Ухвала
від 19.12.2011 по справі 13/130-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

13/130-63

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                            У  Х  В  А  Л  А  

          

         19.12.11 р.                                                                                             № 13/130-63                                                                                                                                                                 

Суддя господарського суду Донецької області Макарова Ю.В. розглянувши матеріали справи за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю „Торгово – промислова компанія”, м. Львів

до відповідача: Структурний підрозділ будівельне управління „Доменбуд” Колективного підприємства „Трест Донецькметалургбуд”, м. Донецьк

про стягнення заборгованості в сумі 14156грн.44коп.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю „Торгово – промислова компанія”, м. Львів

(далі – позивач) звернулось до господарського суду з позовом до Структурного підрозділу будівельного управління „Доменбуд” Колективного підприємства „Трест Донецькметалургбуд”, м. Донецьк  (далі – відповідач) про стягнення заборгованості в сумі 14156грн.44коп.

При поданні позову Позивачем допущено порушення вимог, встановлених  розділом VIII Господарського процесуального кодексу України, а саме:

         Як зазначено у п.2 ч.1 ст.57 Господарського процесуального кодексу України, позивач зобов'язаний при поданні позову надати суду докази відправлення відповідачам копії позовної заяви і доданих до неї документів.

         Згідно ст. 56 Господарського процесуального кодексу України, позивач, прокурор чи його заступник зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

В якості доказу відправки копії позову відповідачу до  даного позову доданий оригінал поштової квитанції та опис вкладення у цінний лист, які датовані 13.12.2011р. Але суд прийшов до висновку, що зазначений опис вкладення до цінного листа не є належним доказом надіслання копії позову відповідачеві, оскільки позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю „Торгово – промислова компанія”, м. Львів до Структурного підрозділу будівельного управління „Доменбуд” Колективного підприємства „Трест Донецькметалургбуд”, м. Донецьк про стягнення заборгованості в сумі 14156грн.44коп. зареєстрована 09.12.2011р. за вих. № 125 і відповідно підписана директором не раніше зазначеної дати, тобто пізніше ніж була відправлена кореспонденція за наявним в матеріалах позову описом вкладення у цінний лист. Викладене унеможливлює ствердження про надіслання саме копії даної позовної заяви відповідачу.

Отже, у суду відсутні докази того, що позивач у встановленому законом порядку виконав необхідні дії, вказані  у ст. 56, п. 2 ст. 57 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до п. 6 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Зважаючи на викладене і керуючись ст. 56, п. 2 ст.57, п. 6 ст. 63, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Повернути без розгляду позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю „Торгово – промислова компанія”, м. Львівта додані до неї документи.  

Роз'яснити позивачу, що повернення позовної заяви згідно ч. 3 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущених порушень.

Ухвала може бути оскаржена через Господарський суд Донецької області в апеляційному порядку протягом 5 днів з дня її винесення.

Додаток: позовна заява № 125 від 09.12.2011р. з додатками всього на 36 арк., поштовий конверт.

Суддя                                                               Макарова Ю.В.           

< Список >                                                                  < Довідник >     

< Список >                                                                  < Довідник >    

                              

< Текст >

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення19.12.2011
Оприлюднено03.01.2012
Номер документу20356668
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/130-63

Ухвала від 19.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Макарова Ю.В.

Ухвала від 21.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Макарова Ю.В.

Ухвала від 19.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Макарова Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні