Постанова
від 19.12.2011 по справі 2а-0870/8997/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 грудня 2011 року < Текст > Справа № 2а-0870/8997/11

Запорізький окружний адмі ністративний суд у складі го ловуючого судді Щербака А.А., при секретарі Сподінової А.М ., розглянувши у відкритому су довому засіданні справу за а дміністративним позовом Бер дянської об' єднаної держав ної податкової інспекції Зап орізької області до товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Радимичи», треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору ОСО БА_1, ОСОБА_2 про припинен ня юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Запорізьког о окружного адміністративно го суду знаходиться зазначен ий адміністративний позов.

Бердянська об' єднана дер жавна податкова інспекція За порізької області звернулас я до Запорізького окружного адміністративного суду з адм іністративним позовом до тов ариства з обмеженою відповід альністю «Радимичи», треті о соби, які не заявляють самост ійних вимог на предмет спору ОСОБА_1, ОСОБА_2 про при пинення юридичної особи. Поз овні вимоги обґрунтовує ст.38 З акону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в», п.67.2 ст.67 Податкового кодекс у України. Зазначає, що відпов ідач не надає більше року, а са ме з 11.01.2010 року, органам державн ої податкової служби податко ві декларації та документи ф інансової звітності. Просить позов задовольнити та припи нити юридичну особу товарист во з обмеженою відповідальні стю «Радимичи».

Представник позивача у суд ове засідання не з' явився, ч ерез канцелярію суду надав к лопотання в якому просить су д справу розглянути за відсу тності представника позивач а. Позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Представник відповідача т а третя особа ОСОБА_1 у суд ове засідання не з' явились, про причини неявки суду не по відомили, про час та місце про ведення судового засідання п овідомлені належним чином, с удова повістка отримана 14.12.2011 р оку уповноваженою особою, пр о що свідчить підпис на корін ці поштового повідомлення пр о вручення.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 в судове зас ідання не з' явився, про прич ини неявки суд не повідомив, п ро час та місце проведення су дового засідання повідомляв ся належним чином.

З урахуванням викладеного , враховуючи клопотання пред ставника позивача, суд порах ував за можливе відповідно д о ст. 128 КАС України розглянути справу за відсутності відпо відача та третьої особи за на явними в ній матеріалами.

Відповідно до п.1 ст.41 КАС Укр аїни, у разі неявки в судове за сідання всіх осіб, які беруть участь в справі, чи якщо відпо відно до положень цього Коде ксу розгляд справи здійснюєт ься за відсутності осіб, які б еруть участь у справі (у тому ч ислі в порядку письмового пр овадження), фіксування судов ого засідання за допомогою з вукозаписувального технічн ого засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали спра ви, суд вважає, що позовні вимо ги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що товар иство з обмеженою відповідал ьністю «Радимичи» (код ЄДРПО У 32994227) 23.06.2004 року зареєстроване я к юридична особа Виконавчим комітетом Бердянської міськ ої ради, за адресою: 71100, Запор ізька область, м. Бердянськ, ву л. Дзержинського, буд. 8, кв. 5, щ о підтверджується Свідоцтво м про державну реєстрацію.

Відповідно до довідки від 06 .10.2011 року № 12984/10/28-414, наданої позива чем, встановлено, що відповід ачем з 11.01.2010 року не надавалась податкова звітність до подат кового органу.

Згідно довідки податковог о органу про стан розрахункі в з бюджетом відповідача, суд ом встановлено, що станом на 05 .10.2011 у відповідача податковий борг - відсутній.

Згідно п.15.1 ст.15 Податкового к одексу України платниками по датків визнаються фізичні ос оби (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (рези денти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозді ли, які мають, одержують (перед ають) об'єкти оподаткування а бо провадять діяльність (опе рації), що є об'єктом оподаткув ання згідно з цим Кодексом аб о податковими законами, і на я ких покладено обов'язок із сп лати податків та зборів згід но з цим Кодексом.

Відповідно до п.п.16.1.3 п.16.1 ст.16 По даткового кодексу України пл атник податків зобов' язани й подавати до контролюючих о рганів у порядку, встановлен ому податковим та митним зак онодавством, декларації, зві тність та інші документи, пов 'язані з обчисленням і сплато ю податків та зборів.

Згідно п.п.20.1.12 п.20.1 ст.20 Податков ого кодексу України органи д ержавної податкової служби м ають право у випадках, встано влених законом, звертатися д о суду щодо припинення юриди чної особи та підприємницько ї діяльності фізичної особи - підприємця про визнання нед ійсними установчих (засновни цьких) документів суб'єктів г осподарювання.

За приписами ч. 1 ст. 59 Господа рського кодексу України, при пинення діяльності суб' єкт а господарювання здійснюєть ся шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, п еретворення) або ліквідації - за рішенням власника (влас ників) чи уповноважених ним о рганів, за рішенням інших осі б - засновників суб' єкта г осподарювання чи їх правонас тупників, а у випадках, передб ачених законами, - за рішенням суду.

За правилами ч.2 ст.38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців» від 15. 05.2003 №755-IV, підставою для постанов лення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов' язано з банкрутст вом юридичної особи є непода ння протягом року органам де ржавної податкової служби по даткових декларацій, докумен тів фінансової звітності від повідно до закону, а також ная вність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутніс ть юридичної особи за вказан им її місцезнаходженням.

З урахуванням вищевикладе ного суд дійшов висновку, що п озовні вимоги є правомірними , обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню у по вному обсязі.

Враховуючи вищезазначене, керуючись ст. ст. 94, 158, 161-163, 1832 КАС Ук раїни, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Бе рдянської об' єднаної держа вної податкової інспекції За порізької області до товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Радимичи», треті особи , які не заявляють самостійни х вимог на предмет спору ОС ОБА_1, ОСОБА_2 про припине ння юридичної особи - задовол ьнити.

Припинити юридичну особу т овариство з обмеженою відпов ідальністю «Радимичи» (код Є ДРПОУ 32994227; 71100, Запорізька обла сть, м. Бердянськ, вул. Дзержин ського, буд. 8, кв. 5).

Після набрання закон ної сили судовим рішенням, йо го копію направити державном у реєстратору.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скасо вано, набирає законної сили п ісля повернення апеляційно ї скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження аб о набрання законної сили ріш енням за наслідками апеляцій ного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України - з дня отримання копії постанови, апеляційно ї скарги, з подачею її копії ві дповідно до кількості осіб, я кі беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постано ви суду обчислюється з насту пного дня після закінчення п 'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення пр о можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя А.А. Щербак

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.12.2011
Оприлюднено29.12.2011
Номер документу20219341
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/8997/11

Ухвала від 18.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Щербак Андрій Анатолійович

Постанова від 19.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Щербак Андрій Анатолійович

Ухвала від 21.10.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Щербак Андрій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні