Ухвала
від 19.12.2011 по справі 13/130-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

13/130-63

                                ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ  

                                                             У  Х  В  А  Л  А

          

19.12.11 р.                                                                                                       № 13/1-62                                                                                                                                                                 

Суддя господарського суду Донецької області Макарова Ю.В. розглянувши матеріали справи за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю „Торгово – промислова компанія”, м. Львів

до відповідача: Структурний підрозділ будівельне управління „Доменбуд” Колективного підприємства „Трест Донецькметалургбуд”, м. Донецьк

про стягнення заборгованості в сумі 14156грн.44коп.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю „Торгово – промислова компанія”, м. Львів (далі – позивач) звернулось до господарського суду з позовом до Структурного підрозділу будівельного управління „Доменбуд” Колективного підприємства „Трест Донецькметалургбуд”, м. Донецьк  (далі – відповідач) про стягнення заборгованості в сумі 14156грн.44коп.

Розглянувши даний позов, суд відмовляє в його прийняті з огляду на таке.

Відповідно до пункту 1 ст. 62 ГПК України встановлено, що суддя відмовляє у прийнятті позовної заяви, якщо заява не підлягає розгляду в господарських судах України.

Статтею 1 ГПК України передбачено, що підприємства, установи, організації, інші юридичні особи (у тому числі іноземні), громадяни, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи і в установленому порядку набули статусу суб'єкта підприємницької діяльності, мають право звертатися до господарського суду згідно з встановленою підвідомчістю господарських справ за захистом своїх порушених або оспорюваних прав і охоронюваних законом інтересів, а також для вжиття передбачених цим Кодексом заходів, спрямованих на запобігання правопорушенням.

Як вбачається, із матеріалів позовної заяви, позивач, Товариства з обмеженою відповідальністю „Торгово – промислова компанія”, м. Львів звернувся до господарського суду Донецької області з вимогами про стягнення заборгованості в сумі 14156грн.44коп. до відповідача, Структурного підрозділу будівельного управління „Доменбуд” Колективного підприємства „Трест Донецькметалургбуд”, м. Донецьк, код ЄДРПОУ 01236667.

Згідно зі ст. 21 Господарського-процесуального кодексу України сторонами у судовому процесі можуть бути підприємства та організації, зазначені у ст. 1 ГПК України. Відповідачами є підприємства та організації, що мають статус юридичної особи.

Однак, згідно Витягу з ЄДР за електроним запитом № 12483573 станом на 19.12.2011р. в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців не значиться запису стосовно Структурного підрозділу будівельного управління „Доменбуд” Колективного підприємства „Трест Донецькметалургбуд”, м. Донецьк, код ЄДРПОУ 01236667, як юридичної особи, таким чином позов заявлено до структурного підрозділу, що не є юридичною особою.

За таких обставин у прийнятті позовної заяви слід відмовити згідно до п.1 ст.62 ГПК України, оскільки дана позовна заява не підлягає  розгляду в господарських судах України.

Керуючись п.1 ст.62, 86  Господарського процесуального кодексу України,  суд, -  

У Х В А Л И В :

Відмовити у прийнятті позовної заяви, тому що заява не підлягає розгляду у господарських судах України.

                 Додаток: позовна заява № 125 від 09.12.2011р. з додатками всього на 36 арк., поштовий конверт.

             

Суддя                                                               Макарова Ю.В.           

< Список >                                                                  < Довідник >     

< Список >                                                                  < Довідник >    

                           

< Текст >

Дата ухвалення рішення19.12.2011
Оприлюднено03.01.2012
Номер документу20357253
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/130-63

Ухвала від 19.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Макарова Ю.В.

Ухвала від 21.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Макарова Ю.В.

Ухвала від 19.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Макарова Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні