Ухвала
від 23.11.2011 по справі 9/118/б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІ ВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"23" листопада 2011 р. справа № 9/118/б

За заявою прокурора К іцманського району Чернівец ької області інтересах держа ви в особі Кіцманського райо нного центру зайнятості

до відкритого акціон ерного сільськогосподарськ ого товариства «Нове життя»с . Малятинці Кіцманського рай ону Чернівецької області

про визнання банкрут ом

Суддя М.І. Ніколаєв

Представники:

Від ініціюючого кредитора : ОСОБА_2., доручення від 22.11. 2011 року.

Від кредиторів: ОСОБА_1 ., дов. від 01.09.2011 року, ОСОБА_3, д ов. від 18.03.2011 року, ОСОБА_4., дов . від 12.09.2011 року.

Від ліквідатора - Коме рзан З.Д.

Від прокурора - Петров ич А.К.

СУТЬ СПОРУ: Ухвалою г осподарського суду Чернівец ької області від 21.07.2009 р. за заяв ою прокурора Кіцманського ра йону Чернівецької області ін тересах держави в особі Кіцм анського районного центру за йнятості порушено справу про банкрутство відкритого акці онерного сільськогосподарс ького товариства «Нове життя »с. Малятинці Кіцманського р айону Чернівецької області, за ознаками ст. 52 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом” (далі - З акон), постановою від 30.07.2009 р. бор жника визнано банкрутом, від крито ліквідаційну процедур у, ліквідатором банкрута за з годою представника ініціююч ого кредитора призначено Кіц манський районний центр зайн ятості.

Ухвалою суду від 18.09.2009 року лі квідатором відкритого акціо нерного сільськогосподарсь кого товариства «Нове життя» призначено арбітражного кер уючого Комерзана Зіновія Дми тровича (ліц. НОМЕР_1 від 01.03. 2007 року).

Ухвалою суду від 23.10.2009 року пр ипинено процедуру ліквідаці ї відкритого акціонерного сі льськогосподарського товар иства «Нове життя», здійснен о перехід до загальних проце дур банкрутства, передбачени х Законом України “Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом”, розпорядником майна боржника призначено арбітра жного керуючого Комерзана Зі новія Дмитровича та зобов' я зано ініціюючого кредитора п одати до офіційних друковани х органів у десятиденний стр ок за його рахунок оголошенн я про порушення справи про ба нкрутство відкритого акціон ерного сільськогосподарськ ого товариства «Нове життя».

Оголошення про порушення с прави про банкрутство відкри того акціонерного сільськог осподарського товариства «Н ове життя»опубліковано в газ еті “Голос України ” № 206 від 31.10. 2009 року.

Ухвалою попереднього засі дання від 04.02.2010 р. затверджено р еєстр вимог кредиторів на за гальну суму 983555,83 грн., та зобов' язано розпорядника майна бор жника протягом 5 днів з дня про ведення попереднього засіда ння провести збори кредиторі в.

Ухвалою суду від 11.02.2010 року вв едено процедуру санації борж ника - відкритого акціонерно го сільськогосподарського т овариства «Нове життя», керу ючого санацією боржника приз начено розпорядника майна бо ржника Комерзана Зіновія Дми тровича.

Ухвалою від 26.03.2010 року затвер джено план санації відкритог о акціонерного сільськогосп одарського товариства «Нове життя»с. Малятинці Кіцмансь кого району Чернівецької обл асті.

Постановою від 15.07.2010 року при пинено процедуру санації від критого акціонерного сільсь когосподарського товариств а «Нове життя»с. Малятинці Кі цманського району Чернівець кої області, боржника визнан о банкрутом, ліквідатором ба нкрута призначено арбітражн ого керуючого Комерзана З.Д.

Ухвалою від 28.08.2011 року за клоп отанням ліквідатора продовж ено строк ліквідаційної проц едури боржника до 15.09.2011 року.

Ухвалою суду від 09.11.2011 року у з в' язку із закінченням строк у ліквідаційної процедури пр изначено до розгляду в судов ому засіданні 23.11.2011 року звіт лі квідатора та ліквідаційний б аланс.

22.11.2011 року від ліквідатора Ко мерзана З.Д. надійшов звіт лік відатора та ліквідаційний ба ланс банкрута

Присутні в судовому засіда нні представники кредиторів та прокурор проти затвердже ння звіту та ліквідаційного балансу не заперечували, пре тензій до проведення ліквіда ційної процедури не мають.

Розглянувши звіт ліквідат ора та ліквідаційний баланс суд встановив, що ліквідацій на процедура відкритого акці онерного сільськогосподарс ького товариства «Нове життя »с. Малятинці Кіцманського р айону Чернівецької області п роведена ліквідатором у повн ому обсязі, складено реєстр в имог кредиторів згідно з под аними заявами. В ході ліквіда ційної процедури встановлен о, що господарська діяльніст ь підприємством не здійснюєт ься, а будь-які активи у банкру та відсутні, у зв' язку з чим в имоги кредиторів не задоволе ні. На підставі цього, у своїх клопотаннях ліквідатор прос ить затвердити звіт і ліквід аційний баланс, ліквідувати боржника як юридичну особу-б анкрута та припинити провадж ення у справі. Присутні в судо вому засіданні 23.11.2011 року предс тавники кредиторів та прокур ор проти ліквідації банкрута не заперечують.

Як вбачається з матеріалів справи, ліквідатором устано влено, що згідно довідки УДАІ УМВС України в Чернівецькій області від 15.02.2010 року за банкр утом зареєстровано 10 транспо ртних засобів, проте в ході пр оведеної перевірки місцезна ходження даних транспортних засобів не виявлено. Відтак, 1 6.04.2011 року ліквідатор банкрута звернувся із заявами до Кіцм анського ВДАІ РВ УМВСУ в Черн івецькій області про розшук та встановлення місцезнаход ження відсутніх транспортни х засобів. Листом від 10.05.2011 року управління УДАІ УМВС Україн и в Чернівецькій області пов ідомило ліквідатора про те, щ о особовий склад УДАІ УМВС Ук раїни в Чернівецькій області орієнтовано на затримання а втомобілів, які зареєстрован і за підприємством банкрутом . На момент слухання справи мі сцезнаходження транспортни х засобів не встановлено.

Земельних ділянок у власно сті або користуванні банкрут а також не має, що підтверджує ться відповіддю довідкою Мал ятинецької сільської ради Кі цманського району Чернівець кої області.

Згідно довідки інспекції « Держтехнагляду»від 12.02.2010 року за банкрутом техніка не облі ковується.

Нерухоме майно за банкруто м також не зареєстровано, що п ідтверджується довідкою Кіц манського РБТІ від 16.09.2009 року.

Іншого майна під час провед ення ліквідаційної процедур и не виявлено.

Таким чином, не погашені за браком майна вимоги:

- Державної податково ї інспекції у Кіцманському р айоні на суму 46898 грн.,

- Кіцманського районн ого центру зайнятості на сум у 11342,28 грн.,

- Головного управлінн я державного казначейства в Чернівецькій області на суму 9020,02 грн.,

- Державний комітет Ук раїни з державного матеріаль ного резерву на суму 11354,77 грн.,

- ВАТ «Енергопостачал ьна компанія «Чернівціоблен ерго»на суму 11035,76 грн.,

- ВВД ФСС від нещасних в ипадків на виробництві та пр офесійних захворювань Украї ни в Кіцманському районі на с уму 33235,29 грн.,

- заборгованість з в иплати судових витрат в сумі 500 грн.

- заборгованість по виплаті заробітної плати за 2004-2005 р.р. перед працівниками ВА СТ «Нове життя»на суму 8080 грн..

Звіт ліквідатора та ліквід аційний баланс затверджені к омітетом кредиторів (протоко л від 15.11.2011 року).

За таких обставин у відпові дності до ч. 6 ст. 31 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом” незадово лені за браком майна вимоги к редиторів відкритого акціон ерного сільськогосподарськ ого товариства «Нове життя»с . Малятинці Кіцманського рай ону Чернівецької області, вв ажаються погашеними, ліквіда ційний баланс та звіт ліквід атора підлягають затверджен ню, а банкрут - ліквідації як юридична особа.

Відповідно до ч. 5 ст. 39 Закону України "Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців" рішенн я суду про ліквідацію юридич ної особи - банкрута направля ється державному реєстратор у за місцезнаходженням юриди чної особи - банкрута для пров едення державної реєстрації припинення юридичної особи.

Крім того, згідно ст. 34 Закону про банкрутство ліквідатор зобов' язаний забезпечити о формлення та збереженість до кументів банкрута та згідно ст. 36 Закону України "Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприєм ців" подати державному реєст ратору довідку архіву про пр ийняття документів на зберіг ання.

На підставі викладеного, ке руючись ст. 32, п. 6 ст. 40 Закону Укр аїни “Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом”, суд -

У Х В А Л И В :

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційни й баланс відкритого акціонер ного сільськогосподарськог о товариства «Нове життя»(с. М алятинці Кіцманського район у Чернівецької області код 0152 8341) станом на 15.11.2011 року.

2. Ліквідувати відкрит е акціонерне сільськогоспод арське товариство «Нове житт я»(с. Малятинці Кіцманського району Чернівецької області код 01528341) як юридичну особу у зв' язку з банкрутством .

3. Не задоволені за брак ом майна вимоги кредиторів в важати погашеними.

4. Зобов' язати лікв ідатора виконати вимоги з аконодавства щодо збережено сті документів банкрута, над авши відповідну довідку держ авному реєстратору.

5. Дію мораторію припин ити

6. Провадження у спра ві припинити.

7. Цю ухвалу надіслати о ргану, що здійснює державну р еєстрацію, для проведення де ржавної реєстрації припинен ня юридичної особи відкритог о акціонерного сільськогосп одарського товариства «Нове життя», органу статистики дл я виключення банкрута з ЄДРП ОУ, кредиторам, ліквідатору, Д ержавному органу з питань ба нкрутства, Чернівецькому тер иторіальному управлінню Дер жавної комісії з цінних папе рів та фондового ринку.

Суддя М .І.Ніколаєв

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення23.11.2011
Оприлюднено04.01.2012
Номер документу20503058
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/118/б

Ухвала від 09.11.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 23.11.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 09.11.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 23.08.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 08.04.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 08.04.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 23.03.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 17.01.2011

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 20.12.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 10.12.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні