Ухвала
від 16.12.2011 по справі 4/325-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


У Х В А Л А

"16" грудня 2011 р. Справ а № 4/325-07

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді Є мленінової З.І. при секрет арі Бєловій О.С., розглянувши с каргу командитного товарист ва "Приватне підприємство "В.А .Т, Компанія "Дніпро" і компані я" м. Херсон на бездіяльність відділу державної виконавчо ї служби Суворовського район ного управління юстиції м. Хе рсона по справі

за позовом: відкритог о акціонерного товариства “ Компанія "Дніпро" м. Херсон

до приватного підприє мця ОСОБА_1 м. Херсон

про стягнення 7.819 грн.87коп.

< Текст > < Текст > < Те кст >

за участю представників ст орін:

від позивача - начальник юр идичного відділу Небрат Л.П .

від відповідача - не прибул и

від ВДВС Суворовського рай онного управління юстиції м. Херсона - не прибули

в с т а н о в и в:

Рішенням господарськ ого суду Херсонської області від 23.10.2007року позовні вимоги за доволено в повному обсязі. З приватного підприємця ОСО БА_1 на користь відкритого а кціонерного товариства “Ко мпанія "Дніпро" 4.406грн.43коп. осно вного боргу, 2.688грн.67коп. втрат від інфляції, 724грн.77коп. - 3% річ них, 102грн.00коп. витрат по сплат і державного мита та 118грн.00ко п. витрат за інформаційно-тех нічне забезпечення судового процесу.

07.11.2007року судом видано наказ.

Ухвалою суду від 28.11.2011року за доволено подання ВДВС Суворо вського РУЮ м.Херсона та вида но дублікат наказу від 07.11.2007рок у.

02.12.2011року від командитного т овариства "Приватне підприєм ство "В.А.Т, Компанія "Дніпро" і к омпанія", яке є правонаступни ком відкритого акціонерног о товариства “Компанія "Дніп ро", надійшла скарга, якою він просить визнати неправомірн ою бездіяльність ВДВС Сувор овського РУЮ м.Херсона по вик онанню наказу від 07.11.2007року по с праві № 4/325-07, зобов'язати ВДВС С уворовського РУЮ м.Херсона в ідновити виконавче провадже ння з примусового виконання наказу та вчинити наступні д ії до ОСОБА_1: накласти стя гнення у вигляді штрафу, пере дбаченого законом, звернутис ь до суду за встановленням ти мчасового обмеження у праві виїзду за межі України до вик онання зобов'язань за рішенн ям, реалізувати майно, на яке н акладено арешт в установлено му законодавством порядку.

Ухвалою від 05.12.2011року ск аргу призначено до розгляду в засіданні суду 16.12.2011року.

Відповідач в засідання суд у не прибув і відзиву на скарг у не надав з невідомих причин .

ВДВС Суворовського РУЮ м. Хе рсона в засідання суду не при був і відзиву на скаргу не над ав з невідомих причин, незваж аючи на те, що був належним чин ом повідомлений про час та мі сце розгляду скарги, що підтв ерджується поштовим повідом ленням про вручення йому ухв али від 05.12.2011року про призначен ня скарги до розгляду.

Неявка представника відпо відача та ВДВС в засідання су ду відповідно до ст. 121-2 ГПК Укр аїни не є перешкодою для розг ляду скарги, тому вона розгля дається по суті за його відсу тності.

Згідно з ст. 121-2 ГПК Укр аїни скарги на дії чи бездіял ьність органів Державної вик онавчої служби щодо виконанн я рішень, ухвал, постанов розг лядаються господарським суд ом, про час і місце якого повід омляються ухвалою стягувач, боржник чи прокурор та орган виконання судових рішень.

Скаржник - командитне товариство "Приватне підпри ємство "В.А.Т, Компанія "Дніпро " і компанія", надав суду копію засновницького договору, з я кого вбачається, що він є прав онаступником відкритого ак ціонерного товариства “Ком панія "Дніпро".

З матеріалів справи в бачається, що листом від 28.11.2077р оку № 1-9/355 позивач подав для вик онання до відділу державної виконавчої служби Суворовсь кого районного управління юс тиції м. Херсона наказ від 07.11. 2007року по справі № 4/325-07. На зазнач еному листі міститься відміт ка канцелярії відділу держав ної виконавчої служби Суворо вського районного управлінн я юстиції м. Херсона про отри мання зазначеного листа 05.12.2007р оку.

Крім того, позивачем н адано копію постанови відді лу державної виконавчої служ би Суворовського районного у правління юстиції м. Херсона від 29.02.2008року про накладення а решту на все майно відповіда ча та заборону його відчужен ня, яке здійснено державним в иконавцем при виконанні нака зу господарського суду Херсо нської області від 07.11.2007року п о справі № 4/325-07.

Зазначене свідчить, п ро те, що було відкрито викона вче провадження з примусовог о виконання наказу господар ського суду Херсонської обла сті від 07.11.2007року по справі № 4/325- 07 відділом державної виконав чої служби Суворовського рай онного управління юстиції м. Херсона.

Однак, ні копії постан ови про відкриття виконавчог о провадження, ні будь-яких ін ших документів виконавчого п ровадження суду не надано ні позивачем, ні відділом держа вної виконавчої служби Сувор овського районного управлін ня юстиції м. Херсона.

Згідно з ч. 2 ст. 30 Закону України "Про виконавче прова дження" державний виконавець зобов'язаний провести викон авчі дії з виконання рішення протягом шести місяців з дня винесення постанови про від криття виконавчого провадже ння, а з виконання рішення нем айнового характеру - у двоміс ячний строк. Строк здійсненн я виконавчого провадження не включає час відкладення про вадження виконавчих дій або зупинення виконавчого прова дження на період проведення експертизи чи оцінки майна, в иготовлення технічної докум ентації на майно, реалізації майна боржника, час перебува ння виконавчого документа на виконанні в адміністрації п ідприємства, установи чи орг анізації, фізичної особи, фіз ичної особи - підприємця, які з дійснюють відрахування із за робітної плати (заробітку), пе нсії та інших доходів боржни ка. Строк здійснення зведено го виконавчого провадження о бчислюється з моменту приєдн ання до такого провадження о станнього виконавчого докум ента.

Відділом державної в иконавчої служби Суворовськ ого районного управління юст иції м. Херсона не надано дока зів виконання наказу суду, як і не надано документального підтвердження причин невико нання наказу.

Відповідно до ч. 1 ст. 11 З акону України "Про виконавче провадження" державний вико навець зобов'язаний вживати передбачених цим Законом зах одів примусового виконання р ішень, неупереджено, своєчас но і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

В порушення зазначен ої норми, відділом державної виконавчої служби Суворовсь кого районного управління юс тиції м. Херсона не вчинено в сіх необхідних дій для приму сового виконання рішення суд у.

Крім того, позивачем надано копію листа від 16.09.2011рок у № 1-9/202, яким він просить відді л державної виконавчої служб и Суворовського районного уп равління юстиції м. Херсона н адати можливість ознайомити сь з матеріалами виконавчого провадження та посилається на те, що наказ господарсько го суду Херсонської області від 07.11.2007року по справі № 4/325-07 не в иконано. На зазначеному лист і міститься відмітка канцеля рії відділу державної викона вчої служби Суворовського ра йонного управління юстиції м . Херсона про отримання зазна ченого листа 19.09.2011року.

Позивач у скарзі посилаєть ся на те, що ознайомитись з мат еріалами виконавчого провад ження йому у відділі державн ої виконавчої служби не нада ли, мотивуючи відсутністю ви конавчого провадження.

Таким чином, наказ суду від 07.11.2007року по справі № 4/325-07 до цьог о часу не виконано.

За вказаних обставин, скарг а командитного товариства "П риватне підприємство "В.А.Т, Ко мпанія "Дніпро" і компанія" м. Х ерсон на бездіяльність відд ілу державної виконавчої слу жби Суворовського районного управління юстиції м. Херсон а в частині визнання неправо мірною бездіяльності відді лу державної виконавчої служ би Суворовського районного управління юстиції м. Херсон а по виконанню наказу від 07.11.2007р оку по справі № 4/325-07 та зобов'яза ння відділу державної викон авчої служби Суворовського районного управління юстиці ї м. Херсона виконати наказ суду від 07.11.2007року по справі №4/325 -07, - підлягає задоволенню.

В задоволенні скарги командитного товариства "Пр иватне підприємство "В.А.Т, Ком панія "Дніпро" і компанія" м. Хе рсон в частині зобов'язання в ідділу державної виконавчо ї служби Суворовського райо нного управління юстиції м. Х ерсона вчинити наступні дії до ОСОБА_1: накласти стягн ення у вигляді штрафу, передб аченого законом, звернутись до суду за встановленням тим часового обмеження у праві в иїзду за межі України до вико нання зобов'язань за рішення м, реалізувати майно, на яке на кладено арешт в установленом у законодавством порядку, су д відмовляє виходячи з насту пного.

Відповідно до ст. 1 За кону України "Про виконавче п ровадження" виконавче провад ження як завершальна стадія судового провадження та прим усове виконання рішень інших органів (посадових осіб) - це с укупність дій органів і поса дових осіб, визначених у цьом у Законі, що спрямовані на при мусове виконання рішень суді в та інших органів (посадових осіб), які провадяться на підс тавах, в межах повноважень та у спосіб, визначених цим Зако ном, іншими нормативно-право вими актами, прийнятими відп овідно до цього Закону та інш их законів, а також рішеннями , що відповідно до цього Закон у підлягають примусовому вик онанню (далі - рішення).

Статтею 2 Закону Украї ни "Про виконавче провадженн я" передбачено, що примусове в иконання рішень покладаєтьс я на державну виконавчу служ бу, яка входить до системи орг анів Міністерства юстиції Ук раїни.

Таким чином, відділ де ржавної виконавчої служби С уворовського районного упра вління юстиції м. Херсона при виконанні наказу суду керує ться нормами Закону України "Про виконавче провадження" і додаткових вказівок з боку с уду, які б зобов'язували ВДВС д о проведення певних дій в ход і виконавчого провадження, З аконом не передбачено.

На підставі викладен ого та керуючись ст. 86, 121-2 ГПК Ук раїни,

у х в а л и в :

1. Скаргу командитного т овариства "Приватне підприєм ство "В.А.Т, Компанія "Дніпро" і к омпанія" м. Херсон на бездіял ьність відділу державної вик онавчої служби Суворовськог о районного управління юстиц ії м. Херсона задовольнити ча стково.

2. Визнати неправомірною без діяльність відділу державн ої виконавчої служби Суворо вського районного управлінн я юстиції м. Херсона по викон анню наказу від 07.11.2007року по спр аві № 4/325-07.

3. Зобов'язати відділ держав ної виконавчої служби Сувор овського районного управлін ня юстиції м. Херсона викона ти наказ суду від 07.11.2007року по с праві №4/325-07 відповідно до вимо г Закону України "Про виконав че провадження".

4. В задоволенні скарги кома ндитного товариства "Приватн е підприємство "В.А.Т, Компанія "Дніпро" і компанія" м. Херсон в частині зобов'язання відді лу державної виконавчої слу жби Суворовського районног о управління юстиції м. Херсо на вчинити наступні дії до ОСОБА_1: накласти стягнення у вигляді штрафу, передбачен ого законом, звернутись до су ду за встановленням тимчасов ого обмеження у праві виїзду за межі України до виконання зобов'язань за рішенням, реал ізувати майно, на яке накладе но арешт в установленому зак онодавством порядку, - відмов ити.

Суддя З.І. Ємле нінова

Дата ухвалення рішення16.12.2011
Оприлюднено27.12.2011
Номер документу20116833
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 7.819 грн.87коп. < Текст > < Текст > < Те кст >

Судовий реєстр по справі —4/325-07

Ухвала від 05.05.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Немченко Л.М.

Ухвала від 16.04.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Немченко Л.М.

Ухвала від 13.09.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Задорожна Н.О.

Ухвала від 15.08.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Задорожна Н.О.

Ухвала від 06.08.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Задорожна Н.О.

Ухвала від 26.07.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Задорожна Н.О.

Ухвала від 16.12.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ємленінова З.І.

Ухвала від 05.12.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ємленінова З.І.

Судовий наказ від 07.11.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ємленінова З.І.

Ухвала від 28.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ємленінова З.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні