Постанова
від 24.10.2011 по справі 2а/0570/17570/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

Україна  

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД  

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

   

 24 жовтня 2011 р.                                                             справа № 2а/0570/17570/2011

Приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

час прийняття постанови:  < година > 

Донецький окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді  Логойди Т. В.

при секретарі          Чегринець А.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до товариства з обмеженою відповідальністю «Хозяюшка» про стягнення коштів,

в с т а н о в и в :

У жовтні 2011 року Донецьке обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності звернулося до суду з вказаним адміністративним позовом, в якому зазначало, що товариством з обмеженою відповідальністю «Хозяюшка» поданий звіт форми Ф4-ФСС з ТВП за перший квартал 2010 року, в якому відобразило суму простроченої заборгованості на кінець звітного періоду – 2 739,98 грн.

Оскільки вказана сума заборгованості сплачена не була, тому просив стягнути її.

В судовому засіданні представник позивача підтримав позовні вимоги, просив їх задовольнити.

В останнє судове засідання представник позивача не з’явився, надіслав клопотання про розгляд справи без його участі.

Представник відповідача в судове засідання не з’явився, про час і місце розгляду справи повідомлявся належним чином. Причин неявки суду не повідомив, заяв про відкладення розгляду справи не надсилав.

Враховуючи наведене суд вирішує справу на підставі наявних у ній доказів.

Судом встановлено, що товариство з обмеженою відповідальністю «Хозяюшка», яке є юридичною особою, як платник страхових внесків перебуває на обліку в Маріупольській міській виконавчій дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

У звіті про нараховані внески, перерахування та витрати, пов’язані із загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, за перший квартал 2010 року, відобразило суму простроченої заборгованості по сплаті страхових внесків на кінець звітного періоду – 2 739,98 грн.

Вказана сума заборгованості є узгодженою, між тим не сплачена відповідачем.

Перевіривши матеріали справи, вирішивши питання чи мали місце обставини, якими обґрунтовувалися вимоги та заперечення, та якими доказами вони підтверджуються, чи є інші фактичні дані, які мають значення для вирішення справи, та докази на їх підтвердження, яку правову норму належить застосувати до цих правовідносин, суд приходить до висновку про те, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Згідно з п. 4 ч. 2 ст. 27 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» страхувальник зобов'язаний, зокрема, вести облік коштів загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, і своєчасно надавати органам Фонду встановлену звітність щодо цих коштів.

Відповідно до вказаного Закону постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 26 червня 2001 року №16 затверджено Інструкцію про порядок надходження, обліку та витрачання коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Згідно з п. 3.3 вказаної Інструкції страхувальники крім страхових внесків, зараховують до Фонду та відображають у звіті Ф4-ФСС з ТВП, зокрема, суми пені, штрафів та інших фінансових санкцій, застосованих до страхувальника та його посадових осіб відповідно до чинного законодавства.

Відповідач протягом встановленого законом строку та на час розгляду справи суму простроченої заборгованості по сплаті страхових внесків, що зазначена у поданому ним звіті, не сплатив.

Відповідно до ч. 2 ст. 30 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» не сплачені в строк страхові внески, пеня і штраф стягуються в доход Фонду із страхувальника у безспірному порядку.

Строк давності в разі стягнення страхових внесків, пені та фінансових санкцій, передбачених цією статтею, не застосовується.

Виходячи з вимог законодавства несплачена сума простроченої заборгованості по сплаті страхових внесків підлягає стягненню з відповідача.

Керуючись статтями 23, 94, 162, 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

п о с т а н о в и в :

Позов Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до товариства з обмеженою відповідальністю «Хозяюшка» про стягнення коштів задовольнити.     

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Хозяюшка» (код ЄДРПОУ 32939365) на користь Донецького обласного відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в інтересах Маріупольської міської виконавчої дирекції Донецького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (р/р в ДОД ВАТ «Райффайзен Банк «Аваль» №2560632200, ЄДРПОУ 26081177, МФО 335076) заборгованість по сплаті страхових внесків у сумі 2 739 (дві тисячі сімсот тридцять дев’ять) грн. 98 (дев’яносто вісім) коп.  

Постанова набирає законної сили у строк та у порядку, що визначені статтею 254 КАС України, і може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції у порядку, визначеному статтею 186 КАС України, шляхом подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з дня проголошення постанови.

  

Суддя                                                                                      Логойда Т. В.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.10.2011
Оприлюднено28.12.2011
Номер документу20208890
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/17570/2011

Ухвала від 31.01.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

Ухвала від 31.01.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

Ухвала від 16.01.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

Постанова від 24.10.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

Ухвала від 12.10.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Логойда Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні