах строку, передбаченої ст .22 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”.

Керуючись ст.ст. 3-1,5,24,25, 30, 32 З акону України „Про відновлен ня платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том”, ст. 50,86 Господарського про цесуального кодексу Україн и, суд

У Х В А Л И В :

Припинити повноваже ння ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю “Браві мотори” Гончарова О.Л .

Призначити ліквідатором т овариства з обмеженою відпов ідальністю “Браві мотори” а рбітражного керуючого Голов ачова Віталія Вікторовича (л іцензія НОМЕР_3 від 12.09.2010 рок у; ідентифікаційний номер Н ОМЕР_4, адреса: АДРЕСА_2).

Зобов' язати Гончарова О.Л . передати, а ліквідатора Голо вачова В.В. прийняти бухгалте рську та іншу документацію б анкрута, печатки, штампи, мате ріальні та інші цінності у п' ятиденний строк.

Зобов' язати ліквідатора Головачова В.В. завершити лік відаційну процедуру ТОВ “Бра ві мотори” відповідно до вим ог ЗУ “Про відновлення плато спроможності боржника або в изнання його банкрутом” та н адати суду звіт про проведен у роботу та ліквідаційний ба ланс банкрута в межах строку , передбаченої ст.22 Закону Укр аїни “Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом”.

Копію ухвали надіслати к редитору, боржнику, арбітраж ному керуючому Гончарову О.Л ., арбітражному керуючому Гол овачову В.В., Державному реєст ратору Орджонікідзевської р айдержадміністрації, Орджон ікідзевському ВДВС ЗМУЮ, Гол овному управлінню статистик и у Запорізькій області, відд ілу з питань банкрутства ГУЮ в Запорізькій області.

Суддя І.В.Владимиренко

< Ліквідатор >

< Дата слухання > < час слуха ння >

Дата ухвалення рішення22.12.2011
Оприлюднено27.12.2011
Номер документу20115514
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/243/10

Ухвала від 02.12.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Владимиренко І.В.(звільн)

Ухвала від 29.03.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Владимиренко І.В.

Ухвала від 29.02.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Владимиренко І.В.

Ухвала від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Владимиренко І.В.

Ухвала від 17.01.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Владимиренко І.В.

Постанова від 09.12.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Владимиренко І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні