Постанова
від 14.12.2011 по справі 2а-0770/3168/11
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Cправа № 2a-0770/3168/11

Ряд стат. звіту № 8.1.5

Код - 03

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ А ДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 грудня 2011 року м. Ужгород

Закарпатський окружний а дміністративний суд під голо вуванням судді Шешеня О.М. за у частю секретаря судового зас ідання Сочка О.Я. та сторін, як і беруть участь у справі:

позивача: Державна пода ткова інспекція у Рахівськом у районі Закарпатської облас ті, представник - Майор І.В .;

відповідача: Приватне п ідприємство "Говерла-Петрус ", представник - не з' явився ;

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу за позовною з аявою Державної податкової і нспекції у Рахівському район і Закарпатської області до П риватного підприємства "Гов ерла-Петрус" про стягнення за боргованості в сумі 680,00 грн., -

встановив :

Відповідно до статті 160 частини 3 КАС України 14 грудня 2011 року було проголошено всту пну та резолютивну частини п останови. Повний текст поста нови виготовлено та підписан о протягом 19 грудня 2011 року .

Державна податкова інспек ція у Рахівському районі Зак арпатської області звернула ся до суду з адміністративни м позовом до Приватного підп риємства "Говерла-Петрус" про стягнення заборгованості в сумі 680,00 грн..

В судовому засіданні пред ставник позивача позовні вим оги підтримав з підстав, наве дених у позовній заяві. Проси ть стягнути суму податкового боргу в розмірі 680,00 грн..

Відповідач повторно в судо ве засідання не з'явився з нев ідомих причин. Про час та місц е розгляду справи повідомлен ий належним чином. Суд вважає , що спір можливо вирішити на п ідставі наявних у справі док азів.

Розглянувши подані сторон ами документи та матеріали с прави, заслухавши пояснення представника позивача, всебі чно і повно з'ясувавши всі фак тичні обставини, на яких ґрун туються позовні вимоги, об'єк тивно оцінивши докази, які ма ють юридичне значення для ро згляду справи і вирішення сп ору по суті, суд приходить до н аступних висновків.

Судом встановлено, що Прив атне підприємство «Говерла - Петрус»зареєстровано, як су б'єкт підприємницької діяльн ості розпорядженням Рахівсь кої РДА № 000871 від 25.06.2009 р. за юридич ною адресою: с. Лазещина, 909 , код ЄДРПОУ 36428782 (а.с. 4).

Підприємство перебуває н а обліку в ДПІ у Рахівському р айоні як платник податків.

26.04.2011 р. працівниками податко вої інспекції проводилася пе ревірка своєчасності поданн я звітності по податку на при буток, в результаті чого вияв лено порушення та застосован о штрафну (фінансову) санкцію згідно податкового повідомл ення - рішення № 0002691500 від 05 травня 2011 року, на суму 680, 00 грн. з а затримку подання податково ї декларації з податку на при буток (а.с. 8)

Згідно пп. 59.1., пп. 59.3., пп. 59.4. ст. 59 По даткового кодексу України, у разі коли платник податків н е сплачує узгодженої суми гр ошового зобов' язання в уста новлені законодавством стро ки, орган державної податков ої служби надсилає (вручає) йо му податкову вимогу в порядк у, визначеному для надсиланн я (вручення) податкового пові домлення-рушення. Податкова вимога може не надсилатися, я кщо загальна сума податковог о боргу платника податків не перевищує одного неоподатко ваного мінімуму доходів гром адян; Податкова вимога надси лається не раніше першого ро бочого дня після закінчення граничного строку сплати сум и грошового зобов' язання; П одаткова вимога надсилаєтьс я також платникам податків, я кі самостійно подали податко ві декларації, але не погасил и суми податкових зобов' яза нь у встановлені цим Кодексо м строки, без попереднього на дсилання (вручення) податков ого повідомлення-рішення.

Платнику 06.06.2011 р. надіслано в имогу № 78 на суму 9998,00 грн. (а.с. 11).

Згідно пп. 20.1.28 п. 20.1 ст. 20 Податко вого кодексу України - орга ни державної податкової служ би мають право застосовувати до платника податків фінанс ові (штрафні) санкції, стягува ти до бюджетів та державних ц ільових фондів суми грошових зобов' язань та/або податко вого боргу у випадках, порядк у та розмірі, встановлених ци м Кодексом, стягувати суми пр остроченої заборгованості с уб' єкта господарювання пер ед державою (Автономною Респ ублікою Крим чи територіальн ою громадою міста) за кредито м (позикою), залученим державо ю (Автономною Республікою Кр им чи територіальною громадо ю міста) або під державну (місц еву) гарантію, а також за креди том з бюджету в поряду, визнач еному цим Кодексом.

У відповідності до п. 95.3. ст. 95 П одаткового кодексу України - стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, о бслуговуючих такого платник а податків, здійснюється за р ішенням суду, яке направляєт ься до виконання органом дер жавної податкової служби, у р озмірі суми податкового борг у або його частини.

На час розгляду адміністра тивної справи вищезазначена заборгованість відповідаче м не сплачена.

За наведених обставин, позо вні вимоги підтверджені нале жними та допустимими доказам и і підлягають до задоволенн я повністю.

Судові витрати по справі зг ідно ч.4 ст.94 КАС України з відпо відача не стягуються.

Керуючись статтями 160-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд, -

постановив:

1. Позов Державної податк ової інспекції у Рахівському районі Закарпатської област і до Приватного підприємства "Говерла-Петрус" - задово льнити.

2. Стягнути з Приватного під приємства "Говерла-Петрус" (9063 3, Рахівський район, с. Лазещин а, 909 код ЄДРПОУ 36428782) на користь д ержавного бюджету податкови й борг за рахунок готівки в су мі 680, 00 (шістсот вісімдесят грн . 00 коп.) грн.

3. Постанова суду може бути о скаржена до Львівського апел яційного адміністративного суду через Закарпатський ок ружний адміністративний суд . Копія апеляційної скарги од ночасно надсилається особою , яка її подає, до суду апеляці йної інстанції. Апеляційна с карга на постанову суду перш ої інстанції подається протя гом десяти днів з дня її прого лошення, а у разі застосуванн я судом частини третьої стат ті 160 КАС України, а також прийн яття постанови у письмовому провадженні апеляційна скар га подається протягом десяти днів з дня отримання копії по станови.

Постанова набирає законно ї сили в порядку, встановлено му ст. 254 КАС України.

Суддя Шешеня О .М.

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.12.2011
Оприлюднено29.12.2011
Номер документу20217758
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0770/3168/11

Постанова від 14.12.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Шешеня О.М.

Постанова від 14.12.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Шешеня О.М.

Ухвала від 10.10.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Шешеня О.М.

Ухвала від 30.09.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Шешеня О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні