Постанова
від 14.12.2011 по справі 2а-0770/3168/11
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Cправа № 2a-0770/3168/11

Ряд стат. звіту № 8.1.5

Код - 03

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 грудня 2011 року м. Ужгород

Закарпатський окружний адміністративний суд під головуванням судді Шешеня О.М. за участю секретаря судового засідання Сочка О.Я. та сторін, які беруть участь у справі:

позивача: Державна податкова інспекція у Рахівському районі Закарпатської області, представник -ОСОБА_1;

відповідача: Приватне підприємство "Говерла-Петрус", представник -не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовною заявою Державної податкової інспекції у Рахівському районі Закарпатської області до Приватного підприємства "Говерла-Петрус" про стягнення заборгованості в сумі 680,00 грн., -

встановив :

Відповідно до статті 160 частини 3 КАС України 14 грудня 2011 року було проголошено вступну та резолютивну частини постанови. Повний текст постанови виготовлено та підписано протягом 19 грудня 2011 року .

Державна податкова інспекція у Рахівському районі Закарпатської області звернулася до суду з адміністративним позовом до Приватного підприємства "Говерла-Петрус" про стягнення заборгованості в сумі 680,00 грн. .

В судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримав з підстав, наведених у позовній заяві. Просить стягнути суму податкового боргу в розмірі 680,00 грн..

Відповідач повторно в судове засідання не з'явився з невідомих причин. Про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином. Суд вважає, що спір можливо вирішити на підставі наявних у справі доказів.

Розглянувши подані сторонами документи та матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до наступних висновків.

Судом встановлено, що Приватне підприємство «Говерла - Петрус»зареєстровано, як суб'єкт підприємницької діяльності розпорядженням Рахівської РДА № 000871 від 25.06.2009 р. за юридичною адресою: с. Лазещина, 909 , код ЄДРПОУ 36428782 (а.с. 4).

Підприємство перебуває на обліку в ДПІ у Рахівському районі як платник податків.

26.04.2011 р. працівниками податкової інспекції проводилася перевірка своєчасності подання звітності по податку на прибуток, в результаті чого виявлено порушення та застосовано штрафну (фінансову) санкцію згідно податкового повідомлення -рішення № НОМЕР_1 від 05 травня 2011 року, на суму 680, 00 грн. за затримку подання податкової декларації з податку на прибуток (а.с. 8)

Згідно пп. 59.1., пп. 59.3., пп. 59.4. ст. 59 Податкового кодексу України, у разі коли платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов'язання в установлені законодавством строки, орган державної податкової служби надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рушення. Податкова вимога може не надсилатися, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує одного неоподаткованого мінімуму доходів громадян; Податкова вимога надсилається не раніше першого робочого дня після закінчення граничного строку сплати суми грошового зобов'язання; Податкова вимога надсилається також платникам податків, які самостійно подали податкові декларації, але не погасили суми податкових зобов'язань у встановлені цим Кодексом строки, без попереднього надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

Платнику 06.06.2011 р. надіслано вимогу № 78 на суму 9998,00 грн. (а.с. 11).

Згідно пп. 20.1.28 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України - органи державної податкової служби мають право застосовувати до платника податків фінансові (штрафні) санкції, стягувати до бюджетів та державних цільових фондів суми грошових зобов'язань та/або податкового боргу у випадках, порядку та розмірі, встановлених цим Кодексом, стягувати суми простроченої заборгованості суб'єкта господарювання перед державою (Автономною Республікою Крим чи територіальною громадою міста) за кредитом (позикою), залученим державою (Автономною Республікою Крим чи територіальною громадою міста) або під державну (місцеву) гарантію, а також за кредитом з бюджету в поряду, визначеному цим Кодексом.

У відповідності до п. 95.3. ст. 95 Податкового кодексу України -стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання органом державної податкової служби, у розмірі суми податкового боргу або його частини.

На час розгляду адміністративної справи вищезазначена заборгованість відповідачем не сплачена.

За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають до задоволення повністю.

Судові витрати по справі згідно ч.4 ст.94 КАС України з відповідача не стягуються.

Керуючись статтями 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

постановив:

1. Позов Державної податкової інспекції у Рахівському районі Закарпатської області до Приватного підприємства "Говерла-Петрус" - задовольнити.

2. Стягнути з Приватного підприємства "Говерла-Петрус" (90633, Рахівський район, с. Лазещина, 909 код ЄДРПОУ 36428782) на користь державного бюджету податковий борг за рахунок готівки в сумі 680, 00 (шістсот вісімдесят грн. 00 коп.) грн.

3. Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а у разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили в порядку, встановленому ст. 254 КАС України.

Суддя Шешеня О.М.

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.12.2011
Оприлюднено04.09.2015
Номер документу49333653
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0770/3168/11

Постанова від 14.12.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Шешеня О.М.

Постанова від 14.12.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Шешеня О.М.

Ухвала від 10.10.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Шешеня О.М.

Ухвала від 30.09.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Шешеня О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні