Ухвала
від 22.12.2011 по справі 6/103-б-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


У Х В А Л А

"22" грудня 2011 р. Справ а № 6/103-Б-10

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді П ригузи П.Д. при секретарі А ндреєвець А.В., розглянувши у в ідкритому судовому засіданн і справу

за заявою Приватного п ідприємства "Промислово-торг івельна фірма "Оліс", ідентифі каційний код 34285866, вул. Кошевий с пуск, 3-А, м. Херсон,

до Відкритого акціонер ного товариства "Бериславськ ий хлібозавод", ідентифікаці йний код 05510970, вул. Леніна, 474, м. Бер ислав Херсонської області,

про банкрутство,

за участю представника РВ Ф онду державного майна Україн и по Херсонській області - О СОБА_1., довіреність № 1 від 05.01.2 011 р.;

за участю представників:

від кредиторів: не прибув;

від боржника: не прибув;

ліквідатор - не прибув;

в с т а н о в и в:

Справу про банкрутство п орушено ухвалою господарськ ого суду від 19.08.2010 р.

Постановою від 09.12.2010 р. суд виз нав боржника банкрутом та ві дкрив ліквідаційну процедур у, ліквідатором призначив ар бітражного керуючого Брусен цеву О.С., зобов'язавши ліквід атора здійснити певні дії і н адати суду відповідний звіт.

Ухвалою суду від 22.11.2011 року лі квідатора Брусенцеву О.С. усу нуто від виконання обов'язкі в, зобов' язано державний ор ган з питань банкрутства заб езпечити участь у справі нов ого ліквідатора та запропоно вано комітетові кредиторів у згодити кандидатуру нового л іквідатора.

В судове засідання предста вники кредиторів та комітету кредиторів не з' явилися, ко мітет кредиторів кандидатур и ліквідатора не надав.

Головним управлінням юст иції у Херсонській області я к державним органом з питань банкрутства запропоновано к андидатуру арбітражного кер уючого Акопяна Гаджика Гараг еновича (ліцензія НОМЕР_1 від 18.10.2010 року) для призначення ліквідатором банкрута ВАТ "Б ериславський хлібозавод".

Також, до суду надійшла заяв а від арбітражного керуючого Запорожця Дмитра Юрійовича, який запропонував свою канд идатуру для призначення лікв ідатором.

Представник Фонду державн ого майна підтримала кандида туру арбітражного керуючого , яка запропонована державни м органом з питань банкрутст ва, вважає, що ця кандидатура є більш прийнятною з точки зор у встановленого законом поря дку надання пропозицій госпо дарському суду.

Заслухавши представника Ф онду державного майна, дослі дивши матеріали справи та за конодавство, що регулює поря док здійснення ліквідаційно ї процедури, суд прийшов до ви сновку про призначення лікві датором арбітражного керуюч ого Акопяна Г.Г. з наступних пі дстав.

Як видно з матеріалів справ и та ухвалених судом рішень з а результатами підготовчого засідання, попереднього зас ідання і постанови про визна ння боржника банкрутом боржн ик з березня 2010 року припинив г осподарську діяльність; зага льна кредиторська заборгова ність становить понад 10 млн.г рн.; фінансове становище банк рута характеризується відсу тністю фінансових і матеріал ьних ресурсів (майна) для задо волення вимог кредиторів; на балансі боржника обліковуєт ься державне майно, яке не мож е бути включене до ліквідаці йної маси, підлягає передачі державі в особі його органів .

Комітет кредиторів не скор истався своїм правом погодит и кандидатуру нового ліквіда тора та запропонувати його г осподарському суду для призн ачення.

Ця справа про банкрутство х оча й була порушена на загаль них підставах, але за своїм фа ктичним економічним та юриди чним станом боржник повністю відповідає ознаками відсутн ього боржника.

Відповідно до ст. 2 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом" держа вну політику щодо запобіганн я банкрутству, а також забезп ечення умов реалізації проце дур відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом стосовно дер жавних підприємств та підпри ємств, у статутному капіталі яких частка державної власн ості перевищує двадцять п'ят ь відсотків, суб'єктів підпри ємницької діяльності інших ф орм власності у випадках, пер едбачених цим Законом, здійс нює державний орган з питань банкрутства. Державний орга н з питань банкрутства сприя є створенню організаційних, економічних, інших умов, необ хідних для реалізації процед ур відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом; пропонує гос подарському суду кандидатур и арбітражних керуючих (розп орядників майна, керуючих са нацією, ліквідаторів) у випад ках, передбачених цим Законо м; забезпечує реалізацію про цедури банкрутства щодо відс утнього боржника.

Повноваження державного о ргану з питань банкрутства в даний час виконує Міністерс тво Юстиції України та його о ргани.

Головним управлінням юст иції у Херсонській області з апропоновано кандидатуру ар бітражного керуючого Акопян а Гаджика Гарагеновича (ліце нзія НОМЕР_1 від 18.10.2010 року) д ля призначення його ліквідат ором відсутнього боржника - б анкрута ВАТ "Бериславський х лібозавод". Запропонована ка ндидатура ліквідатора відпо відає вимогам, що ставляться Законом України "Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом" до арбітражних керуючи х, не є зацікавленою щодо борж ника або кредиторів, а тому пр изначається судом.

Суд відхилив заяву арбітр ажного керуючого Запорожця Д .Ю., оскільки його кандидатура не підтримана учасниками пр овадження, не пропонувалася комітетом кредиторів чи держ авним органом з питань банкр утства.

Керуючись ст.ст. 2, 3-1, 22-24 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом», с т. 86 ГПК України, суд -

у х в а л и в:

1. Пропозицію державного о ргану з питань банкрутства Г оловного управління юстиції у Херсонській області щодо к андидатури ліквідатора задо вольнити.

2. Призначити ліквідатором В ідкритого акціонерного това риства "Бериславський хлібоз авод", ідентифікаційний код 055 10970, вул. Леніна, 474, м. Берислав Хер сонської області, арбітражно го керуючого Акопяна Гаджика Гарагеновича (ліцензія НОМ ЕР_1 від 18.10.2010 року).

3. Зобов' язати арбітражног о керуючого Брусенцеву О.С. пр отягом трьох днів передати н овому ліквідаторові Акопяну Г.Г. наявні документи та справ и боржника, майно і документи , що підтверджують права на нь ого.

4. Продовжити строк ліквідац ійної процедури на шість міс яців.

5. Призначити справу до розг ляду на 19 червня 2012 року на 10:00 год. в приміщенні господар ського суду Херсонської обла сті в залі судового засіданн я № 3.

6. Зобов' язати ліквідатора Акопяна Г.Г. до дня судового з асідання надати на розгляд с уду звіт та ліквідаційний ба ланс.

7. Ухвалу надіслати: кредито рам, арбітражному керуючому Брусенцевій О.С.; ліквідатору Акопяну Г.Г., Головному управл інню юстиції у Херсонській о бласті.

Суддя П.Д. Пригуза

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення22.12.2011
Оприлюднено03.01.2012
Номер документу20361221
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/103-б-10

Ухвала від 22.06.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 22.11.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 22.09.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 15.09.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 06.09.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 10.03.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні